دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

سکو حرارت جنین؛ دلیلی دارای اهمیت در جوجه کشی

 جوجه کشی مصنوعی کاری فراوان ظریف بوده برای دستیابی به نتایج قابل پذیرش نیاز یه در اختیار گرفتن دقیق شرایط محیطی داراست سال ها می باشد که حرفه آوری وسایل کنترل کننده قضیه به کار گیری در شغل های جوجه کشی بسط خیر و خوبی یافته اند البته سوال این می باشد که ایا عوامل کلیدی درجوجه کشی دقیقا در دست گرفتن می شوند ؟
 در اکنون حاضر کارخانجات جوجه کشی که دارنده گنجایش دو میلیون تخم مرغ در هفته می باشند همچنین ماشین های جوجه کشی دارنده گنجایش صد هزار تخم مرغ ناچیز نیستند حرفه اوری که به چهره دایم و مطمئن این عمل را کنترل می نماید پیچیده وشگفت آور است ما قادریم تا تغییرات اتومبیل ها را به وسیله کامپیوتر مرکزی در اختیار گرفتن ، تهیه و تنظیم و پیگیری نماییم ؛ حتی به وسیله تلفن اززنگ خطر آن با خبر شویم و یا این که بصورت تماما خودکار اطلاعات را اخذ و پردازش کنیم . رئیس جوجه کشی نوین ایجاد موقعیت مطلوب محیطی برای تخم مرغ ها و جوجه ها از انبار تخم مرغ در مزرعه مامان تا تحویل جوجه گوشتی در مزرعه گوشتی را مدنظر قرار داده میباشد . شرایط آب و هوایی درهر محلی هر نقطه ای و هر زمانی به فیس دقیق قابل در اختیار گرفتن می‌باشد البته دست اندرکاران اساسی و مهم تعیین کننده قابلیت و امکان و کفایت این فعالیت ، فعالیت خویش ماشین جوجه کشی و کنترل موقعیت محیطی جنین است بویژه در کارخانجات جوجه کشی گران قدر که به چهره مداد و با خدمتکار کار می کنند خودرو های جوجه کشی باید باحداکثر توجه و اطمینان فعالیت کنند زیرا خیر نیروی کارونه بازه ضروری را برای تنظیم ماشین به مجموعه خاصی تخم مرغ و کنترل آن در طول عصر جوجه کشی و یا برای تخلیه به موقع ویا برای در دست گرفتن کیفی و یه خرده جوجه ها را داریم با ارتقاء گنجایش جوجه کشی ها پیش بینی دقیق بالا بودن کیفیت خیر تنها در ارتقا جوجه دراوری بلکه برای بالا بردن کیفیت جوجه های تولیدی و هماهنگی با مجتمع های تولیدی فراوان با اهمیت خواهد بود . 
عملکرد های اول برای جوجه کشی تصنعی و مصنوعی به هزاران سال گذشته می رسد در ده سال های قبلی پژوهش ها بیشماری رخ گرفته تجارب متعددی در خصوص جوجه کشی به دست امده که قابل دسترس می باشد دست اندرکاران با اهمیت وکلیدی برای پیروزی درجوجه کشی تصنعی و مصنوعی شناخته گردیده هستند در مدت جوجه کشی تخم مرغ ها می بایست چرخش داشته باشند واجب است حرارت رطوبت و تهویه در دست گرفتن شوند از حیث وضعیت محیطی حرارت بسیار با اهمیت تشخیص داده گردیده هست در دستگاه های جوجه کشی نوین حرارت به طور ظریف قابل در اختیار گرفتن وتنظیم می باشد سوال این می‌باشد که آیا حرارتی که ما اندازه می گیریم و کنترل می کنیم به واقع علتی دارای اهمیت برای پرورش جنین می باشد اصولا حرارتی که برای جنین حساس میباشد حرارت داخل تخم مرغ و حرارت خویش جنین می باشد این حرارت نشان دهنده پرورش جنین و پیروزی رویش و نمو قسمت ها و اندام های مختلف ساختمان بدن جنین در بازه معلوم می باشد در ضمن نتیجه نهایی دوران جوجه دراوری از دو نظر یعنی کیفی و مقداری در رابطه با حرارت جنین می باشد ولی آنچه ما در ماشین های جوجه کشی دیرین و تا حدی در ماشین های جوجه کشی جدید کنترل کرده اندازه می گیریم در جه حرارت هوای ماشین جوجه کشی است خیر درجه حرارت خود جنین زیرا قابلیت کنترل قابل پذیرش و یکنواخت رتبه حرارت خویش جنین و جود ندارد و به دلیل این که محدودیت تغییرات بالا و زیر مرتبه حرارت و تاثیر آن بر نتایج جوجه درآوری وکیفیت جوجه ها تماما معنی نشده لذا بهبود و ترقی و گسترش در ماشین های جوجه کشی که در حال حاضر مورد به کارگیری قرار می گیرند بدور از انتظار است . 
مرتبه 
حرارت جنین یا درجه حرارت هوا درجه حرارت جنین به حرارت محفظه ، حرارت ساخت شده جنین و بضاعت انتقال آن از تخم مرغ به هوای اطراف یا این که بالعکس متعلق می باشد جنین توانایی تهیه و تنظیم حرارت بدن خویش را ندارد براین اساس در رابطه با تغییرات حرارت نظیر یک حیوان خونسرد عمل می نماید در شروع برنامه جوجه کشی ضروری میباشد تخم مرغ ها تا حد سکو حرارت آغاز جوجه کشی گرم شوند این به‌این معنا می باشد که تخم مرغ های سرد می بایست تعدادی ساعت در یک محفظه گرم قرار می گیرند . پس از چند روز جنین انرژی متابولیسمی تولیدخواهد کرد و از این لحظه به آنگاه جایگاه حرارت باطن تخم مرغ فراتر از سکو حرارت محیط می شود از روز چهارم جوجه کشی میزان قابل مراعات ای حرارت ایجاد می گردد و از حدود 9 روزگی به بعد از آن به طور مشخص حرارت ایجاد گردیده موجب ارتقاء حرارت جنین نسبت به محفظه اطراف می گردد از این لحظه به آنگاه بالاجبار خودرو های جوجه کشی که تک سنی مورد به کار گیری قرار می گیرند می بایست خویش را خنک کنند این به این معنی میباشد که در هر دو حالت یعنی در استارت و در انتهای برهه زمانی جوجه کشی جایگاه حرارت جنین با درجه حرارت هوای محیط نمی تواند یکسان باشد . 
تولید 
حرارت متابولیسمی و انتقال حرارت دراوایل سال های 1950 تا 1960 مطالعات بیشماری در خصوص یه خرده کردن حرارت تولید گردیده به وسیله تخم مرغ فیس گرفته این معلومات هنوز در سطح پهناور مسئله به کار گیری قرار می گیرد سوال این میباشد که آیا نژادهای جدید به به عبارتی اندازه نژادهای چهل سال قبلی حرارت متابولیسمی تولید می کنند بویژه در نژادهای گوشتی به خاطر ارتقاء بضاعت و توان ژنتیکی رویش طیور ممکن میباشد ایجاد حرارت نیز ارتقاء یافته باشد به حیث می برسد مورد فوق قضیه تایید اشخاصی که در این مسئله به فیس عملی فعالیت می نمایند باشد همینطور تخم مرغ های گران قدر به حافظه حجم بالای خود حرارت بیشتری ساخت می نمایند پرورش و نمو جنین یک جریان معلوم و تراز ای می باشد زمانی که رویش اندام ها و قسمت های متعدد تن در یک مقطع مشخص و معلوم متناسب نباشد باید تلفات بالای جنین و کیفیت زیر جوجه را توقع داشت در نصفه دوم قرن حاضر به عامل تدوین برنامه های دورازشوخی تعیین طیور در جهت ساخت مال زیاد نیاز به حالت زیاد ظریف برای رویش و نمو قابل پذیرش جنین احساس شده میباشد حدود تغییرات شرایط محیطی قابل قبول برای بالاترین نتایج یا این که برای کیفیت بالای جوجه در مراحل متعدد جوجه کشی تماما شناخته شده نیست . 
اهمیت 
سرعت هوا مشخص شده میباشد که جریان هوا عامل مهمی در رابطه با درجه حرارت جنین می باشد به مفهوم این که سرعت هوا در هر دمایی برای رسیدن و حفظ دمای جنین در حد مطلوب می بایست در دست گرفتن شود همینطور ضرورت دارااست که جهت یکنواخت کردن دمای جنین در تمام نقاط خودرو جوجه کشی سرعت هوای یکنواخت بالای سر تمام تخم مرغ ها باشد در پباده سازی اتومبیل های جوجه کشی جدید دقت بیشتری به توزیع مرتبه حرارت یکنواخت در تمام نقاط خودرو می گردد . در فیض تغییرات سرعت هوا در جه حرارت جنین نیز تغییر‌و تحول خواهد کرد از نظر تئوری برای اندازه گیری مرتبه حرارت جنین اضطراری هست درجه حرارت درون تخم مرغ میزان گیری گردد این امر از حیث عملی به وسیله میزان گیری سکو حرارت پوسته تخم مرغ قابل انجام هست برای این موضوع می توانایی از دماسنج های تماسی قابل اتصال به یک وسیله مقدار گیری جهت ترسیم منحنی به کار گیری کرده با تماس دادن آن به تخم مرغ در بخش ها مختلف اتومبیل جوجه کشی می توان میزان گیری را انجام اعطا کرد همین طور با دماسنج های حساس به اشعه ماورای بنفش که در آدم نیز موضوع به کارگیری قرار می گیرد به سرعت می توانایی دمای پوسته تخم مرغ را در بخش ها متعدد خودرو جوجه کشی میزان گرفت . به دلیل تاثیر حرارت متابولیسمی تولیدشده بایستی اعتنا گردد تا درجه حرارت تخم مرغ هایی که دارنده جنین زنده میباشند میزان گرفته شود . گرچه در رخ بده بستان حالت یعنی چرخش گاری ها درماشین جوجه کشی ، به استدلال تغییر تحول سرعت هوا ، تاثیر منفی بر سینی هایی که حالت افقی دارا‌هستند ساخت خواهد داشت و در سود تاثیر منفی بر دمای جنینی این سینی ها هم خواهد داشت . گزارش های پرسنل جوجه کشی که عدم حکایت از بهبود جوجه درآوری می نماید . هنوز مشخص نشده که رتبه حرارت قابل قبول جنین در طول مقطع جوجه کشی چقدر می بایست باشد همین طور ما نمی دانیم که در زمان جوجه کشی آیا رتبه حرارت جنین بایستی ثابت باشد یا به تدریج بالا وپایین رود و یا این که حتمی هست به طور ناگهانی بالا و ذیل گردد چیزی که معلوم گردیده این میباشد که در دوره جوجه کشی بویژه در انتهای زمان بخش اعظمی از جوجه ها به عامل بالا بودن جایگاه حرارت از در میان می پروسه . همینطور جوجه هایی که از خودرو های جوجه کشی دارنده نقاط گرم و سرد تولید می شوند دارای مشکلاتی میباشند به این ترتیب می توانایی سود گرفت که نقص‌ رتبه حرارت جنین خیر تنها در پایین بودن درصد تفریخ تاثیر داشته بلکه کارایی جوجه ها را هم در زمان رشد و رشد پایین تاثیر قرار می دهد با ابتدا قر بیست ویکم شک ها و سوال های زیادی درباره نیاز حقیقی وواقعی برای رشد جنین واستفاده بدون نقص از بضاعت جوجه درآوری به خواسته ایجاد جوجه های با کیفیت وعملکرد قابل پذیرش برای رشدجوجه ها خوهیم داشت . 

تزریق اسیدهای آمینه به تخم مرغ مادر ها گوشتی و اثر آن بر درصد جوجه درآوری


مرغ های بزرگتر جنین های بزرگتری نسبت به تخم مرغ های کوچک دارا‌هستند یک گرم تفاوت وزن تخم مرغ باعث به ایجاد 10 گرم اختلاف وزن در 56 روزگی می شود هم بستگی فی مابین وزن تخم مرغ و جوجه وجود دارد .

دستگاه جوجه کشی

تخم مرغهای حاصله از مادران گوشتی به استدلال وزن کم تخم مرغ درابتدای ایجاد جوجه هایی با وزن پایین ساخت می کنند همینطور نتایج ازمایشات متفاوت نشان می دهد که تخم مرغ های حاصله از گله های مادر پیر تر سنگین تر می باشند و لذا دارای در صد بیشتری زرده می باشند شبیه با آن نسبت بیشتری آلبومین و پوسته درمقایسه با تخم مرغ های حاصله از گله های مامان جوان داشتند جوجه هایی که از تخم مرغ های بزرگتر حاصل می شوند بزرگتر بوده و ذخایر غذایی بیشتری به یاور داراست اثبات گردیده می باشد که وزن تخم مرغ و وزن جوجه راجع‌به رهنگام درآمدن ازتخم رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند ولی مقدار جنین پیشین و طی جوجه درآوری ممکن می باشد پایین تاثیر وزن تخم مرغ وشرایط انکوباسیون تغییر‌و تحول نماید نسبت در میان وزن جوجه های از تخم در آمده و میزان تخم مرغ ها از 615/0 تا 760/0 تغییر و تحول پیدا میکند این نسبت به دو علت درتخم مرغهایی باوزن عمده بزرگتر می باشد : الف – در طول دوران انکوباسیون مقدار از دست دادن آب کاهش می یابد . 

ب- دومی علت مربوط به اثر پوسته می باشد زیرا نسبت تراز پوسته به حجم تخم مرغ های گران قدر کاهش می یابد . با این اکنون تاثیر وزن تخم مرغ تا زمان عرضه به بازار هم کماکان باقی می ماند به طوری که هر گرم بیشتر وزن جوجه ها در هنگام خروج از تخم باعث می شود که وزن جوجه در سن 6 هفتگی 2 تا 13 گرم سنگین وزن تر باشد از آن جا که پرورش مرغ ها کمتر از پرورش خروس ها است تاثیروزن تخم مرغ بر وزن مرغ ها هم به اندازه خروس ها نمیباشد به طور متوسط هر تخم مرغ از 5/58 درصد سفیده و 31 درصد زرده و 5/10 درصد پوسته تشکیل شده است البته این نسبت ها ثابت نبوده بلکه بسته سن مرغ و موضوع ژنتیکی قابل تغییر می باشد وزن تخم مرغ با افزایش سن مرغ مضاعف گردیده این قضیه باعث ارتقا نسبت زرده به سفیده می‌شود همینطور تفاوت های ژنتیکی در مرغ ها می تواند در نسبت میان زرده ، سفیده و پوسته تغییراتی تولید نماید آب بیشترین در صد محتویات تخم مرغ را تشکیل می دهد سفیده دربردارنده بیشترین اندازه آب 8/88 درصد ، زرده 5/47 درصد وپوسته 1 درصد آب دارا می باشد بیشترین مقدار پروتئین تخم مرغ درسفیده قرار گرفته در حالیکه چربی ها تقریبا به طور بی نقص در زرده یافتمی شوند حداکثر اندازه کربنات کلیسم در پوسته یافت می شود . سفیده دربرگیرنده تعدادی پروتئین می‌باشد وبیش از 90/0 ماده کم آب آن را تشکیل میدهد که شامل پروتئین های ساده می‌باشند .اووگلوبولین ها و لیزوزیم ها که در ساختمان خویش ئیدارت کربن هم دارا‌هستند به ترتیب 8 و 5/3 درصد باقی ما‌نده را تشکیل ارائه میکنند ماده کم آب زرده مشتمل بر پروتئین و چربی تقریبا به نسبت 2 به 1 می باشد و بیشتر ماده کم آب مشتمل بر یک لیپوپروتئین با چگالی زیاد قلیل هست که باعث آبکی شدن زرده می شود این لیپوپروتئین عمدتا ً درکبد ایجاد گردیده و مقدار یه خرده از منشاء روده ای دارااست فسفوویتین دومین یپوپروتئین حیاتی زرده می‌باشد که در حدود 11 درصد وزنش را فسفر تشکیل می دهد چربی های زرده دربرگیرنده 5/72 درصد تری گلیسرید ، 4/24 درصد فسفولیپید و 95/3 درصد کلسترول می باشد اکسید اسیون این اسیدهای چرب مبداء بزرگی برای تامین انرژی موضوع نیاز جنین محسوب می گردد ولی اکثر زمان ها فسفولیپید به خصوص لستین ممکن می‌باشد در طول رشد و تکامل جنین سوای تغییر تحول باقی بماند . 

در آزمایشاتی که صورت گرفته گزارش گردیده می باشد که تفاوت های حاصله از سن گله مادر به دلیل تاثیری که بر روی مقدار مواد مغذی جان دار در زرده می گذارد می تواند دارای اهمیت باشد زیرا جوجه های حاصله از گله های خیلی جوان دارای مرگ ومیر بخش اعظم و سعی با اهمیت کمتری بدلیل کمبود مواد مغذی زرده می باشند ادله مرگ و میر دوچندان جنینی در جوجه های حاصل از مرغ های جوان با کاهش متابولیسم چربی های زرده در سن 19 روزگی جنینی همبستگی نشان داده می باشد این دستور تکامل جنین را طی هفته انتها انکوباسیون کاهش می دهد ثابت شده است که زرده تخم مرغ های حاصل از مرغ هایی با سن 41 هفته فسفولیپید و کلسترول کمتری نسبت به تخم مرغ های حاصله از گله مامان با سن 25 هفتگی دارااست چون در سن بالا چربی ها عمده به رخ تری گلسیرید می باشد . 

تزریق 

اسید آمینه به تخم مرغ : Al-Murrani اعلام کرد که تزریق مخلوطی از اسیدهای آمینه به جنین های در درحال حاضر رشد سبب ساز افزایش وزن اکثر جوجه ها در هنگام خروج از تخم و همینطور در 56 روزگی می شود صنعت طیور ایالت متحده ایالات متحده تزریق واکسن به داخل تخم مرغ را تایید کرده می‌باشد و این مورد که آیا میتوان بقیه مواد مغذی را به درون تخم مرغ تزریق کرد نیاز به تحقیقات و محاسبه های بیشتری دارد . OHTa در سال 1999 آزمایشی بر روی تخم مرغ های حاصله از نژاد Cobb انجام داد جنین تخم مرغ هایی که طی 24 ساعت عده آوری گردیده بودند در سکو حرارت 8/37 و رطوبت نسبی 60% مراقبت شدند . 

تست نخستین : ارزیابی انتقال مواد مغذی از تخم مرغ به جنین در روزهای متفاوت جوجه کشی می پردازد .100 تخم مرغ به طور تصادفی انتخاب و به 4 مجموعه 25 تایی تقسیم شدند میانگین وزن هر تخم مرغ 3/0 گرم بود و در روزهای 0و 7و14و19 جوجه کشی ،20 تخم مرغ از هر گروه وزن شدند و محتویات تخم مرغ و جنین عده آوری شد جنین ها از مایع آمنیوتیک عده آوری و کیسه زرده آن‌ها جدا شد سپس محتویات 5 جنین با هم مخلوط و مثال ها فریز شد وبرای پروتئین نپخته و چربی خام ورطوبت و اسید آمینه انالیز شدند پروتئین خام تخم مرغ و جنین توسط منش میکروکلدال میزان گیری و چربی ناپخته بوسیله شیوه عصاره گیری گزینش شد رطوبت هم بوسیله روش A0Ac که مواد در 105 سانتی گراد به زمان 24 ساعت خشک وتعیین شد همگی اسیدهای آمینه به جز متیونین و سیستین اندازه گیری شد متیونین و سیستئین قبلی از تعیین بوسیله اسید پرفرمیک هیدرولیز شدند . 

در تست دوم : محلول 5/0 میلی لیتر اسید آمینه که کاملا هم خوانی با الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ بود به 9 کیسه زرده یا این که اتاقک هوایی 15 تخم مرغی که متوسط وزنی آنان 8/3 گرم بود در روز 0 و 7 جوجه کشی تزریق شده Al-Murrani گفته بود که تفاوت در خصوص رمحتوای پروتئین تخم مرغ ها در روز هفتم جوجه کشی بر رویش جنین موءثر می باشد . 

Elaouss و همیاران پیش ساز ویتامین D را در روز اول جوجه کشی به تخم مرغ بلدرچین ژاپنی تزریق کردند در صورتی‌که امکان تزریق اسید آمینه به تخم مرغ قبل از قرار دادن تخم مرغ در خودرو جوجه کشی ممکن باشد این عمل خوبتر و مطمئن خیس خواهد بود . 

در همگی این آزمایشها : اسیدهای آمینه در روزهای 0 و 7 جوجه کشی از از انتهای گران قدر تخم مرغ به داخل تخم مرغ تزریق شدند تخم مرغ ها پیشین از تزریق با اتانل 70/0 استرلیزه گردیده بودند محلول تزریقی شامل ml 5/0 از اسید آمینه و ml 5/0 آب استریل بود . مقدار تریپتوفان هم از نسبت تریپتوفان به لیزین تخم مرغ محاسبه شد . تزریق ml 5/0 از محلول فوق به بازه زمانی 5 توشه در طی 24 ساعت رخ گرفت و هر توشه ml1/0 محلول به اتاقک هوایی تزریق شد زیرا اتاقک هوایی کوچکتر از آن می باشد که کلیه ml 5/0 محلول مورد نظر به درون آن تزریق شود در روز صفر انکوباسیون محل تزریق در پوسته فورا به وسیله پارافین پوشانده شد و بعد تخم مرغ ها در اتومبیل جوجه کشی قرارگرفتند . 

کاهش وزن پوسته آن گاه از روز هفتم جوجه کشی اکثر نمایانگر می باشد مجموع وزن جنین تخم مرغ و پوسته تا 88 درصد وزن اولیه در روز 19 جوجه کشی کاهش می یابد . با ارتقاء مدت جوجه کشی میزان پروتئین خام وچربی نپخته ورطوبت تخم مرغ کاهش وبه به عبارتی نسبت مقدار پروتئین نپخته وچربی نپخته و رطوبت جنین ارتقاء می یابد تغییرات پروتئین با ارتقا مدت جوجه کشی رطوبت تا 90 درصد کاهش می یابد و چربی نپخته نیز روبه پایین برابر با 60 درصد در تخم مرغ را نشان می دهد . میزان انتقال پروتئین نپخته و چربی خام ورطوبت به جنین در روز 19 انکوباسیون به ترتیب 58 و 29 و 64 درصد تخم مرغ بود که کمترین انتقال برای چربی ناپخته می‌باشد به این دلیل که چربی خام به تیتر منشاء انرژی بوسیله جنین قضیه به کارگیری قرار می گیرد الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ در ارتفاع برهه زمانی انکوباسیون ثابت می باشد اسیدهای آمینه آلبومین تخم مرغ با یک نسبت مشابه به جنین منتقل می شوند آلبومین جذب کیسه زرده می گردد و اسیدهای آمینه آلبومین و زرده در یک نسبت ثابتی ممکن هست مصرف شود با ارتقاء مقطع مقطع انکوباسیون تمامی اسیدهای آمینه تخم مرغ هاو جنین ها به استثنا گلیسین و پرولین به طور مشابهی تغییر تحول می کنند واین مقاله بیان کنده این است که الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ یک الگوی ایده آل برای رشد جنین می باشد در صورتیکه چه نسبت گلیسین و پرولین ممکن است از بقیه اسیدهای آمینه در ارتفاع مدت انکوباسیون سنتز شوند پرولین از چندین اسید امینه سنتز می شود در حالیکه پیش ساز گلیسین فقط به ترئونین و سرین محدود می شود کل وزن مولکولی گلیسین ، سرین وترئونین در ارتفاع مراحل انکوباسیون ثابت می ماند و از این مقاله می توان سود گیری کرد که الگوی اسیدهای آمینه تزریقی به تخم مرغ می بایست مطابق الگوی اسید آمینه تخم مرغ گذشته از انکوباسیون باشد ولی تحقیقات اندکی در زمینه برهه زمانی ومحل مطلوب تزریق اسید آمینه به تخم مرغ انجام شد نتایج تست دوم معین کرد که تزریق محلول اسیدهای آمینه به درون زرده تخم مرغ ممکن میباشد به طور فزاینده ای منجر ارتقا میزان جوجه فارغ از کاهش درصد جوجه درآوری شود بهترین نتیجه زمانی حاصل می شود که تزریق اسید آمینه به زرده در روز هفتم انکوباسیون صورت گیرد علت تفاوت های ناشی از تزریق بهکیسه هوایی وزرده به این رخ می باشد که جنین مواد مغذی از غشا کیسه زرده جذب مینماید و اکسیژن زمینه نیاز را از کوریون اتاقک هوایی جذب میکند و اثبات گردیده است که غشا کوریون اتاقک هوایی نسبت به اسیدهای آمینه حساس می باشد و لذا میتوان تفاوت ها را به این صورت توجیه کرد اندازه اسیدهای آمینه تخم مرغ به طور مفهوم داری بر درصد جوجه دراوری اثر گذار میباشد . تزریق اسید آمینه باعث به ارتقاء مصرف اسید آمینه توسط جنین گردیده و از این رو بر روی افزایش وزن جوجه های از تخم خارج گردیده و وزن نقطه پایان رویش اثر گذار خواهد بود . 

مقایسه مزایا و معایب سیستم های گرم کننده سالن مرغداری با سیستم گرمایش از کف

 ۱- سیستمهای حرارتی : یک عدد از فاکتورهای فراوان اصلی رشد و نگهداری انبوه پرنده ها تأمین احتیاجات حرارتی محفظه پرورش و حفظ آنان در موقعیت سنی متعدد هست . 

دستگاه جوجه کشی

۲- حالت کلی مولدهای حرارتی در سالنهای مرغداری و اماکن دارای ربط با صنعت مرغداری: ۱) یک مرجع حرارتی مناسب و مطمئن باید توانا به ایجاد گرمای یکنواخت باشد و نیاز به حفظ فراوان و همینطور سرویسهای روزانه – هفتگی – ماهانه و سالانه نداشته باشد و به سادگی قابل رویکرد اندازی باشد، تکنسین های مختص ملزم به تعمیرات حساس و جزئی آن را نداشته باشند و از تکنسین های معمولی بتوان جهت سرویس و محافظت آنها استعمال نمود .

۲) ارزش آنان با دقت به هزینه استهلاک ، هزینه تعمیرات و هزینه های اولیه و ثابت و ثانویه مناسب باشد و سالیان متمادی بتوان از این تجهیزات به کار گیری نمود . 

۳) می بایست قابل تطابق با وضعیت تالار بوده و فضای متعددی را اشغال نکند . کارگران به راحتی در تالار فعالیت کنند و سیستم تهویه سالن مرغداری را مبتلا مخاطره نکند، حرارت تولید گردیده را به راحتی از نحوه سیستم تهویه سالن هدر ندهد . حرارت ساخت گردیده در پرنده ها اکثر اوقات از روی میزان اکسیژن مصرفی آنها محاسبه می گردد، درصورتی که پرنده در حالا استراحت بوده رشد نکرده و یا این که این که چربی در تن خود ذخیره ننمایند، درنتیجه یک رابطه بی واسطه فی مابین اکسیژنی که توسط پرنده مصرف گردیده با اندازه حرارتی که تولید شده وجود دارااست . احتیاجات طیور و متابولیزم پرنده ها فراوان بالا است و اندازه هوای مسئله نیاز آن‌ها در واحد وزن نسبت به سایر دامها زیادتر است، بطور مثال طیور پنج برابر انسان در وزن معادل احتیاج به اکسیژن دارند، اندازه هوای مسئله نیاز برای جوجه ها به ازای هر کیلوگرم وزن زنده بدن حدود ۲ فوت مکعب در دقیقه می باشد، با رشد جوجه ها مقدار نیاز آنها به اکسیژن اکثر می باشد و تهویه اهمیت بیشتری می یابد که مقدار قابل ملاحظه ای از هوای گرم گردیده در سالن مرغداری توسط هواکشها از سالن خارج می شود . 

۳- 

انواع مولدهای حرارتی در سالنهای مرغداری : - 

چهارشاخ وفر - گونه های بخاریها - 

هیترهای عادی - دمنده های هوای گرم - 

مادرهای مصنوعی - سیستم های تابشی - 

سیستم گرمایش از کف ( کف خواب ) ( floor heating ) ۴- 

مورد ها استعمال از مولد های حرارتی : بر 

حسب طرز رویش و جور کار در سالنهای رشد طیور به کارگیری از مولدهای مختلف و دستگاه های گرم کننده دو نوع است : گونه 

اولیه – مولدهای حرارتی ویژه رویش روی بستر جور 

دوم _ مولدهای حرارتی ویژه رویش در قفس مولدهای 

حرارتی گونه نخستین : شامل 

اشکال بیداد می کرد چهار شاخ ، مادرهای تصنعی و مصنوعی ، انواع دمنده های گرم ، رادیانت هیترها، سیستم گرمایش از کف ( حرارت مرکزی ) مولدهای 

حرارتی جور دوم : این 

مولدها اکثر ویژه پرورش طیور در قفس می باشد و عبارتند از: ۱) 

سیستم دمنده هوای گرم ۲) سیستم حرارت مرکزی . 

۱- سیستم دمنده هوای گرم در پرورش در قفس به طور کلی مردود می باشد . چون این سالنها به ادله داشتن ارتفاع و پهنا دوچندان دوچندان و ارتفاع بالای سالن مقدار سوخت مصرفی فراوان بالا می باشد . 

۲- سیستم آب گرم ( حرارت مرکزی ) که گرمای اضطراری از طریق ساماندهی آب گرم در لوله های اختصاصی تأمین می شود، این قفسها می توانند یکسری طبقه باشند و در تمام طبقات آنان سیستم گرمایی یاد گردیده حرارت لازم را به جوجه ها می رساند . این مدل سیستم در روش رویش در قفس بیشتر همگانی می باشد .مقایسه 

سیستمهای حرارتی در سالنهای مرغداری : ۱- 

سیستم فریاد میزد و شاخ : این سیستم به دلیل مصرف بالای سوخت و نقص در احتراق و همچنین اشغال فضای متعددی از تالار مرغداری و خطر آتش سوزی به طور کلی مردود می باشد و همچنین فضایی در حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ متر مربع از مرحله تالار مرغداری را اشغال می کند . 

۲- 

سیستم دمنده هوای گرم مرکزی ( هیترهای مرکزی ) : این سیستم با توجه به مصرف سرانه سوخت بالا و همینطور بازده حرارتی زیر در فرآیند مختلف ایجاد حرارت مسئله تأیید نمی باشد، چون در این سیستم فضایی به نام هیترخانه در نظر گرفته می شود که پاره ای از حرارت تولید گردیده در هیتر جهت گرم کردن هوای درون هیتر صرف می شود . مقداری از حرارت تولید شده به وسیله دودکش ( اگزوز) موجود در هیتر به خارج از محوطه هیتر خانه و سالن مرغداری انتقال می یابد . این سیستم به برهان این که در یکی از انتهای سالن در محیطی به اسم هیترخانه قرار می گیرد، پاره ای از حرارت از طرز دریچه انتقال حرارت هیترخانه به لوله مهم دمنده هوای گرم انتقال پیدا کرده و مقدار متعددی از حرارت در این قسمت یعنی فضای میان هیترخانه و تالار مرغداری از در بین می رود . به دلیل وجود کانالی برای انتقال هوای گرم شده در سالن مرغداری مقدار قابل توجهی ازحرارت تولیدی صرف گرم کردن شبکه هوای گرم در سالن مرغداری می شود و به استدلال طول دوچندان سالن مرغداری در حدود ۱۰۰ متر، هیتر نمی تواند به خیر درجه حرارت یکنواختی را در تالار تولید نماید، که این فعالیت منجر می شود تا ابتدای سالن مرغداری دارنده جایگاه حرارت بالاتر از حد نیاز طیور باشد و اواسط تالار حرارت تقریبا" مطلوب و انتهای سالن هوای سردتر از احتیاج بدن طیور را داشته باشد و به یاد اینکه در حدود ۲/۱ از سالن مرغداری مدام مرتبه حرارت ذیل خیس از احتیاجات طیور را دارد، همیشه هیتر به چهره یکنواخت کار می نماید که خویش سوخت بالایی را مصرف می کند . 

۳- 

سیستم دمنده هوای گرم در تالار مرغداری : در سیستم گرمایش از شیوه جابه جایی هوای گرم حرارت بخش اعظم در زیر سقف متمرکز می گردد و سطوح نزدیکتر به کف و محل پرورش طیور از دمای مناسب برخوردار نخواهد شد و اتلاف حرارت از نحوه سقف بسیار زیاد هست .اتلاف حرارتی به علت تکان هوای گرم و خروج آن از جداره ها، درها، پنجره ها و هواکشها در سیستم جابجایی فراوان مضاعف میباشد و به علت آنکه در رویکرد پرورش بر روی بستر میان سنین ( ۲- ۰ ) هفتگی سالن مرغداری را به وسیله پرده های پلاستیکی تقسیم بندی می نمایند، هوای گرم از طریق دریچه های جان دار در دور و اطراف پرده پلاستیکی به قسمتهای خالی از جوجه سالن مرغداری انتقال می یابد .گرمایش به رویه جابجایی بستگی به تکان هوای گرم دارد، در صنعت مرغداری این گردو غبار ایجاد شده از قدمت مفید دستگاه دمنده هوای گرم در سالن مرغداری می کاهد و همینطور باعث تولید بسیاری از بیماری های دستگاه تنفسی طیور می گردد . از جمله آنان می بضاعت و توان به بیماری مزمن دستگاه تنفس( CRD ) اشاره نمود . 

سیستم 

گرمایش از کف ( کف خواب ) FLOOR HEATING حرارت در سیستم گرمایش کفی بخش اعظم از شیوه کف تالار منتقل می شود، لذا قابلیت و امکان جهت دادن به مسیر گرمایش وجود داشته و حرارت بخش اعظم در فضای کف و سایر مکانهای قضیه نیاز متمرکز می گردد که طبق ضابطه Foavier در هنگامی که دمای محفظه و دمای بدن پرنده یکسان میباشد جریان حرارت از یک سو به سویی دیگر وجود ندارد .سیستم گرمایش کفی در رویش این امکان را به مدیریت واحدهای پرورش طیور می دهد که با تقسیم بندی و در اختیار گرفتن حیطه ای و قابلیت و امکان گرمایش در بخشها انتخابی طبق نیاز پرنده ها پباده سازی شود .سیستم گرمایش از کف منجر چرخش هوا نمی شود، در سود آلودگی مواد معلق و غبار موجود در هوا به شدت کاهش یافته و اثرات مثبت در بهداشت واحدهای رشد طیور را دارااست .حرارت ایجاد گردیده در کف سالنهای مرغداری مستقیما" به تن پرندگان و تجهیزات و ادوات سالن حرارت مرغداری واقع گردیده منتقل می گردد فارغ از اینکه نیازی به گرم شدن کل محیط رشد باشد، در نتیجه حرارت تولیدی محیط را سریعتر گرم می کند . کوتاه شدن دوران گرمایش صرفه جویی زیادی در انرژی و وقت در برداشته و نیازی به گرم کردن سالنهای مرغداری پیشین از ورود جوجه نمی باشد که این بازه در حدود ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت از لحاظ وقت و هزینه در سیستم گرمایش کفی صرفه جویی به فعالیت می آید . 

غنی سازی تخم مرغ با استعمال از رنگدانه های طبیعی

 غنی سازی تخم مرغ با به کار گیری از رنگدانه های طبیعیصنعت ساخت تخم مرغ همواره به عنوان یک صنعت تولیدی بی مانند در عالم مطرح بوده است . در اکنون حاضر دو خط مش متعدد عمومی و مخصوص در ارتباط با صنعت ساخت تخم مرغ وجود داراست . در منش عمومی، تخم مرغ به عنوان یک کنسرو ارگانیک و بی نیاز از پروتئین، انواع ویتامین ها و املاح معدنی مطرح می باشد که برای مصرف کنندگان همواره قابل دسترس، ارزان قیمت و سهل الوصول بوده است .

دستگاه جوجه کشی

در طول ۳۰ سال پیشین مصرف تخم مرغ در عالم با نوسانات مختلفی روبرو بوده است . استدلال کاهش مصرف تخم مرغ در ارتفاع این سال ها، به تصور منفی دارای ربط با مقدار بالای کلسترول تخم مرغ (۱۹۵ الی ۲۵۰ میلی گرم به ازاء هر تخم مرغ) و ارتباط این ماده با بروز بیماری های قلبی – عروقی مربوط بوده میباشد . این تبلیغات سوء موجب گردید که که محققین تغذیه مطالعات بزرگ و دامنه داری را در این رابطه ابتدا کنند و میلیون ها دلار را صرف آشنایی رابطه حقیقی وواقعی دربین کلسترول تخم مرغ و پیدایش بیماری های قلبی – عروقی بنمایند .در این ارتباط می دانیم که مولکول کلسترول بر پایه اندازه ذرات و غاظت ذرات، به دو جزو کلسترول عالی (HDL) و کلسترول بد (LDL) تقسیم می شود . وحدت مثبت در میان کلسترول خوب و کاهش وقوع بیماری های قلبی وعروقی کاملاً به ثابت رسیده هست . نقش منفی مولکول های LDL در رابطه با پیدایش بیماری های قلبی و عروقی در حضور رادیکال های آزاد پیدایش می یابد دست اندرکاران مختلفی در بدن سبب به تولید رادیکال های آزاد می گردند . عکس العمل های مربوط به زنجیره انتقال الکترون، آنزیم های اکسیداتیو، آلودگی هوا و تابش اشعه خورشید، از گزاره عواملی می باشند که سبب تولید رادیکال های آزاد در تن می شوند . رادیکال های آزاد مولکول هایی با میل ترکیبی بالا می باشند . این رادیکال ها اگر مولکول شبیه خود را در بدن پیدا نکنند، با سایر مولکول های موجود در سلول واکنش نشان می دهند .هنگامی که کلسترول بد در تن زیر تاثیر رادیکال های آزاد قرار می گیرد، اکسید می شود و ساخت مولکول های LDL اکسید شده را در بدن می نمایند . LDL اکسید شده موجب آسیب رساندن به عروق خونی می شود که به دنبال آن مونوسیت ها به طرف عروق جراحت یافته مهاجرت می کنند . این دستور سبب به باریک شدن عروق خونی شده و در سود بیماری تصلب شرائین بروز می نماید . به این ترتیب مشخص و معلوم گردید که کلسترول خام تخم مرغ به تنهایی نمی تواند به عنوان یک دلیل منفی در پیدایش بیماری های قلبی و عروقی اثر گذار باشد . کلسترول یک مخلوط حساس و موءثر در تن همگی موجودات زنده میباشد که در موضوع انسان، ۷۵% از آن در بدن و به وسیله کبد ساخته می شود . کلسترول نقش اصلی و لازم در سوخت و ساز و تعادل بدن بر عهده دارااست و به تیتر یک مولکول شالوده جهت سنتز انواع هورمون های جنسی و استروئیدی در بدن نقش های عمده ای را ایفا می کند .این یافته ها سبب گردید که محققین تغذیه و بیوشیمی سعی متعددی را جهت از فی مابین بردن این تصور منفی در مصرف کنندگان کنند و از ترکیبات مختلفی جهت بهبود ارزش تغذیه ای تخم مرغ و کاهش وقوع برخورد های منفی در تخم مرغ استفاده کنند . به این ترتیب راه و روش منحصر در صنعت ساخت تخم مرغ به‌وجود آمد . از دستاوردهای مضاعف با بها این رویکرد، تحقیقات مختلفی بود که در رابطه با بی نیاز سازی تخم مرغ مطرح شوید و به این ترتیب تخم مرغ های غنی شده از لحاظ انواع مواد معدنی، ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا ۳ به بازار مصرف ارائه گردیدند . به موازات این تنوع تغذیه ای، مباحثی همانند ایجاد تخم مرغ مایع، جداسازی صنعتی زرده و سفیده تخم مرغ، پاستوریزاسیون تخم مرغ، ایجاد صنعتی پوسته تخم مرغ، تولید صنعتی غشاء های تخم مرغ و معرفی کاربری آن ها، در این خط مش مورد تحلیل قرار گرفت .به عبارتی طور که می دانیم در اکنون حاضر در کشورهای متعدد و از گزاره ایران، بحث کیفیت مواد خوراکی و اعتنا به ذوق و سلیقه و طبع مصرف کنندگان مواد خوراکی زمینه اعتنا ویژه تولید کنندگان گوناگون قرار گرفته می باشد . در ارتباط با تخم مرغ، مدام این مشاجره از طرف مصرف کنندگان مطرح بوده که تخم مرغ های ساخت شده در روستاها از خواص تغذیه ای مطلوب تر و با بها تری برخوردارند . یکی از عارضه ها این بینش به رنگ زرده تخم مرغ های ساخت گردیده به منش سنتی گشوده می گردد . به طوریکه مصرف کنندگان حاضر به پرداخت وجه بیشتری جهت خرید این تخم مرغ ها بودند . توجه به مشاجره ارتقاء کیفیت تغذیه ای تخم مرغ از دو جنبه موجب شوید که به کار گیری از منابع کاروتنوئیدی (رنگدانه های طبیعی) در جیره غذایی مرغان تخمگذار مطرح گردد . 

۱ – ترکیبات کاروتنوئیدی که از منابع ارگانیک قابل استخراج هستند، خاصیت آنتی اکسیدانی دارا هستند و به همین عامل می توانند با رادیکال های آزادی که در بدن ایجاد می شوند ادغام شوند و به این ترتیب بازدارنده بروز خاصیت منفی آن ها در تن شوند (به تیتر مثال این ترکیبات می توانند مانع اکسیداسیون LDL ها در تن شوند) . 

۲ – ترکیبات کاروتنوئیدی که از منابع طبیعی به دست می آیند، طیف وسیعی از ترکیبات را در بر می گیرند . جور ای از این ترکیبات که به عامل ویژگی ها ساختمانی یگانه خود، فروغ و روشنایی را به طور انتخابی جذب می نمایند اصطلاحاً رنگدانه نامیده می شوند . افزودن این ترکیبات به جیره غذایی طیور موجب می گردد که رنگ مطلوب زرده تخم مرغ به دست آید و به این ترتیب ذوق مصرف کنندگان هم از نقطه حیث کیفی تامین گردد . در این ارتباط ذکر یک نکته نیز لازم به نظر می رسد . نکته دارای اهمیت در این ارتباط آن می‌باشد که تن طیور قوی به سنتز این جور از ترکیبات نمی باشد و این مواد بایستی حتماً از نحوه جیره غذایی تامین شوند . 

بنابراین چنانچه هدف از استفاده از رنگدانه ها، غنی سازی تخم مرغ و دسترسی به رنگ مطلوب زرده تخم مرغ باشد، باید حتماٌ از رنگدانه های طبیعی به کار گیری شود . 

دستگاه جوجه کشی چیست ؟

ستگاه 

جوجه کشی چیست ؟ در این مقاله عملکرد داریم تا بصورت خلاصه تاریخچه بروز دستگاه جوجه کشی و انواع آن از پیشین تا به روز جاری و هم چنین طرز کارکرد دستگاه های جوجه کشی را نظارت کنیم . به طور کلی خوا هیم پرداخت به قضیه دیدنی دستگاه جوجه کشی چیست ، لطفا با ما همراه باشید .

ابتدا همت می کنیم آشنایی مختصری با دستگاه جوجه کشی داشته باشیم و می خوا هیم شما را با معنا کلمه و واژه ” دستگاه جوجه کشی ” آشنا کنیم، دستگاه جوجه کشی به یک محفظه ایزوله و استاندارد گفته می گردد که درون آن قوانینی شبیه پرنده مامان تولید شده میباشد تا بتواند در بازه معین، تخم نطفه دار را به جوجه تبدیل نماید . 




دستگاه 

جوجه کشی چیست دستگاه 

جوجه کشی چیست 


تاریخچه 

بروز دستگاه جوجه کشی ارسطو ۴۰۰ سال قبلی از تولد مسیح تصویب کرده می باشد که زنان یونانی جهت گرم نگه داشتن تخم مرغ ها، آنان را پایین سینه های خویش نگه می داشتند . 

طی پیکار جهانی دوم یک روزنامه بریتانیایی خبر از ابتکار اولین دستگاه جوجه کشی می دهد ، که جزئیات آن دربرگیرنده یک جعبه چوبی، آب گرم و یک پرده بود، و منش فعالیت آن به این صورت بود که مقدمه مقداری آب گرم درون جعبه ریخته و آن گاه با قرار دادن یک پارچه با مقداری فاصله بر روی آب و گذاشتن تخم ها روی پارچه و بستن محیط عملیات جوجه کشی آغاز می شد . 




تاریخچه 

بروز دستگاه جوجه کشی تاریخچه 

پیدایش دستگاه جوجه کشی اصول و رویکرد فعالیت دستگاه های جوجه کشی از گذشته تا به امروز به همین صورت انجام می شود ، منتها در جزئییات و شیوه ساختار آن تفاوت هایی وجود دارد ، برای مثال مصریان باستان از سوزاندن کود حیوانی و چینی ها با سوزاندن پارافین، نفت و الکل جهت تامین گرمای مسئله نیاز دستگاه جوجه کشی استفاده می بردند . 

سازه براین دستگاه های جوجه کشی امروزی هم با تکیه برهمین اصول طراحی و ایجاد میشوند، علی رغم اینکه این دستگاه ها جهت تامین گرما و رطوبت قضیه نیاز از نیروی الکتریسیته فایده می جویند . بسته به نیاز مصرف کنندگان این دستگاه ها در میزان ها و امکانات متفاوت تولید و عرضه میگردد . 


یک 

دستگاه جوجه کشی چه گونه فعالیت می کند؟ هم اکنون که به رخ خلاصه با تاریخچه ماشین جوجه کشی اشنا شدید ، به قضیه اصلی یعنی دستگاه جوجه کشی چه چیزی است بپردازیم . در طبیعت پرنده مادر در دوران کرچ شدن یا این که خوابیدن بر روی تخم ها وضعیت مناسب دما، رطوبت و اکسیژن رسانی را انجام میدهد، و با استعمال از منقار خود تخم ها را می چرخاند . 

در 

دستگاه  جوجه کشی مدرن نیز همین وضعیت یگانه جهت تبدیل تخم های نطفه دار به جوجه اعمال می شود، که این حالت شامل موارد ذیل می شود : 


دمای کافی و یکنواخت 

رطوبت کافی و یکنواخت 

چرخاندن خودکار تخم ها 

تهویه مناسب درون دستگاه مراد 

از دمای کافی و یکنواخت چیست؟ حرارت واجب جهت گرم نگه داشتن دستگاه های جوجه کشی به شیوه های مختلفی تامین میشود، بی آلایش ترین آن استفاده از چراغ حبابی می باشد و در دستگاه های توسعه یافته از المنت های حرارتی جهت تامین گرمای مورد نیاز دستگاه به کار گیری می‌گردد . هر یک دارای معایب و مزیت هایی می باشد که در ادامه به ارزیابی آنها می پردازیم . 


مزایا 

و معایب به کار گیری از لامپ حبابی این خط مش مضاعف همگانی و مقرون به صرفه می باشد اما مشکل ها استعمال از چراغ های حبابی احتمال خرابی آن در قطع و وصل های مکرر و تاثیر رطوبت داخل محیط بر عمر اثر گذار چراغ می باشد . 


مزایا 

و معایب استفاده از المنت حرارتی این روش کاملا مطمئن می باشد چرا که دمای داخل محیط مکررا به وسیله ترموستات های تعبیه گردیده درون دستگاه در دست گرفتن می‌شود و احتمال سوختن دستگاه نیز مضاعف کم می‌باشد ، دستگاه هایی که از المنت های حرارتی جهت تامین گرمای درون دستگاه جوجه کشی سود می برند، قیمت بالاتری نسبت به سایر دستگاه ها دارا هستند . 


تا اینجا به طریق تامین گرما داخل دستگاه های جوجه کشی پرداختیم . ولی صرفا تامین گرما کافی نیست، حیاتی تر از تامین گرما تهیه و تنظیم گرما می باشد، چرا که کوچکترین تغییر‌و تحول در دمای درون محیط منجر تغییر‌و تحول در روند کار آوری جوجه ها خواهد شد . 

کنترل حرارت یک استدلال معمولی و در عین درحال حاضر دوچندان مهم در پروسه جوجه کشی محسوب می شود . حرارت واجب در ارتفاع عصر جوجه کشی ۳۵ -۴۰ درجه سانتی گراد می باشد، ولی به طور میانگین تلاش می شود دمای دورن محفظه در ۳۸ درجه سانتی گراد مراقبت شود، به طوریکه درصورتی که دما در حد زیر خویش یعنی ۳۵ سکو سانتیگراد قرار گیرد جوجه ها چندین روزی دیر خیس از تخم خارج می آیند و در شرای دما در حد بالای خویش یعنی ۴۰ جایگاه سانتی گراد باشد، جوجه ها چندین روز زود تر بیرون می آیند . 

بدین ترتیب دمای داخل دستگاه جوجه کشی می بایست به وسیله ترموستات مرتبا ارزیابی شود و هر جور تغییر‌و تحول دما سریعا کنترل شود، به این فرآیند اصطلاحا یکنواخت نگه داشتن دما گفته می شود . 


خواسته 

از رطوبت کافی و یکنواخت چیست؟ پوسته تخم دارای منافذی جهت رساندن اکسیژن به جوجه ها می باشد، و همین دستور باعث می شود تا رطوبت درون تخم در اثر گرمای ساخت شده درون دستگاه تبخیر شود، مقدار تبخیر آب درون تخم به رطوبت باطن دستگاه جوجه کشی بستگی دارد، به این چهره که درصورتی که رطوبت باطن دستگاه کمتر باشد منجر تبخیر عمده آب باطن تخم شده و همین فرمان سبب ساز بزرگتر شدن کیسه داخل تخم و در فیض نزدیکتر شدن نوک جوجه به دیواره تخم گردیده و نهایتا منجر می گردد که جوجه زود تر از تخم بیرون بیاید، برعکس همین مورد هم سبب دیر خارج وارد شدن جوجه از باطن تخم میشود، یعنی در صورتی‌که رطوبت باطن دستگاه بخش اعظم باشد مانع تبخیر ایده آل تخم شده و روند تبدیل تخم به جوجه بخش اعظم ارتفاع می کشد . بنابراین هر چه رطوبت باطن دستگاه بخش اعظم باشد، مقطع خروج جوجه ها از داخل تخم نیز اکثر خواهد بود . 

جهت تامین رطوبت درون دستگاه های جوجه کشی از خط مش های گوناگونی به کار گیری می شود . ابتدایی ترین منش قرار دادن یک ظرف آب داخل دستگاه می باشد . در این راه و روش هیچ گونه کنترلی بر روی مقدار رطوبت داخل دستگاه و شیوه در دست گرفتن آن وجود ندارد . در دستگاه های جوجه کشی پیشرفته از مه پاش ها و دستگاه های بخور جهت تامین رطوبت درون دستگاه استعمال می شود . اندازه توصیه گردیده رطوبت در ۱۸ روز اول ۶۰ درصد و در ۳ روز انتها ۷۰ الی ۷۵ درصد می باشد . 

رطوبت درون دستگاه به حرارت و سرعت تهویه باطن دستگاه بستگی دارد، پس جهت ساخت وضعیت بهینه، رطوبت دستگاه جوجه کشی می بایست مرتبا بررسی و در اختیار گرفتن شود و در یک مرحله یکنواخت قرار گیرد .