نکاتی در زمینه ی رشد بوقلمون
محافظت بوقلمون در سنین جوجگی، یکی اختلال ترین پروسه رشد بوقلمون می باشد. بوقلمون های برنا نیز در مقابل کارداران بیماریزا تماماً حساسند از این رو می بایست اعتنا فراوانی به آن ها مبذول داشت. امروزه در اکثر اوقات کشورها، بوقلمون را بصورت تجارتی و به تعداد متعددی نگه داری می کنند و تعداد معدودی از شرکتهای تصحیح نژادی، سویه های تجارتی منحصربهفرد به خویش را ارائه می دهند که از ضریب تبدیل و اقتدار پرورش بسیار بهتری نسبت به دیگر نژادها برخوردارند. در طریقه رشد به طور صنعتی، می بایست با زیر لحاظ به دست آوردن موقعیت محیطی همگی نیازهای بوقلمون را در حیث گرفت تا با تهیه حرارت، تهویه، بهداشت و بالاخره منزلت حداکثر فیض مناسب حائز شود.
دمای موردنیاز
دما در هفته های متفاوت می بایست به قرار پایین باشد:
در آستانه زمان رشد و در سیستم لانه گرم (گرمایش مجموعاَ تالار) دمای لانه را نزدیک به 34 الی 36 جایگاه سانتی گراد تامین فرمائید و این دما را در آخرها هفته اولیه به 32 جایگاه سانتیگراد برسانید، آنگاه دمای لانه را در هفته دوم 29 ، هفته سوم 26 ، در هفته چهارم 24 (در تمام این دوران حرارت تالار نباید از 24 رتبه سانتی گراد کمتر گردد)، هفته پنجم 21 سکو سانتی گراد و از هفته ششم تا آخر عصر دمای 18درجه سانتی گراد را محافظت فرمائید. راجعبه تامین دمای ما یحتاج نژاد های صنعتی، بدون شکً از راهنمای رشد آن نژاد به کار گیری فرمائید.
در روزهای نخستین جوجه ها نباید از منشاء حرارتی به دور شوند زیرا ممکن می باشد سوز و سرما بخورند. درصورتیکه از دستگاه مامان تصنعی استعمال میشود بایستی به دور دستگاه مامان حصاری کشید تا از آن به دور نشوند و یا این که چنانچه از هیتر به کارگیری میگردد می بایست کلیه تالار حرارت یکنواخت و مطلوب داشته باشد.
تهویه و رطوبت
برای پرورش عادی جوجه بوقلمون هوای نو و منزه ضرورت دارااست. با به کارگیری از پنجره های تهویهای و همینطور هواکشهای برقی میقدرت تهویه را در دست گرفتن کرده که ولی تهویه نباید منجر سرد شدن تالار گردد. هنگام ورود به تالار میقدرت شرایط تهویه را بخوبی تشخیص اعطا کرد، چون وجود هرگونه بوی نامناسب استدلال عدم و نقص تهویه میباشد. تهویه نامناسب از طرفی منجر نادر کردن رطوبت میشود. وجود رطوبت در باطن تالار نیز یکیاز آرم های نقص تهویه میباشد. تالار محافظت جوجه ها مدام بایستی کم آب محافظت شود و درصورتیکه کم آبی هوا بیش تر از حد لازم باشد رویش پرها تحلیل رفته و شرایط پرها نامناسب میشود.
بهداشت و بهسازی
خودداری و پیشگیری از بیماری نیازمند رعایت اصول بهسازی و بهداشت میباشد. از اینرو بایستی آشیانه و همینطور وسایل را گذشته از ورود و انتها هر زمان به خیر شست و ضد عفونی نمود.