دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

آموزش جوجه کشی قناری دم بلند

قناری ها با نزدیک شدن به دی و بهمن بیشتر سوالهای در ارتباط با جوجه کشی و تعیین جفت ها می‌باشد که توضیحات و نکات آن را به شرح زیر مینویسم: کم اندک داریم به بازه زمانی جفت اندازی قناری ها نزدیک میشیم با گزینش جفت هایی که از حیث جنسی تماما اماده جفت هستن و به خیر و خوبی مست هستن و رعایت نکات دیگه مانند نژاد .رنگ .سن .و …… میریم برای استارت جوجه کشی –قبل از جفت اندازی حدود آبادی روزی لازمه که هر روز غذای تخم مرغی (به میزان خیلی کم به اندازه ایی که در عرض 4ساعت تمام گردیده باشه)به قناری ها بدید تا به تغذیه مدت جوجه کش عادت و درضمن تقویت بشن (مخصوصا ماده ها برای تخم گذاری) -ترکیب دان ادغام رو در مطلبی انقطاع برای این دوراندر وبسایت و کانال وجود دارد) -خوب نیز اکنون فرض میکنیم کلیه موقعیت رو رعایت کرده اید و قناری های اماده (از حیث بدنی .جنسی .نژاد .و 

رنگ و…) در اختیار دارید و می‌خواهیم پا جفتشون کنیم ( تاکید می‌کنم نر می بایست شلاقی بخونه یعنی از تلاوت زیادی کلافه شده باشید و بچسبه به میله های قفس و دهان بزنه و روی میله نشیمنگاه هنگام خواندن به جشن و پای کوبی و پایکوبی و اصطلاحا رقص بپردازه) نحمه جفتگیری قناری اینجانب برای فرقی نداره نر را بندازم تو قفس ماده یا برعکس چون در هر دو حالتش جواب گرفته ام در فیض ایام تعدادی ساعتی رو در سالن قناری ها میشینم و قناری هایی که اصطلاحا دارن به نیز نخ میدن رو شناسایی میکنم(خیلی مهمه که قناری ها از هم خوششون بیاد و این فعالیت رو با پاسخ هایی که به صدا های همدیگه میدن میتونید متوجه بشیدیا به بازه زمانی زمانی 3 روز قناری ها رو در قفس هایی کنار هم قرار دهید) بعد از آن از گزینش جفت ها قفس هاشون رو کنار نیز میزارم تا یه روز نیز رو ببینن و اکثر به هم عادت کنن و سپس از آن از این مدت قناری ها رو پیش نیز میندازم و به دور قفس هاشون رو میپوشونم(برای این عمل اینجانب از برنامه کودکان پلاست ها به کار گیری می‌کنم .این فعالیت سبب ساز امنیت بخش اعظم ماده قناری روی تخم ها میشه ) -بعد از جفت اندازی دربین 5 الی15 روز طول میکشه که ماده فی مابین 3 تا 5 تخم بزاره و شروع کنه روشون بخابه(اگه بخش اعظم طول کشید مطلقا قناریهاتون عیب دارن و معمولا ماده مهیا نبوده یا این که عیبی داره که مانع تخم گذاریش گردیده و تخم های زودتر از این هنگام معمولا نطفه نداره) —نکته قابل اعتنا بهترین موقعیت اینه که ماده 4 تا تخم بزاره (اگه 3تا گذاشت بدونید ضعیفه و نیاز به تقویت داره . و اگه 5 تا گذاشت بدونید تو مصرف msaیا بقیه مواد تقویتی زیاده روی کرده اید و قناریتون آن گاه از این زمان به شددت ضعیف میشه و احتمال تلف شدنش می‌باشد ضمن این که معمولا نمیتونن عالی روی 5 تخم بخابن و در اکثر موارد بخش اعظم تخم ها وخیم میشه و نیاز به قناری حمال دارید) –بعد از تخم گذاری 14 روز در موقعیت نرمال طول میکشه که جوجه ها از تخم ها بیرون ابلاغ (اگه هوا گرم باشه 13 روز و اگه دمای سالتون سرد خیس از 25درجه باشه ممکنه تا17 روز نیز طول بکشه -روز12یا13 سعی کنید برای ماده آب بازی بزارید یا این که با مرطوب کننده ها هوای تالار قناری ها رو مرطوب نمائید این کار منجر میشه پوسته تخم ها آسیب پذیر خیس بشه و جوجه ها سهل و آسان خیس از تخم بیرون بیان -جوجه های متولد گردیده زیاد کوچک و ناتوان میباشند,جلال آقابابایی بابا و مادر علاوه بر تغذیه عملکرد در حمایت از جوجه ها دارا هستند ,در چهار روز نخستین تولد جوجه ها هیچ نوع مزاحمتی برای والدین ساخت نکنید و همت نکنید که جوجه ها را از ذیل والدین برداشته و یا قصد کمک به آن‌ها را بنمایید چون ممکن می‌باشد مادر از هراس دستبرد شما به جوجه ها فشار بیاورد و انها را خفه کند –وجود پوسته خالی تخم در کف قفس نماد میلاد جوجه های جدید می باشد .یک روز قبلی از ولادت جوجه ها تا روز سوم آن گاه از به دنیا داخل شدن ,روزانه کمی دان نرم جهت جوجه ها کافی است . دستگاه جوجه کشی 


از روز سوم به بعد از آن علاوه بر دان نرم که خوراک مهم جوجه ها میباشد جلال می‌توانید روزانه از کمی سبزی نو برگ کاهو (برای تحریک ماده به دادن طعام در مواردی که ماده به جوجه ها کم خوراک میدهد)و دانه های تقویتی به کارگیری نمائید . ?من تخم مرغ رنده گردیده رو با یه خرده آرد بی نیاز شده (که پیش از این ترکیباتش رو متن ام و ذیل همین پست لینکش را قرار میدهم )قاطی میکنم و این خوراک رو به میزان مصرف دو ساعتشان یکبار صبح اول وقت حدود ساعت 6الی 7 و یکبار حدود ساعت12 ظهر و یکبار 5 الی6 مقطع میگذارم نکته اقابابایی مقدار این خوراک بعد از آن از گذشتن یک‌سری روز دستتون میاد که چقدر(حدود یه قاشق چایخوری) بزارید(توجه داشته باشید زیاده روی نکنید زیرا غذای تخم مرغی بعد از آن چندین ساعت مضره و فاسد میشه پس تاءمل نکنید دارید به قناری ها لطف می کنید و بسیار جلوشون بزارید) -جدا سازی جوجه ها از والدین 35 روز به ارتفاع می انجامد .یعنی جوجه ها را دست‌کم آن گاه از35 روز از تولدشان که گذر کرد میتوان انقطاع کرد و خوب تر می باشد در روزهای در مقدمه هر روز قناری نر را چندین ساعت پیش جوجه ها انداخت و بعد به پیش ماده برگرداند برای خارج وارد شدن و جداسازی آنها از والدین عجله به خرج ندهید ,جوجه ها بر حسب گونه تغذیه و نژاد از هفدهمین روز تا بیست و دومین روز ولادت از لانه بیرون گردیده وبرای تغذیه و شناسایی محفظه دور و دور و اطراف به دنبال پدر و مادر به شیوه میافتند و شما آن‌ها را کف قفس خواهید روءیت کرد و آن گاه از آن یک سری روز آن‌ها توان و توان پریدن روی نی و جا دانی را پیدا خواهند کرد . 

نحوه انتقال بیماری CRD

روش 

انتقال : مهم ترین راه و روش انتقال مایکو پلاسما ، بصورت عمودی از مرغ به تخم مرغ و آنگاه به گله برویلر هست . تعداد و تکرار آلودگی مایکوپلاسما در تخم مرغها بستگی به رتبه آلودگی مرغ داراست . این زمینه نشان دهنده آن می باشد که مایکو پلاسما کلیه تخم مرغهایی را که از طیور کثیف ایجاد میشود را درگیر عفونت نمی نماید . این موضوع به این علت می باشد که هر زرده ایی در تخم مرغها همگی میکرو ارگانیسمها را اخذ نمی کند . ولی در کل ، اندازه آلودگی تخم مرغها به اندازه آلودگی طیوران بستگی دارااست و در واقع این مقدار می باشد که اقبال مبتلا شدن تخم مرغ را تعیین می‌نماید . 

انتقال پرنده به پرنده دومین شیوه حیاتی پخش مایکوپلاسما هست . مایکوپلاسما منجر بروز ضایعاتی در قسمت فوقانی دستگاه تنفس ، بینیها ، سینوسها و نای می‌شود . بطور کلی در این بیماری از هر حیطه ایی که مایکوپلاسما پیدایش میکند ضایعه ایی نیز پیدایش کرده و از آن نواحی سبب آلودگی سایر پرنده ها می‌شود . 

مایکو پلاسما بضاعت و توان زنده ماندن و انتقال در قطره های آب را داراست . بیشترین احتمال انتقال بیماری بصورت منطقی از طرز تنفس جوجه ها میباشد . هرگونه سرفه یا عطسه که ناشی از ضایعات مایکوپلاسما در نواحی فوقانی سیستم تنفسی باشد ، می تواند باعث پخش بیماری شود . پخش بیماری همچنین بر اثر آلودگی غذا و یا این که تجهیزات هم می‌تواند واقعه بیفتد . 

روش 

همت بیماری : در مقدمه مایکوپلاسما به سلولهای حفظ کننده غشای مجرای هوایی نفوذ می کند . مایکوپلاسما با کشتن این سلولها آغاز به تولید یک عکس العمل التهابی در سراسر ناحیه و در برخی از موردها هم بدرون جریان خون نفوذ می کند . ضایعاتی که مایکوپلاسما تولید میکند ، رویه محل ورود برای سایر میکروارگانیسمها میشود . در خلال شیوع بیماری ، مایکوپلاسما از منافذ هوایی وارد قسمت مستعد عفونت یعنی کیسه های هوایی می گردد . غشاهای کیسه های هوایی تا زمانی که دو لایه نازک فاقد پوشش دفاعی می‌باشند عملا هیچگونه دفاعی نمی توانند بکنند . اولی ضایعه در کیسه های هوایی بصورت خفیف پیدایش می کند . در مراحل نخستین اندکی تورم که آن هم نامشخص میباشد تولید میگردد . ضایعات استارت به تکثیر و بسیار شدن می‌نمایند ، بصورتی که در دربین روزهای سوم تا هفتم به یکدیگر پیوسته و به یک توده کدر و تیره تبدیل میشوند . 

با اعتنا به موقعیت گله اندکی پس از ظهور ضایعات مایکوپلاسما باکتریها آغاز به وارد شدن می کنند . در پایان روزهای هفتم تا دهم ، ضایعات بسیار فراوان گردیده و بصورت عده های اسفنجی زرد رنگ درمی آیند . 

شیوع باکتریها پس از ضایعات مایکوپلاسما سبب بروز بیماری می گردند . E .Coli 

عادی ترین باکتری مهاجم ثانویه هست ، البته بقیه باکتریها مانند : •Pseudomonas . 

•Klebsellia . 

•Proteus . 

•StreptoCocci . 

•Staphylococci . 

نیز می توانند سبب ساز پیدایش بیماری شوند . 

بیماریهای 

باکتریایی وابسته : E .Coli 

:70% Pseudomonos 

:20% Proteus 

:5% Klebseilla 

:3% Streptococci 

:1% Staphylococci 

:% نماد 

ها : •تحت حالت ارگانیک عصر نخستین بیماری شش الی دوازده روز است . ارائه یک برنامه هنگامی معین برای این بیماری فراوان مشگل میباشد . گله های گوناگون جوجه بنظر می رسد که یک عفونت ذاتی خفیف را در هنگام آغاز ایجاد تخم پیدایش می دهند ( ممکن است از طرز تخم مرغ به آن‌ها منتقل گردیده باشد ) . این رواج آشکارای یک دوره بیماری بخصوص در نقطه پایان بهار ، یعنی در هنگامی که تخم مرغها به وسیله روشهایی از به کار گیری از آنتی بیوتیک بر در مقابل بیماریهایی مانندMG ضد عفونی میشوند عمومیت دارااست . 

•بروز ضایعات کلینیکی به آرامی چهره می گیرد و توسعه می یابد . 

•در ماه های فصل‌زمستان بیماری یک عصر طولانی خواهد داشت . 

•دیده شدن سرفه و عطسه در پرنده ها . 

•ادم در سر مشهود خواهد بود که همراه ترشحات چرکین از بینی و چشم است . 

•عقب افتادگی از برنامه معمول رویش . 

•کم شدن تبدیل طعام . 

•تلفات جزئی و در برخی موردها مضاعف و گسترده . 

•کاهش اندازه گوشت طیور . 

•کم شدن ساخت تخم مرغ . 

•افزایش از میان رفتن جواب بدن پرندگان نسبت به واکسیناسیون بر برعلیه بیماریهای ND و IB . 

•افزایش حساسیت پرندگان به استرسها و بخصوص به خوف . 

•مرغها ذرات آنتی بادی را که در اثر بیماری به‌وجود آمده میباشد بصورت دایم نزد خویش نگه نمی دارا هستند بنابر این هیچگونه مزیتی برای بدست داخل شدن ایمنی وجود نخواهد داشت . 

•پرندگانی که از این بیماری جان تندرست بدر می‌برند تا پایان عمر تولید ها کمتری نسبت به مرغهای عادی خواهند داشت . 

•پرندگانی که توسطMS آلوده و کثیف می گردند پس از گذراندن عصر بیماری ایمنی لازمه را بدست آورده و به پیک ایجاد میرسند . 

•درمان توسط دارو بر در مقابل MG ساخت را افزایش خواهد داد ، اما این درمان می بایست تا زمانی که به تولید معمولی برسیم پیگیری گردیده و ادامه یابد . 

تشخیص 

این بیماری : •نشانه ها و ضایعات معین این بیماری . 

•آزمایشهای سرولوژیک نظیر SPA,ELISA,HI . 

•جداسازی ادله بیماری و شناسایی با روشهای معمول و یا چه بسا یگانه . 

•با استعمال از علم هیستوپاتولوژی . دستگاه جوجه کشی

بلبل خرما و پرورش آن

بلبل 

خرما خیر 

میشه خاطرنشان کرد پرنده زینتی خیر میشه اظهار کرد وحشی 



چرا تو قفس نمیشه انتشار کرد؟ مهم ترین دلیلش اینه که بلبل مث کلاغ تو آسمون جفتگیری میکنه و تو قفس قابلیت و امکان پرواز کردن واسه جفتگیری رو نداره .دلیل 

بعدیش اینه که تو طبیعت تولید مانند بالای داره صرفه اقتصادی نداره 



انگلیسی: 

White-eared Bulbul 

لاتین: 

Pyclonotus Leucotis 









اسم 

های علمیشو گفتم البته به نظر خودم می بایست بهشون بگی: سگ بالدار 

خیلی 

باوفا و لوس و شیطون و دلقکه با حالترین پرنده ای که میتونی با پول کم داشته باشی همینه 

مزایا: باهوش میتونه ادما خونه رو از هم دیگه تشخیص بده , صداش کنی میاد . صاحبشو میشناسه میشه سوت یادش داد . اگه صحیح تربیتش کنی ببریش بیرون تو هوا آزاد سوای قفس . 


قلیل 

هزینه, بیماری ناچیز : بلبل رو میتونید با هر غذایی سیر کنید و به هیچ غذایی که ادم بخوره خیر نمیگه 

صدایی 

نسبتا خوشگل نسبت به مرغ عشق و علاقه و فنچ و مرغ علاقه فیشر داره 



بلبل پرنده حقیقتا دوست داشتنی و باوفایی هستش صرفا یه اختلال بلندمرتبه داره راست روده ست و خیلی مدفوعش مضاعف نسبت به بقیه پرنده ها یعنی اگه یه روز ذیل پاشو پاک نکنی قفس رو به گند میشه . یا اگه تو خونه ازاد باشه خونه دیگه خونه نمی‌باشد . 


سرعت خوراک خوردنش فراوان بالاست اگه سیرش کنی سپس یک‌سری دقیقه بیای بهش طعام بدی دستتو رد نمیکنه . 


و نمیشه تربیتش کنی که مدفوعشو نریزه رو بدنت . شما اگه بخوای آبادی دقیقه باهاش بازی کنی دستکم باید دو توشه مدفوع کردنشو ببینی که یا این که رو لباست یا هم رو فرش و مبله همین مشکلیه که اکنون ادمو میگیره . 




تغذیه: 


گوجه, 

رطب , خیار , سبزیجات , سیب , گلابی , موز , هندونه و کلیه میوه های که ما می خوریم رو دوس داره به هیچ غذایی نه نمیگه و میشه خوراک های بیشتر رو به جای این‌که بریزید سطل زباله بدید بلبل بخوره 



اگه 

کالیفرنیاییا کرم ایزینیا فوتیدا رو به جهان معرفی کردن ما هم ورژن بالدارشو یعنی بلبل رطب رو که قدرت بالاتری داره و سرعت بخش اعظم در کود کردن مواد اضافی خونه داره رو معرفی میکنیم 

بلبل 

طبعش گرمه و طعام های مث رطب و تره بیشتر می بایست در تغذیش استفاده شه نیز درشت خیس میشه هم عمده میخونه 

تشخیص 

نر و ماده بلبل خرما: 

بلبل نر جثه و راز بزرگتری نسبت به ماده داره . و اکثر آواز میخونه و مهمترینش اینه که زردی ذیل دم بلبل نر پر رنگ خیس از مادست . 




اگه قصد خرید بلبل رطب رو دارید فقط جوجه بلبل بخرید و هیچ وقت اقدام به خرید بلبل بالغ نکنید چون بلبل بالغ امکان رام شدن نداره . یعنی تمام مزایایی بلبل رو از دس داده و صب تا شبکه های اجتماعی خودشو میکوبه به قفس و اسارت واسش سخته و شما یه حیون وحشی دارید نه اهلی . 


برای تعالی کردنش میتونید به پست پیشین مراجعه نمایید اما نکته ای رو مد حیث داشته باشید در تعالی کردنش اگه از شیره رطب تو خمیر کردن آرد نخودچی استعمال فرمائید هیکلش درشت تر میشه . 




مدام واسه بلبل یه ظرف حمام بزارید پرنده فوق العاده تمیزیه و روزی چندین توشه حموم میکنه . 


میتونید 

از صدای بلبل هزار برای آموزشش به کارگیری فرمائید دست کم چندتا نت رو خاطره میگیره 

میتونید هنگام طعام دادن یه سوت یادش بدید که هر موقعه سوت زدید خیال کنه غذا میخواید بهش بدید بیاد پیشتون . 


نسبت به دست تصاحب کردن حساس نیس و هیچ موقعه ازتون فراروگریز نمیکنه و هر موقع برید تو خونه میپره میشنه رو شونه تون . 


یه جوجه بلبل وقتی تو خونه بزرگ شه میتونه دوس خیر و خوبی واسه ادم باشه .مث 

جنس خودم که واقعا دوس داشتنیهبلبل 

خرما خیر 

میشه خاطرنشان کرد پرنده زینتی خیر میشه اظهار کرد وحشی 



چرا تو قفس نمیشه انتشار کرد؟ مهم ترین دلیلش اینه که بلبل مث کلاغ تو آسمون جفتگیری میکنه و تو قفس قابلیت و امکان پرواز کردن واسه جفتگیری رو نداره .دلیل 

بعدیش اینه که تو طبیعت تولید مانند بالای داره صرفه اقتصادی نداره 



انگلیسی: 

White-eared Bulbul 

لاتین: 

Pyclonotus Leucotis 









اسم 

های علمیشو گفتم البته به نظر خودم می بایست بهشون بگی: سگ بالدار 

خیلی 

باوفا و لوس و شیطون و دلقکه با حالترین پرنده ای که میتونی با پول کم داشته باشی همینه 

مزایا: باهوش میتونه ادما خونه رو از هم دیگه تشخیص بده , صداش کنی میاد . صاحبشو میشناسه میشه سوت یادش داد . اگه صحیح تربیتش کنی ببریش بیرون تو هوا آزاد سوای قفس . 


قلیل 

هزینه, بیماری ناچیز : بلبل رو میتونید با هر غذایی سیر کنید و به هیچ غذایی که ادم بخوره خیر نمیگه 

صدایی 

نسبتا خوشگل نسبت به مرغ عشق و علاقه و فنچ و مرغ علاقه فیشر داره 



بلبل پرنده حقیقتا دوست داشتنی و باوفایی هستش صرفا یه اختلال بلندمرتبه داره راست روده ست و خیلی مدفوعش مضاعف نسبت به بقیه پرنده ها یعنی اگه یه روز ذیل پاشو پاک نکنی قفس رو به گند میشه . یا اگه تو خونه ازاد باشه خونه دیگه خونه نمی‌باشد . 


سرعت خوراک خوردنش فراوان بالاست اگه سیرش کنی سپس یک‌سری دقیقه بیای بهش طعام بدی دستتو رد نمیکنه . 


و نمیشه تربیتش کنی که مدفوعشو نریزه رو بدنت . شما اگه بخوای آبادی دقیقه باهاش بازی کنی دستکم باید دو توشه مدفوع کردنشو ببینی که یا این که رو لباست یا هم رو فرش و مبله همین مشکلیه که اکنون ادمو میگیره . 




تغذیه: 


گوجه, 

رطب , خیار , سبزیجات , سیب , گلابی , موز , هندونه و کلیه میوه های که ما می خوریم رو دوس داره به هیچ غذایی نه نمیگه و میشه خوراک های بیشتر رو به جای این‌که بریزید سطل زباله بدید بلبل بخوره 



اگه 

کالیفرنیاییا کرم ایزینیا فوتیدا رو به جهان معرفی کردن ما هم ورژن بالدارشو یعنی بلبل رطب رو که قدرت بالاتری داره و سرعت بخش اعظم در کود کردن مواد اضافی خونه داره رو معرفی میکنیم 

بلبل 

طبعش گرمه و طعام های مث رطب و تره بیشتر می بایست در تغذیش استفاده شه نیز درشت خیس میشه هم عمده میخونه 

تشخیص 

نر و ماده بلبل خرما: 

بلبل نر جثه و راز بزرگتری نسبت به ماده داره . و اکثر آواز میخونه و مهمترینش اینه که زردی ذیل دم بلبل نر پر رنگ خیس از مادست . 




اگه قصد خرید بلبل رطب رو دارید فقط جوجه بلبل بخرید و هیچ وقت اقدام به خرید بلبل بالغ نکنید چون بلبل بالغ امکان رام شدن نداره . یعنی تمام مزایایی بلبل رو از دس داده و صب تا شبکه های اجتماعی خودشو میکوبه به قفس و اسارت واسش سخته و شما یه حیون وحشی دارید نه اهلی . 


برای تعالی کردنش میتونید به پست پیشین مراجعه نمایید اما نکته ای رو مد حیث داشته باشید در تعالی کردنش اگه از شیره رطب تو خمیر کردن آرد نخودچی استعمال فرمائید هیکلش درشت تر میشه . 




مدام واسه بلبل یه ظرف حمام بزارید پرنده فوق العاده تمیزیه و روزی چندین توشه حموم میکنه . 


میتونید 

از صدای بلبل هزار برای آموزشش به کارگیری فرمائید دست کم چندتا نت رو خاطره میگیره 

میتونید هنگام طعام دادن یه سوت یادش بدید که هر موقعه سوت زدید خیال کنه غذا میخواید بهش بدید بیاد پیشتون . 


نسبت به دست تصاحب کردن حساس نیس و هیچ موقعه ازتون فراروگریز نمیکنه و هر موقع برید تو خونه میپره میشنه رو شونه تون . 


یه جوجه بلبل وقتی تو خونه بزرگ شه میتونه دوس خیر و خوبی واسه ادم باشه .مث 

جنس خودم که واقعا دوس داشتنیه

اقدامات لازم قبل از ورو جوجه به سالن پرورش مرغ

راز پیروزی پرورش طیور گوشتی، اجرای یک برنامه مدیریتی معین و مؤثر پیشین از ورود جوجه‌ها به فارم و طی مقطع رشد می باشد . از آنجا که اجرای برنامه های تغذیه ای و بهداشتی در فارمهای یکسری سنی مشکل میباشد خوبتر آن می‌باشد که از خط مش یکباره مالامال و یکباره خالی به کار گیری شود . 

جهت دستیابی به نتایج بهتر رعایت مسائل تحت پیش از ورود جوجه ها واجب می‌باشد : ۱- به ‌منظور حفاظت از گله‌ها در مقابل بیماریها از تمیز کاری و ضد عفونی شدن صحیح و کافی امکانات سالن و محوطه گوشه و کنار سالنها مطمئن شوید . 

۲- بستر در محوطه مادرهای تصنعی باید هم تراز و یکنواخت باشد . بستر ناهموار ایجاد رتبه حرارت غیر یکنواخت در کف سالن نموده و باعث پنهان شدن جوجه‌ها در فی مابین پوشال بستر و یا در تحت دانخوریها و آبخوریها و محروم شدن از آب و دان در تراز رشد می‌شود . 

۳- سعی نمائید که هر سالن را با جوجه مربوط به یک گله مامان پر نمائید، در شرای این کار عملی نیست دستکم هر تالار را با جوجه‌های مربوط به گله‌های مامان همسن پر نمایید . این امر رقابت در بین طیور را کاهش میدهد . 

۴- دوران وصال جوجه به فارم را معلوم نموده و برای اخذ جوجه آمادگی کامل داشته باشید . 

۵- هیترها را در اختیار گرفتن و از صدق فعالیت آن ها مطمئن شوید و با توجه به حالت هوای محفظه ۲۴ تا ۳۶ ساعت پیشین از ورود جوجه آنها را شفاف فرمایید . در این چهره قبل از ورود جوجه بستر به طور کامل گرم و درجه حرارت هوای تالار مناسب قبول جوجه می باشد . 

۶- ضمن دوری از وزش هوا از وجود هوای کافی باطن سالن بخصوص وقتی که از حرارت بی واسطه استعمال می‌کنید مطمئن گردید . 

۷- بازاء هر ۱۰۰۰ قطعه جوجه در محدوده مادرهای تصنعی و مصنوعی ۱۰-۸ عدد آبخوری آویز اثبات و ۶ عدد آبخوری کمکی کوچک کله قندی و یا این که پلاستیکی، یعنی مجموعا ۱۶-۱۴ عدد آبخوری در لحاظ گرفته شود . این آبخوریها قبل از جوجه‌ریزی بایستی با آب منزه لبریز گردیده و رتبه حرارت آب آبخوریها باید حدود ۱۵-۱۰ رتبه سانتیگراد باشد . همچنین در سیستم آبخوری مرغداری نیپل هم باید از آبخوریهای کمکی به کارگیری شود . 

۸- اضافه کردن مولتی ویتامین در چندین روز اولیه به آب آشامیدنی مفید می باشد . چون ممکن است ویتامین جان دار در دان بعلت گرما کاهش یافته باشد . 

۹- ایجاد فضای مازاد جهت تغذیه در یک‌سری روز نخستین اضطراری می باشد . حداقل ۲۰% از فضای مادرهای مصنوعی در روی بستر با صفحات مقوائی و یا کفی کارتن پوشانده شود و در آنان همیشه میزان مقداری دان نو وجود داشته باشد . در این صورت همواره طیور به دان دسترسی خواهند داشت . بلافاصله قبلی از ورود جوجه به سالن دانخوریها را لبریز فرمایید . دستگاه جوجه کشی

۱۰- شروع تغذیه می بایست با دان کرامبل با مقدار مناسب و بدون گرد و پودر دان باشد . 

۱۱- دانخوریها و آبخوریها را مستقیماً زیر و یا این که خیلی نزدیک به مادرهای تصنعی و مصنوعی ندهید تا طیور براحتی بتوانند در دور و اطراف آن‌ها جنبش کنند . 

۱۲- با استفاده از دماسنجی که بتواند حداقل و حداکثر درجه حرارت را نشان دهد، درجه حرارت محوطه مادرهای تصنعی و مصنوعی و درجه حرارت سالن را در اختیار گرفتن فرمائید . 

۱۳- پیشین از جوجه‌ریزی، هیترها را از نظر درستی فعالیت آنها، آبخوریها را از لحاظ پاکیزگی و عاری بودن از پوشال و سکو حرارت مطلوب آب، دانخوریها را از حیث وجود دان کافی و در دسترس بودن آنان کنترل کنید .