رویش و جوجه کشی اردک در سطح استخرهای پرورشی ماهی میتواند بخوبی با سیستم رویش یک سری سیرتکامل ای ماهی هماهنگ شود بطوریکه اردکها بخوبی با ماهیان پرورشی سازگار میشوند.
رویش و جوجه کشی اردک
مرغابی یا این که اردک یا این که بَت نامی میباشد که معمولاً برای تنی چند از سیرتکاملهای مرغابی سانان در خانوادهٔ اردکیان به فعالیت میرود. مرغابی ها به چند زیرخانواده تقسیم میشوند. مرغابیها اکثر زمان ها پرنده ها آبیرنگ میباشند که بیشترشان کوچکخیس از همخانوادههای غاز و قو می باشند. مرغابیها هم در آب دریا و هم در آب شیرین معاش مینمایند.
مرغابی
مرغابی پرندهایست تخم گذار که طولانی تر در آب معاش می کند. ( جهت تهیه و تنظیم و خرید تخم نطفه دار بدین بخش رجوع کنید ) سیرتکاملهای متعددی از مرغابی در عالم میباشند که هنوز شناخته نشدهاند.این پرنده پرهای چربی داراست تا با تماس به آب، پرها تر نشود و پرنده بعداز بیرون شدن از آب سنگین نشود.
تاریخچه رشد و جوجه کشی اردک
مرغابی یک کدام از اولین سیرتکاملهای طیوران میباشد که بوسیله آدمی اهلی شده است و به حیث می رسد که اولیه توشه، اهلی کردن آن در مرز و بوم مصر انجام یافتهباشد، چون در حفاریهای بهفعالیتآمده بر روی گور آمنهوتپ سوم، یک کدام از فراعنهٔ باستانی مصر، که در نزدیکی ۱۵۰۰ سال پیشین از ولادت میزیستهمیباشد، تصویر یک اردک در میان گلهای لوتوس مشاهده شده است، و گفتنی میباشد که مصریان باستان یکیاز اولین اقوام سابق بشری می باشند که مبادرت به جوجهکشی از این پرنده نمودند، و شاید علت اعتنا مصریان باستان به رشد این پرنده، شبکههای متفاوت آبی رنگ و رودخانه طویل و ممتد نیل بوده باشد. امروزه نیز رشد مرغابی به شدت در مصر متداول میباشد.
مختصات همگانی مرغابی
مرغابی پرندهای با تن کشیده و پاهای کوتاه میباشد که منجر میشود بدنش نزدیکِ زمین قرار گیرد. مرغابیاز طیوران نوکپهنی میباشد که در جانورشناسی به آن ها لاملیورستر Lamelliorostere میگویند. درازا و حجم بال و پر اردک نسبت به بقیه طیور میانگین میباشد و مرغابی اهلی بهاین ادله به نیکی نمیتواند پرواز نماید. حرارت طبیعی تن اردک ۷/۴۰ مرتبهٔ سانتیگراد و تعداد نبض آن به صورت میانگین ۳۱۲ دفعه در دقیقه و تعداد تنفسش ۱۶ – ۲۸ توشه در دقیقه میباشد. رمزِ پهناور و قطر منقار آن در ابتدا و تحت نادر میباشد. براین اساس، از اتصال منقار به یکدیگر برجستگی خاصی از نیمرخ در آن ها چشم نمی شود. حجم منقار در مرغابی ها نسبت به بقیه طیور و بهخصوص غاز زیادتر میباشد و سطح بیشتری را نسبت به رمز و جثّهٔ حیوان اشغال مینماید. منقار در محل اتصال به راز نازکخیس از نصیب آزاد میباشد؛
ازاینرو نسبتاًًً به طور یک بیلچه درآمدهمیباشد. منقار از غشایی صاف و هموار پوشیده شده است که کناره آن از یک بخش شاخی پوشیده میشود. گویش در مرغابی قدرتمند و عضلانی میباشد و غدد چشائی فراوانی دارااست که بهوسیلهٔ آنان قادر است تا اندازهای مزه مواد غذائی را شم نماید. گردن مرغابی کوتاه و قطر آن میانگین میباشد. پرها تمام تن اردکها را پوشانده و غشای ضخیمی را در روی پوست تشکیل می دهد. این پرها بهخیر روغنیاند و این دستور بازدارنده از وصال آب و رطوبت به تن آن می شود.