رشد
مرغ محلی (پرورش مرغ بومی) با دست کم امکانات ، سرمایه اندک و درآمد ماهیانه ۳ میلیون تومان
در این قسمت قصد داریم یک عمل خانگی را برایتان شرح دهیم که از درآمد خیر برخوردار میباشد . و عمل دوچندان سختی هم نمی باشد .
پرورش مرغ مستقر برخلاف طیور صنعتی از بازده اقتصادی متعددی برخوردار می باشد . پرورش طیور صنعتی با نوسانات بها تخم مرغ و گوشت مرغ در بازار کنونی صرفه اقتصادی ندارد . و بخش اعظم مرغداران چه در رویش مرغ گوشتی و چه در پرورش مرغ تخمگذار صنعتی با ضرر و زیان های بخش اعظمی روبرو گردیده اند . و در برخی از استانها بیش از ۵۰ درصد مرغداریها تعطیل شده اند .
رشد
مرغ بومی یا این که پرورش مرغ محلی با سود دوچندان و سرمایه کم
رویش
مرغ ساکن نیاز به تجهیزات ندارد !!
هر چند در صورتیکه در رویش مرغ مستقر یا این که همان مرغ محلی از امکانات امروزی به کار گیری شود ،سود بیشتری قسمت پرورش دهنده می شود . اما با خلاقیت می بضاعت و توان تجهیزات پرورش مشتمل بر :آبخوری ، دان خوری ، آشیانه تخم گذاری و … را با وسایل معمولی ساخت .
درواقع با هیچ تجهیزاتی می توان به رویش مرغ مستقر پرداخت .
مزایا
مرغ بومی – مرغ ساکن در مقایسه با طیور صنعتی مقاوم تر میباشد .
– رویش مرغ محلی نسبت به مرغ صنعتی تلفات کمتری دارااست .
– مرغ بومی نسبت به بیماریها و گرما و سوز و سرما مقاوت بیشتری دارااست . و این دستور سبب نتیجه دهی عمده می شود .
هر چند تلفات در مرغداری ها اجتناب ناپذیر می باشد ولی در چهره رعایت بهداشت و واکسیناسیون می بضاعت مرگ و میر مرغ ها را به دستکم رساند .
پرورش
مرغ محلی در خانه مرغ خانگی یا این که مرغ مستقر را می توانایی در خانه نیز رویش داد و با پس باقیمانده خوراک و صیفیجات تغذیه نمود .
•
آیا که می بضاعت و توان مرغ ساکن را در منزل رشد داد؟
جواب: مرغ خانگی همان گونه که از اسمش پیداست ، در منزل حفظ می شود ولی به حافظه این که سروصدای متعددی دارند و ممکن میباشد برای مجاور ها مزاحمت ساخت نمایند و همچنین در تعداد زیاد ممکن میباشد بوی آن برای همسایه ها مزاحمت ساخت کند .
البته با تمهیداتی می توان بوی مرغداری را بطور کامل از در میان برد .
واحد
پرورشیتان را در قریه دایر کنید خوب تر است واحد پرورشی خویش را در یک ناحیه روستایی دایر فرمائید .
صرفنظر از این که اجاره یا این که تهیه دور و اطراف در یک حیطه روستایی ارزانتر است، امکان دسترسی پرنده به خاک ما یحتاج برای تغذیه هم آماده بوده و علاوهبر این میتوانید از پسماند کشاورزی و باغداری روستاییان برای تغذیه پرنده ها به کارگیری فرمایید .
هزینه
تجهیز واحد پرورشی در بین ٤,٥ تا ٦میلیون تومان
پس
از زمان اول، فیض خالص تقریبا صد درصد می گردد
جوجه گوشتی، سویههایی از جوجههای مرغ و خروس میباشد که برای ساخت گوشت، پرورش داده می گردند . جوجههای گوشتی یک عدد از فراوانترین گونههای حیوانات اهلی هستند و بیشترین جمعیت را به نسبت جوجههای گونههای دیگر پرنده ها داراهستند .
جوجه
گوشتی بالغ تاریخچه
اهلیسازی و پرورش
مرغ
نژاد پلیموث راک در ابتدا خروسها برای جنگیدن با همدیگر در آسیا، آفریقا و اروپا رویش داده میشدند و دقت اندکی به ایجاد تخممرغ و گوشت آن ها می شد .
پیشین از گسترش نژادهای تجاری گوشتی، جوجه خروسها به عنوان جوجه گوشتی قضیه استعمال قرار میگرفت . رویش و اصلاحنژاد جوجههای گوشتی در سالهای ۱۹۱۶ فیس گرفت .[۱]
سویه ترکیبی جوجههای گوشتی از تلاقی جوجه خروس کورنیش و جوجه مرغ پلیموت سپید ایجاد شد[۲] این سویه اولی کارایی برای به دست آوردن یک سویه به خصوص گوشتی بود که در ده سال ۱۹۳۰ معرفی شوید .
پلیموث
راک نژاد پلیموث راک (Plymouth Rock) اولین توشه در سال ۱۸۲۹ در بوستون آمریکا، به معرض نمایش گذارده شد . معتقدند که اصلیت این پرندهها و نامونشان آنها از دست رفته است؛ و این نوع مرغ مخلوطی از تعدادی نژاد می باشد . اولی و برجستهترین آمیزش، آمیزش خروس دومینیکو با کوشین سیاه یا مرغ جاوای سیاه میباشد که خاستگاه اولیه آن پوتنام در کانتیکت می باشد . این نژاد در اولین استانداردهای آمریکایی طیور در سال ۱۸۷۴ پذیرفته شد . این نژاد همیشه به یاد پرهای استثنایی و در نیز دوستداشتنی بودهاست . اگر از فاصله نزدیک به پرهای این مرغ نگاه شود، مشاهده خواهد شد که انتهای تمامی پرها سیاه رنگ هست . نژاد پلیموث راک نقرهای که خاستگاه آن نیویورک میباشد از آمیزش برهمایی تیره رنگ و ویندوت نقرهای به وجود آمده هست .[۳]
کورنیش
مرغ
نژاد کورنیش کورنیش از اختلاط نژادهای آسل، مالای و نژاد جنگی انگلیسی و کورنیش جنگی هندوستان به وجود آمده هست . دارای کتف پهن، اندام نسبتاً بلند، سینه وسیع و برجسته و دست و پای بلند میباشد . این نژاد از لحاظ رنگ، به سه رنگ سفید، سیاه و قرمز است .[۴]
کوشین
اصل این نژاد از چین و از حوزه شانگهای میباشد، به همین دلیل به آن شانگهای نیز گفته میگردد . این نژاد دارنده بدنی سنگین وزن بوده و در ساق پا پرهای فراوانی داراست . پرورش سینه کم و به طرف ذیل کشیده میباشد و پرها بلند و دور از یکدیگر هستند . تولید تخممرغ در این نژاد به دلیل تعداد مضاعف کرچی ناچیز می باشد .[۵]
رویش
جوجهها
یک
مرغداری صنعتی
دستگاه
جوجهکشی مصنوعی
جوجههای
پنج روزه گوشتی برای رویش جوجههای گوشتی، جوجههای یکروزه از مرغ مادر گوشتی و جوجهکشیها خریداری گردیده و بعد به مرغداری منتقل می شود . به علت رویش پرسرعت جوجههای گوشتی که در عرض ۴۲ روز از وزن ۴۲ گرم به ۲۵۰۰ گرم میرسند، برنامههای پرورشی، تغذیهای و بهداشتی به خصوصی در گلههای پرورشی فیس میگیرد به طوری که رویش سنتی آن قابل مقایسه با دسته صنعتی آن نمیباشد .
محل مزرعه رویش طیور می بایست به نحوی تعیین شود که در گوشه و کنار آن تراکم واحدهای رویش دام و طیور کم باشد و همچنین با مراکز مرتبطی نظیر جوجهکشی، کشتارگاهها، مرکزها فراوری ضایعات و پسماندهای دام و طیور و چه بسا واحدهای کشاورزی و خصوصاً گلخانهای که از فضولات دام و طیور به تیتر کود به کار گیری میکنند و میتوانند موجب انتقال دست اندرکاران بیماریزا شوند دارنده مسافت مناسب باشند .
۲۴ ساعت قبلی از ورود جوجهها به تالار بایستی محل تخلیه جوجهها گرم شود . دمای مناسب جهت ۴۸ ساعت اولیه معاش جوجهها ۳۲ جایگاه سانتیگراد در ارتفاع ۳۰ سانتیمتری از کف تالار می باشد . همچنین می بایست رطوبت کافی ۵۵ تا ۷۰ درصد نیز طی عصر پرورشی تأمین شود . جوجهها همیشه می بایست به آب تازه و منزه دسترسی داشته باشند . منبع تأمین آب مصرفی یک مرغداری معمولاً چاه آب، مخزن ذخیره آب یا این که در مواردی لولهکشی آب تصفیه شهری میباشد اما به هر اکنون آب باید در یک مرجع یا این که تانک گران قدر ذخیره شود . جهت تأمین فشار مطلوب آب، تانک آب بایستی در محل مرتفعی ساکن گردد .[۶]
تهویه
تأمین هوای تمیز و همچنین خروج هوای آلوده شده باطن سالن یکی از اصلیترین اقدامات یک مرغداری میباشد . در سالنها به علت تراکم بالا و همچنین بالا بودن سرعت رشد مرغ و خروس همیشه تأمین اکسیژن مهم میباشد .
تهویه مطلوب در سالن باعث به رسیدن به اهداف پایین میگردد:
کاهش
درجه حرارت کاهش
رطوبت به
دستکم رساندن گرد و غبار و بوی گازها کاهش
گازهای مضر فراهم
کردن اکسیژن برای تنفس همچنین، عدم تهویه مطلوب نیز منجر به وجود داخل شدن بعضا مشکلات مانند ارتقا رطوبت بستر، ارتقاء جایگاه حرارت، استنشاق بوی آمونیاک و زخم به ششها و دستگاه تنفس، تعویق رشد، کاهش راندمان تبدیل غذایی و ضررهای اقتصادی میشود .