همانطورکه میدانید جوجههای گوشتی برای کسب بهترین راندمان می بایست در مناسبترین دامنهء دمایی رشد داده شوند . در قبل برای بدست آوردن جوجههای عالی گوشتی غذای زیادی مصرف میشد حال آنکه امروزه افزایش کیفیت ژنتیکِ مرغهای مادر بهطور محسوسی مقدار مصرف غذارا کاهش داده است ، همچنین جوجههای گوشتی با سرعت بیشتری پرورش میکنند ، و گوشتِ موردِ نیازِ بیشتری ایجاد می نمایند . در مقامِ قیاس با اجداد پیشینِ کم راندمان جوجههای امروزی دمای زیاد تالار تاثیر غیرمناسب بیشتری بر سعی و بازدهِ اقتصادی این جوجهها دارااست . در قوانینی که هوای بیرون تالار گرم است، فضای داخلی تالار بایستی به گونهای باشد که مرغها به آسانی بتوانند گرمای اضافی تن خویش را دفع کنند، و دمای بدنشان را به حد ایده ال برسانند .
برایِ نیل بدین مقصود بایستی رطوبت فضای داخلی تالار را در حد سفارش گردیده نگهداشت ، همینطور ، برای ارتقا دفع گرما بایستی سرعت جریانِ باد تالار را افزود( این رویه wind_chill cooling یا این که خنک شدن به کمک باد نام دارد) . برای بدست آوردن نتایج بهتر به کار گیری از شیوهء تهویهء طولیِ هوای تالار سفارش می گردد . در چهره استعمال از شیوه تهویهء طولی مقدار دفع گرما به طور محسوسی ارتقاء مییابد ، بدین ترتیب چه بسا در حالتی که دمای سالن بیش از اندازه ‘ دمای مطلقِ دماسنج ‘ که توصیه شده میباشد باشد ، باز مرغها تالار را نسبتا خنک شم مینمایند . هنگام استعمال از روش تهویهء طولی ، متغیر دیگری نیز برای ارزیابی کیفیت دمای محفظه در دسترسمان قرار میگیرد . از آنجا که دمای مطلق دماسنج قادرنیست به مدت طولانی گزارش صحیحی از وضعیت دمای بدن مرغها بدهد لذا برای اطمینان از فرایند ظریف کارمان خوبتر هست از مجموعهء دو متغیرِ “ دمای مطلق دماسنج و سرعت باد در حالا جریان در تالار “ استفاده کنیم .روشهای مختلفی برای بررسی شیوههای متفاوت دفع موءثر گرما وجود داراست .اما بایستی دانست اگرچه که این روشها حاصل تحقیقاتِ دانشگاهی و تجربیاتِ فارمی می باشند ، اما ممکن هست تنها در حد تئوری بتوان از آن ها سود برد، چون در فعالیت متغیرهای اکثری نظیرِ سن، جنس، شرایط جسمانی و یکپارچگی گله وجود دارند، که بایستی مد حیث قرار گیرند .بهترین شیوهء چک دما زیر لحاظ به دست آوردن خویش مرغها در موفق رفتارهایی مثل اندازه تحرک ، میل کردن و آشامیدن می باشد ( برای شعور بهتر این مسئله به ۱۰ نکتهء اشاره در نقطه پایان مقاله اعتنا کنید) . امروزه بیشترِ سالنهای مرغداری مدرن که در بخشها گرمسیر قرار دارند برای خنک نگهداشتن طیور خویش علاوه بر تجهیزات ذکر گردیده ، از خنک کنندههای تبخیر هوا نیز به کار گیری مینمایند . اضافه کردن دستگاههای مهپاش به سالن یا این که به کار گیری از سیستم تبخیر آب (بااستفاده از پد یا پوشال-م ) در جریان هوای سالن سبب ساز میشود دمای مطلق دماسنج زیر تر قرار گیرد ، جریان هوای تالار خنکتر شود و در غایت مرغکمتر احساس گرما کند . با استفاده از این رویه و پایین موقعیت قابل قبولی چون پباده سازی مناسب تالار ، امکانات کارآمد، و بهکارگیری سالنهای طولی که با سیستم تبخیر آب خنک می گردند ، چه بسا مرغهای پرُ کرک و پر نیز سعی فراوان نیکی خواهند داشت گویی دمای سالن ۷۰s F (۲۰s C ) میباشد در حالی که دمای بیرون سالن به حدودِ ۱۰۰ F(۳۸ C) میرسد . امروزه صنعت مرغداری برای دستیابی به دمای ایده ال تالار با صرف میزان معقولی امکانات و امکانات ، به استفادهء هرچه عمده از سیستمِ چرخها ی پدهای خنککننده روی آورده میباشد . اسپری کردن آب بهروی پدها و همچنین استفادهء همزمان از سیستمهای مهپاش در چهره اعمال پباده سازی ، مدیریت و نظارتٍِ صحیح نتایج مضاعف اثر گذار و خیر در پی خواهد داشت . واضح هست که بازده فارم در هوای گرم با موقعیت و سعی سالن و تجهیزات آن بستگی قریبی داراست لذا نظارت ظریف بر امکانات جهتِ به وقوع پیوستن توصیههای کارشناسان و فراهم نمودنِ تالار و تجهیزات برای فصل گرما از اهمیت خاصی برخوردار است . در انتهای مطلب ۱۰ نکتهء اساسی در باب مدیریت و پیروزی در تهویهء هوای گرم ذکر گردیده هست ، مطالعهء این نکات برای اتخاذ سیاست و مدیریتِ صحیحِ سالن در فصل فصل تابستان خالی از بهره نیست .
۱)
رسیدگی به فنها و تسمههای آنان پیش از فرا رسیدن فصل گرما فنها مثلِ پمپهای تخلیهء گرما کار میکنند، از این رو در شرای با حداکثر ظرفیت کار نکنند ، توان آنها در تغییرِ شرایط نامساعدِ محیط تقلیل مییابد .تیغهها و پوشش توری فنها را پاک نمائید و از سفت بودن تسمهها اطمینان حاصل کنید . تسمهء گشاد موجب میگردد تیغهها با حداکثر به دور (rpm ) نچرخند ، همینطور قرقره (فولی-م) هم به سرعت فرسوده می شود . تحقیقاتِ مکرراً نشان دادهاند پوششهای توری کثیف اندازه جریان هوا را تا ۳۰% کاهش می دهند . تسمهها را بایستی به طور معمول هر ساله ردوبدل کرد .تسمهء کهنهای که به به دور فولی موتور هرز میچرخد را بایستی مطلقا جایگزین نمود .تسمههای کهنه به کنار فولی رانده میشوند، یا این که نازکتر شده و روی فولی پایینتر میایستند، که با حادث شدن آن از مقدار دورِ رشته کاسته میشود ، صحیح مثل اینکه از فولی کوچکتری به کار گیری کرده باشیم . باید با خبر باشید که با سفت کردنِ تسمه نقص حل نمیشود . طی تحقیقاتی که در ایالاتِ جرجیا ، کارولینای ِ شمالی ، و آلاباما به عمل آمد معلوم شد در اکثری از فارمها تسمههای کهنه را سفتتر میبندند البته بهخاطرِ فرسوده بودنِ تسمه و فولی دور چرخشِ فن نقصان آشکاری داشت . لذ اندرز میکرد بایستی تسمه و فولیهای کهنه را حتما ردوبدل فرمایید . فقط شیوهء آزمودن میزان چرخش صحیحِ فن آنالیز نتایج کارِ آن با به کارگیری از تاکومتر (وسیلهء اندازهگیری جرخش-م) هست . ، مدل جدیدتری از تسمههاست که عملکردِ بهتری دارد و علاوه بر آن محافظت کمتری هم طلب می نماید . پس از ۱۰۰ ساعت کارِ مداوم فقط حتمی می باشد یکی از دانههای زنجیر را از آن قطع تولید و هیچگونه تنظیمی یا جایگزینی زنجیر قضیه نیاز نیست . فنهایی که در آن ها از تسمهزنجیر استفاده میشود احتیاجی به مکانیزم تهیه و تنظیم سفتیِ تسمه ندارند .
۲)
رسیدگی به سیستمهای خنککنندهء تبخیری استعمال از جریان مناسبِ باد در سیستمهای خنککنندهء جریانِهوا در سالنهای طویل دوچندان کلیدی میباشد، البته بایستی دانست در بخشها زیاد گرم سرعت جریانِ هوا به تنهایی کاری از پیش نمیبرد . در صورتی که دمای مازاد تن مرغها به حد کافی دفع نشود، باید به تفکر استفاده از رویه مطمئنی برای حصول نتیجهء مطلوب بود . استفاده از خنککنندهههای تبخیری در سالن، به منظورِ افزایشِ سطح مرطوب در پیشرو جریانِ باد هست ، تا به این وسیله فرایندِ خنککردن خوبتر صورت پذیرد . با تبخیرِ آب و تبدیل آن به بخار دمای هوا کاهش مییابد . در سیستمهای چرخهای( که آب به رخ چرخه ای از روی پدها میگذرد –م) استقرار به طور کامل عمودیِ پدها ـ پنجرههای پوشالدارـ و توزیع ِ صحیحِ سوراخهای آب جهت رسیدن آب به همهء نقاطِ پد اهمیت ویژهإی دارااست . برای حصولِ بهترین فیض بایستی پدها بهطور کامل خیس بشوند همینطور شیارهای روی پد هم بایستی تماما باز باشند تا عبورِ هوا تسهیل گردد . برای اطمینان از نتیجهء کا ر باید تا حد ممکن این شیارها را تحلیل فرمایید و شیارهایِ مسدود را گشوده نمایید . یک عدد از بهترین شیوهها برای این کار استعمال از آب در حجمِ دوچندان بافشارِ معمولی میباشد ، چه استفاده از آب با فشارِ مضاعف ممکن است باعثِ خرابی یا این که گسستگیِ پد شود . تولیدها بسیاری به بازار عرضه گردیده که میتوانند کارِ شما را در نرم کردنِ آلودگیهای درونِ پدها تسهیل نمایند . اغلب میتوان این ترکیبات را با استفاده از یک سمپاش باغبانی بروی پدها پاشید و آنگاه آنان را رها کرد تا به قدر کافی تر یخورند . در نهایت میتوان این آلودگیها را که قابل انعطاف شدهاند را با جریان آب به آسانی جارو کرد . هیچوقت از موادِ پاککننده و نرمکنندهأی که حاوی کلر هستند به کارگیری نکنید .اعتنا کنید این مواد به طبع ویژهء عمل شما ساخته شده باشند . در صورتی که در تالار از سیستمِ افشانهء آب و پد به کار گیری میکنید مراقب باشید تا در صورتِ خرابی یا این که گرفتگیِ سر افشانهِها ، آنها راتعویض یا تمیز فرمائید . وجود نقاط خشک بر روی پد ورودِ هوای گرم را در پی داراست که فرایندِ خنک کردن را دچارِ نقصان میسازد .همچنین در شرای شما از سیستمِ مهپاش به کارگیری می کنید نیز می بایست همواره مراقبِ صحتِ کارِ افشانهها و گرفتگی ِ آنها باشید . میزانِ فشارِ مناسب و مقدارِ صحیحِ پوششِ مه را تا حدِ قابلیت تحتِ نظر داشته باشید . در حالتی که سیستمِ خنککنندهء تبخیری شما مجهز به فیلتر است، رسیدگی ، پاک کردن و جایگزینیِ مداومِ ترکیباتِ موجود در آنها حتمی است چون حتی درصورتی که بخشی از فیلتر مسدود باشد ظرفیت خنککنندگی سیستم در گیر ضعف میشود .۳)
عایق نگهداشتنِ سالن در مقابلِ عبورِ هوا همانقدر که عایق بودنِ سالن در هوای سرد حائز اهمیت میباشد عایق بودنِ آن در وضعیت گرم نیز حیاتی است . بخش اعظمی برای پیشگیری از هر نوع نفوذ هوای سرد و برای صرفهجویی در هزینهء سوخت به داخلِ تالار بیرون از آن فعالیت مینمایند . با نفوذِ هوای گرم به داخلِ تالار ، سیستم خنککنندهء تبخیری به طورِ مستقیم تحتِ تاثیر قرار گرفته و دجار نقصان می گردد ، در نتیجه هزینهء سیستمِ تهویه ، بالا میرود . سالنهای بسیاری می باشند که مجهز به پرده نیستند ویا پردهء موردِ استفادهء آنها به حدِ کافی عایق نمیباشد تا بتواند در دمای ۵ F(۲ .۷ C ) و یا این که فراتر بهطورِ کارآمد عمل کند . آزمایشِ عایق بودنِ کامل تالار رامیتوان بااندازهگیری فشارِ استاتیکِ (ایستا ) سالن پس از روشن کردنِ یک فنِ ۴۸ inch (۱۲۲-cm ) و بستنِ همهء درها ، خروجیها و پردهها انجام داد . نتجهء قابلقبول در آزمایشِ فشارِ ایستا برابر با ۰ .۱۵ inch ستونِ آب میباشد . اگر نتیجهء آزمایش کمتر از ۰ .۱۰ inch ستونِ آب باشد ، واجب هست کارهایی رخ گیرد . یکی از کارهای موثری که میتوان برای عایق شدنِ سالن انجام بخشید قرار دادنِ پردهها به روی دیوارهای جانبی می باشد . اما در حالتی که با به کار گیری از این شیوه و آزمونِ فشارِ ایستا نتایج دلخواه حاصل نشد میتوان به کمک آزمونِ بمبِ رنگی (که دودِ رنگی ساخت می کند) محل نشتِ هوا را شناسایی کرد .
۴)استفاده
از فنسهای ضدِ جابجایی اکثر اوقات تلاشهای بخش اعظمی در پیروز پباده سازی سالن و اعمالِ روشهای ویژه برای یکسان نگهداشتن دمای ورودیِ و دمای محیطِ داخلیِ پشتِ رشته چهره می پذیرد ولی به هر فیس همواره یک اختلافِ جزئی فی مابین دمای محل ورود و دمای محیطِ منتهی به فن وجود دارااست . مرغها نیز به خاطرِ این اختلاف جزئی ، اکثر زمان ها در پیشرو ورودی یا دریچهء هوا که اندکی خنکتر از انتهای تالار میباشد تجمع مینمایند . می بایست دانست در صورتِ عدمِ نصب فنس و عدمِ خودداری از جابجایی مرغها با ضعفِ تلاش ( یعنی کاهش وزن ، ارتقاء ضریب تبدیل غذاو زیان های دیگر) روبرو خواهیم بود . فنسها می بایست همواره پاک و عاری از هرگونه انسداد باشند تا جریان هوا به سادگی از میانِ آنان عبور کند . استفاده از فنسهای حجیم و مضاعف سفت اکیدا پیشنهاد نمیشود . نصبِ فنسها باید تا حد قابلیت به موقع و پر سرعت فیس بگیرد . در صورتی که بخواهید در خصوص رفصل گرما در تهویهء هوای سالن فیض ای موفقیت آمیز بدست آورید ، مدیریت و استفاده از این فنسها فراوان حساس و حساس می باشد .
۵)
مهیا نگه داشتن سیستمهای اضطراری مواردی پیش میآید که عملکردِ گله و یا حتی حیات آن عمیقاً به عملکردِ صحیح تجهیزات بستگی پیدا مینماید . باید همواره در پیشروی هر دسته ضعف یا جدا برق مهیا بود . برای به وقوع پیوستن این هدف ; استعمال از ترموستاتهای حمایت کننده ، بازرسی و آنالیز بر پردههای عایق و جلوگیری از افتادنِ آنان ، فراهم نگهداشتن ژنراتورها و سیستمهای الکتریکی الزامی میباشد . به اعتقادِ ما خوب تر میباشد ، همواره تمامِ سیستمهای الکتریکی و سیمکشی گردیده را با احتمال هر جور خرابی بازرسی کرد تا مدام مدارشکنهای یدک در دسترس داشته باشیم . همچنین می بایست مدار شکنها را در دست گرفتن کرد ، تا داغ نشوند . مرقب باشید هیچوقت سیمهای عریان را به طور بی واسطه لمس نکنید .مدارشکنهای با اهمیت را به طور مداوم پایین حیث داشته و به حافظه داشته باشید در صورتی که یک مدار شکن مضاعف داغ شود ، ممکن است به زودی میسوزد . ضروری می باشد همیشه یک ژنراتور اضطراری فراهم داشته باشیم ، زیرا در یک روز گرم با جدا برق تلفاتِ شدیدی متحمل خواهیم شد ، مگر آنکه ژنراتور به موقع به یاریمان برسد . ژنراتور می بایست به یک سیستمِ انتقال نیرویِ مداد مجهز باشد و همواره آماده بهکار باشد . ژنراتورِ خالی از سوخت یا این که ژنراتوری که به هر علتی ممکن می باشد عمل نکند ، قابل اطمینان نیست . همهء ژنراتورها بایستی هر هفته یکبار به برهه زمانی ۳۰ دقیقه تست شوند . عملکرد فرمایید از کارکردِ صحیح زنگهای خطر داخلی و خارج از ساختمان مطمئن شوید .صنعت رشد طیور امروز مفتخر به داشتن طیوری با راندمان بالا است، در این راستا تکنولوژی نقش مهمی در بالا بودن بازده گلهها داشته هست .رویش دهندگانی که مدام تالار و تجهیزاتشان را آماده نگه داشته اند سرنوشت متوجه نتایج مثبت عملشان خواهند شد .
۱۰
نکتهء دارای اهمیت در رئیس چیره تهویهء طولی سالنهای مرغداری ۱)از
راه و روش تهویهء طولی صرفا هنگامی به کار گیری فرمایید که انگیزه تقلیل دمای بدنِ طیور است به کارگیری از راه و روش تهویهء طولی در صورتی که هوا به حد کافی گرم نباشد و یا پرندگانِ ما کوچک باشند سبب ساز به سرماخوردن و نقصانِ راندمان میگردد . یک عدد از اشتباهاتِ فاحش ادامهء تهویهء هوا به این راه و روش به هنگام غروب و تاریک شدن هواست .
۲)
مدام براساس سن طیور تعداد قابل قبولی از فنها را روشن کنید جریانِ هوای شدیدتر ، برودتِ عمده و جریانِ هوای کمتر ، دمای بیشتر(گرمتر)را به همپا دارا هستند . باید جریان شدیدتر را به پرنده ها کوچکتر و جریان کندتر را به پرنده ها بالغ اختصاص داد . همچنین اندازه دمای مفید هم می بایست تقریب زده شود . قوانینِ کاربردیِ و منش محاسبهء عملیِ بضاعت و توان ارتقا برودت هوا با به کارگیری از یک فنِ ۴۸inch (۱۲۲-cm) در زیر آورده شده است: برای جوجهها - تعداد هفته سنِ جوجهها به علاوهء عدد یک برابر می باشد با تعداد فنهایی ( منظور حرفه ۴۸inch میباشد ) که قادرند ۱۰ F(۵ .۵ C) برودتِ بادیِ موردِ نیاز را ساخت کنند . مثال: جوجههای ۳ هفتهای ۴= ۱+۳ تعداد ۴ فن می تواند ۱۰ F(۵ .۵ C) برودت بادیِ موردِ نیاز را تولید نمایند . مرغهای بزرگتر واجدِ پوششِ کاملِ پر- با استفاده از هر فنِ ۴۸ inch(۱۲۲-cm) میتوان ۱ تا ۱ .۵ F (۰ .۵ C) برودت ایجاد کرد( یعنی هرچه طیور بزرگتر باشند بایستی از تعدادِ کمتری فن استفاده کرد) .
۳)برای اطمینان از عملکردِ صحیحتان فقط به دیدنِ دماسنجها اکتفا نکنید، بلکه کردار پرندهها را هم مد نظر قرار دهید . دمایی که پرندهها شم می نمایند مدام همان دمایی نمیباشد که دماسنجها نشان میدهند لذا می بایست علاوه بر تحلیل بر دماسنجها خلق و خوی پرندهها را هم همواره مد نظر قرار دهید در صورتی که مرغها رفتاری اثبات و کند داشته و اکثریت آن ها بهروی زمین افتاده باشند احتمالا دلیلِ بر جریانِ بیش از حد هوا است( البته افتادگی مرغها به یاد شدتِ گرما نیز قادر است باشد) . تنفس شدید و بلند کردنِ بالها بعلاوه کاهش اشتها از نشانه ها وجود گرمای شدید هست . تفاوت رفتاری در طول سالن نیز موید جریان ناکافی هوا میباشد .
۴)در صورتی که عشق و علاقه مند میباشید حتما از رویکرد تهویهء طولی استفاده فرمایید هیچ گاه بیش از نصف تعدادِ فنهای نصب گردیده را خاموش نکنید . استفاده از کمتر از ۵۰% از ظرفیت فنها در رویکرد تهویهء طولی سبب ساز ارتقاء دما در طولِ تالار به میزانِ ۱۰ F (۵ .۵ C) خواهد شد . لذا در صورتیکه می خواهید گرمای سالن را با نصف ظرفیت هواکشهای خود تخلیه کنید، به طور موقتا گرما را از طریقِ دریچههای دیوارهای جانبی و سقف خارج کنید .
۵) مهم ترین فاکتور در هوای گرم مقدار جریان هوا میباشد ،پس همیشه کانون توجهها باید معطوف به آن باشد . دریچههای محل ورود هوا ، واقع در انتهای سالن، می بایست همیشه تماما باز باشند .باید دانست بستنِ قسمتی از دریچهها هیچ گاه شدت باد را زیاد نمی کند بلکه تنها به جریان باد لطمه میزند . همواره فنها و پوششِ توری آنها راتمیز نگهدارید ، مراقب ریلکس شدن تسمهها باشید و تمام درها ، روزنهها و سوراخها را بپوشانید تا هوا فقط از روش دریچههای انتهای تالار وارد شود .
۶)در صورتی که از سیستم تبخیرِ آب و پد استعمال میکنید،اندازهگیری فشار ایستا را هیچ زمان از یاد نبرید . دامنهء مناسب فشارِ ایستا برابرِ ۰ .۱۰ تا ۰ .۰۵ اینچ ستون آب میباشد . در سالنهایی که از پدهای تبخیرِ آب به کار گیری میشود درصورتی که فشارِ ایستای سالن بیش از ۰ .۱۰ اینج ستون آب باشد شاید تراز پدهای موردِ استعمال ،کافی نبوده ویا پدها به نحوی مسدود شدهاند که در سود تخلیهء هوا ، سرعتِ باد و میزانِ برودت دستخوش نقصان میگردد .در صورتیکه به چنین موردی برخوردید با مسئول سالن مشورت کردن کنید .
۷) در فیس به کارگیری از پدهای تبخیرِ آب در خنککردن تالار ، منتظرِ کاهشِ دمای تالار به میزانِ ۱۰ تا ۱۲ F(۵ .۵ … ۶ C) در روزهای بسیار گرم باشید . ولی درصورتی که چنین نشد نکات درج شده در مواردِ ۵ و ۶ را مرور کنید .
مراقب باشید هر شکافی که ذیل پوشش پدها قرار ندارد به خیر مسدود گردد،چنین شکافهایی می تواند مشتمل بر مواردِ پایین گردد: دریچههای تهویه، خروجیهای سقف، روزنهها ، پردههای دیوارهای جانبی، بامهای مسقف با پد و درهای جانبی وانتهای سالن مراقب باشید پدها به طور کامل تر باشند ،زیرا هوا از شیارهای کم آب با سرعت بیشتری عبور می کندِ و باعثِ تبخیرکمتر و نقصانِ برودت می شوند .
فشار پمپهای کمکی می بایست دست کم ۱۸۰_۲۰۰ PSL باشد(مورد کاربرد تنها در راه استعمال از پد و اسپری آب) ۸) در صورتیکه رغبت به به کارگیری از مهپاش دارید ، آن ها راتنها زمانی به عمل ببرید که تمام فنها شفاف هستندو دمای هوای سالن یا این که دو سرِ آن ۵ F( ۲ .۷ C) ارتقا نشان می دهد . هر ردیف مهپاش بایستی مجهز به شیرهای جداگانهء آب باشد . اگر زمین یا مرغها خیس شدند میتوان ردیفهای فرد را بست .
۹) تمهیداتِ ضروری را برای قطع احتمالی برق یا این که نقص سیستمِ تهویه پیشبینی نمایید .
در صورتِ قطعِ برق میزانِ گرما و رطوبت محیط با توجه به سنِ پرندهها ظرف ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به حد بحرانی و مرگبار میرسد .به این ترتیب همیشه به وضعیتِ پردهها و زنگِ اخبارِ رطوبت دقت یگانه داشته باشید . همواره به ژنراتورهای اضطراری رسیدگی فرمایید و قطعات یدکی نظیر( تسمه و مدار شکن ) در دسترس داشته باشید .
۱۰) تا وقتی که مرغها هنوز در تمامِ سالن پراکندهاند اقدام به نصب فنسهای ضدجابجایی فرمایید .
مرغهایی که در ارتفاع سالن تکان مینمایند ودر پیشرو ورودی هوا در انتهای تالار تجمع مینمایند سبب کاهش راندمان و سعی سالن می شوند . با پیدایش ایراد تجمع از مزایا ی سالنهایی که به شیوهء طولی تهویه می گردند کاسته می شود .فنسها را پیش از ۲۱ روزگی جوجهها نصب کنید .