دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

خنک کردن ستر به رویکرد اسپری

 مکانیسم فعالیت سیستم خنک کننده تبخیری به رخ تحت است : اسپری آب سبب ساز کاهش دما و در فیض خنک شدن تخم مرغ های داخل ماشین می شود . در فیس بروز overheating با افزایش مقدار آب اسپری شده ، می بضاعت دما را پایین آورد و رطوبت دستگاه را تهیه کرد . در این سیستم ـ جذب گرما از محیط برای تبخیر ـ فاکتورهایی بایستی در نظر گرفته شود . 
چه مقدار آب برای خنک کردن نیاز است؟ درصورتی که خودرو جوجه کشی دربردارنده ۱۰۰۰۰۰ تخم مرغ با وزن ۶۰ گرم باشد در مجموع ۶۰۰۰ کیلوگرم تخم مرغ خوا هیم داشت . گرمای منحصربه‌فرد تخم مرغ ها ( گرمای حاصل از متابولیسم جنین ) حداکثر ۳ .۵ کیلو ژول به ازای هر کیلوگرم می‌باشد . بنابراین برای خنک کردن تخم مرغ های این خودرو به میزان ۱ مرتبه سانتیگراد ما باید ۲۱۰۰۰ کیلوژول یا حدود ۵۰۰۰ کیلوکالری گرما از تخم مرغ ها بگیریم . 
برای تبخیر هر لیتر آب ۲۲۶۰ کیلوژول گرما از محیط گرفته می شود . با فرض این که کلیه انرژی مسئله نیاز برای تبخیر از تخم مرغ ها تأمین شود برای کاهش ۱ مرتبه سانتیگراد به ۱۰ لیتر آب نیاز میباشد . با این موقعیت اتومبیل باید همیشه در درحال حاضر اسپری کردن باشد که این عاقلانه به نظر نمی برسد و در شرایط عادی رخداد نمی افتد . 
به علاوه ما بایستی حالت واقعی را در حیث بگیریم در حالت عادی کلیه گرمای تبخیر از گرمای حاصل از متابولیسم تخم مرغها تأمین نمی شود بلکه یه خرده از هوای محیط و خود اتومبیل گرفته می شود . 
اگر چه چنین به نظر می رسد که با اسپری آب ، هوای خودرو خنک می شود ولی آیا همگی تخم مرغها یکسان خنک می شوند؟ اثر 
اسپری در توزیع حرارت همگی تخم مرغهای باطن ماشین به یک مقدار حرارت دفع نمی کنند همان طور که به یک میزان خنک نمی شوند . اکثر وقت ها دستگاه اسپری آب در نزدیک تهویه ها قرار داراست بنابراین جریان هوا به سرعت منجر دور از هم شدن قطرات آب می شود و در اثر گرمای حاصل از تخم مرغهایی که در مسیر جنبش هوا قرار دارند ، تبخیر می شوند و هوای درون خنک می شود . تخم مرغهایی که در مسیر جریان هوا قرار ندارند در اثر کاهش دمای دستگاه خنک می شوند ولی خیر مانند تخم مرغهای دیگر . در ضمن ، تخم مرغهایی که در مسیر جریان پرسرعت هوا می باشند حرارت بیشتری از دست داده و خنک می مانند در حالی که تخم مرغهایی که به دور از جریان هوا قرار دارند گرمتر باقی می مانند . 
اشتباه 
سنسورها سنسورهای حرارتی معمولاً در حیطه ای با جریان هوای دوچندان می گیرند . صحیح قرار گرفتن سنسورها این قابلیت را می دهد که تغییر جایگاه حرارت محیط به سرعت تشخیص داده شود . درصورتی که آن‌گاه از اسپری آب و قبل از این‌که همه آب تبخیر شود ، قطرات مستقیماً با سنسور برخورد کنند ، دمای سنسور را ذیل می آید و در فیض به ماشین فرمان داده می شود که دمای محفظه کم گردیده و سیستم گرمایشی دستگاه استارت به فعالیت می نماید . 
این که تبخیر چه هنگامی انجام گیرد و آب گرمای محفظه را جذب کند بسیار حیاتی است . درصورتی که گذشته از بازخورد آب با سنسور ، قطرات به مقدار کافی از دربین تخم مرغها عبور نکنند و سنسور سرد شود ، تخم مرغهایی که در مسیر جریان هوا نیستند مطمئناً کماکان گرمای خویش را حفظ خواهند کرد و خنک نمی شوند . در حالیکه سیستم گرمایشی به فرمان سنسور آغاز به عمل می کند این حالت نظیر این است که برای ارزیابی و تصویب دمای اتاق ، دماسنج را در داخل لیوان آب سرد قرار دهیم دمای دماسنج پایین می آید در حالی که دمای اتاق بالاست . اسپری آب داخل اتومبیل به کاهش دما کمک می نماید اما این کاهش دما به طور مساوی و یک صورت برای کلیه تخم مرغها نمی باشد . وقتی دمای باطن اتومبیل ارتقاء یابد با اسپری آب بیشتری می بضاعت این ایراد را بر طرف کرد و دما را زیر آورد . 
در‌صورتی‌که خودرو نتواند به میزان کافی خنک شود اسپری آب به کاهش دما یاری می نماید و گرمای حاصل از جنین را جذب می نماید ولی اسپری آب باید کنترل شده باشد و به مسأله رطوبت دستگاه نیز می بایست توجه کرد . 

تجهیزات قضیه نیاز در کارخانجات جوجه کشی

تجهیزات عالی ، مهم‌ترین دلیل افزایش درآمد جوجه کشی می باشد . با بکارگیری تجهیزات عالی ، نه فقط درصد جوجه درآوری تخم مرغها ارتقاء می یابد ، بلکه از هزینه های جنبی (کارگر و . . . ) هم کاسته می شود . 
امکانات موسسه جوجه کشی چنین می باشد : تجهیزات آب موسسه جوجه کشی: نصب طاقت فرسا گیر و صافیهای آب ، برای موسساتی که آب آن ها دارنده درصد بالایی از مواد معدنی میباشد فراوان لازم می باشد . مقدار بیش از میزان موادمعدنی در آب باعث ، مسدود شدن آبفشانها و نازلهای اسپری کننده آب در ماشینهای جوجه کشی می شود . 
سیستمهای حرارت مرکزی: مصرف آب گرم در مؤسسات جوجه کشی برای استحمام کارگران ، شستن و ضد عفونی کردن وسایل دوچندان دوچندان هست . براین اساس ، نصب سیستمهای حرارت مرکزی در موسسات جوجه کشی حتمی می باشد . 
امکانات حمل تخم مرغ: برای کاهش هزینه های جابجایی و سهولت کار، از وسایل ذیل برای حمل و نقل تخم مرغهای جوجه کشی استعمال می شود . 
این وسایل عبارتند از : ـ گاریهای چرخ دار: این گاریها اندازه های گوناگون دارا‌هستند و معمولا از آهن ساخته می شوند و عموماً فاقد حفاظ نرده ای هستند ، موردها استعمال از این مدل گاریها ، حمل کتف ها و کارتنهای تخم مرغ و جوجه یکروزه می‌باشد . 
ـ چرخهای بارکش دستی: اینها چرخهای سبک وزنی میباشند که دارنده دو چرخ و یک جور بلند می باشند ، طول دسته قابل تغییر و تحول است ، به وسیله این چرخها به راحتی می بضاعت چهار برنامه کودکان تخم مرغ را حمل نمود . 
ـ نقاله ها: تخلیه برنامه کودک های تخم مرغ از کامیونهای حمل تخم مرغ و بارگیری انیمیشن ها حمل جوجه به باطن کامیونها حمل جوجه یکروزه ، به وسیله نقاله ها زیاد به سهولت و سادگی انجام می شود . 
دستگاههای شستشوی تخم مرغ جوجه کشی : تخم مرغهای جوجه کشی تنها با به کارگیری از دستگاههای تجارتی شستشوی تخم مرغ ، بخوبی شسته می شوند . آغاز بایستی تخم مرغها را به برهه زمانی ۱۸ – ۱۲ ساعت در محیطی با سکو حرارت ۱۸ جایگاه سانتی گراد قرار دارد و سپس آن‌ها را به وسیله ماشین شستشو با ppm ۲۰۰ کلرین به دوران ۳ دقیقه در آب ۴۶ جایگاه سانتی گراد شستشو بخشید . 
دستگاههای مولد برق اظطراری: در مواردی که برق سراسری انقطاع می گردد ژنراتور ضروری برق موسسه جوجه کشی ، برق مسئله نیاز تمام امکانات را تامین می کند . گونه ژنراتور از حیث ولتاژ و فاز ، بستگی به مدل ماشینهای جوجه کشی داراست در این مسئله ، پیشین از خرید ژنراتور می بایست با یک مهندس برق و کارخانه تولید کننده ماشینهای جوجه کشی مشورت کردن شود . واضح و خاموش شدن ژنراتور برق به طور خودکار یا این که دستی انجام می گیرد . چنانچه ژنراتور، ‌به طور دستی واضح می شود بایستی سیستم هشدار دهنده ای بر روی آن نصب نمود تا وقتی که برق سراسری قطع می گردد به طور مداد زنگ آن به صدا درآید . 
راکهای حمل برنامه کودکان جوجه یکروزه: کارتنهای دربردارنده جوجه یکروزه به وسیله راکهایی جابجا می شوند . این راکها دارای طبقات زیادی به ارتفاع ۴ کارتون می باشند و در هر طبقه دربین ۸ – ۶ برنامه کودک روی هم قرار می گیرند . چرخهای کوچک ذیل اساس های راک برای تسهیل تکان آنان تعبیه گردیده می‌باشد . 
دستگاه جایگاه بندی جوجه ها: جوجه های تفریخ شده ، برای تعیین کیفیت و حذف جوجه های نامرغوب و رتبه دو ، به روی نوار متحرک محصور گردیده ای به ارتفاع ۶ متر و عرض ۶۰ سانتی متر ریخته می شوند . کارمندان موسسه در دو طرف نوار ایستاده اند تا جوجه های مرغوب با کیفیت را انتخاب کنند و در کارتنهای حمل جوجه یکروزه قرار دهند . جوجه های نامرغوب و سکو دو تا انتها روی نوار باقی می مثل و در بشکه ضایعات ریخته می شوند . درضمن میزهای متحرک زیادی در شرکتهای جوجه کشی بکار می مراحل و می بضاعت از آنان برای کارهایی مانند در کارتون گذاشتن جوجه ها ، انتخاب جنسیت ، تعیین کیفیت و دیگر کارهای معمولی و روزمره به کار گیری کرد ، مقدار این میزها به مدل و ظرفیت موسسه جوجه کشی بستگی داراست . 
جاروهای برقی صنعتی: گرد و خاک و غبار موسسه جوجه کشی باید به وسیله جاروهای برقی صنعتی عده آوری گردند تا از پخش شدن کرک و گرد و غبار در محوطه جوجه کشی دوری بعمل آید . 
پمپهای فشار آب: مؤسسات برای شستن کف ، دیوارها و ماشینهای جوجه کشی و سینیهای دستگاه سترو هچر به آب مالامال فشار ، نیاز دارا هستند . بدین ترتیب ، نصب پمپهای فشار آب در شرکت های جوجه کشی واجب میباشد میزان و گنجایش این پمپها به گنجایش موسسه جوجه کشی بستگی داراست . 
ماشینهای شستشو سینیها: ماشینهای اتوماتیکی برای شستشو و ضد عفونی سینی ماشینهای جوجه کشی وجود دارااست که سینیها را از یک طرف دستگاه وارد می کنند و از طرف دیگر سینی پاک و ضد عفونی شده را تحویل می گیرند . 
دستگاه رتبه بندی تخم مرغ: برای جایگاه بندی تخم مرغها ، از دستگاه خود کار به کار گیری می شود که تخم مرغها را بر اساس وزن مرتبه بندی می نماید . این دستگاهها در ظرفیتهای متفاوتی ساخته گردیده اند . شخصی می بایست این فعالیت را بعهده بگیرد که در کار خویش حرفه ای باشد و در زمانی کوتاه با کمترین درصد شکستگی تخم مرغها کارش را انجام دهد . 
نطفه یاب: در برخی از مورد ها تخم مرغها را طی فرایند جوجه کشی نطفه یابی می نمایند و تخم مرغهای سوای نطفه و آنهایی که جنین شان مرده باشد حذف می گردند . تخم مرغهای فارغ از نطفه را می بضاعت و توان برای مصرف خوراکی بشر به بازار عرضه کرد . 

آماده‌سازیِ فارم‌های گوشتی برای فصل گرما

همانطورکه میدانید جوجه‌های گوشتی برای کسب بهترین راندمان می بایست در مناسب‌ترین دامنهء دمایی رشد داده شوند . در قبل برای بدست آوردن جوجه‌های عالی گوشتی غذای زیادی مصرف میشد حال آنکه امروزه افزایش کیفیت ژنتیکِ مرغ‌های مادر به‌طور محسوسی مقدار مصرف غذارا کاهش داده است ‌، همچنین جوجه‌های گوشتی با سرعت بیشتری پرورش میکنند ، و گوشتِ موردِ نیازِ بیشتری ایجاد می نمایند . در مقامِ قیاس با اجداد پیشینِ کم‌ راندمان جوجه‌های امروزی دمای زیاد تالار تاثیر غیرمناسب بیشتری بر سعی و بازدهِ اقتصادی این جوجه‌ها دارااست . در قوانینی که هوای بیرون تالار گرم است، فضای داخلی تالار بایستی به گونه‌ای باشد که مرغ‌ها به آسانی بتوانند گرمای اضافی تن خویش را دفع کنند، و دمای بدنشان را به حد ایده ال برسانند . 

دستگاه جوجه کشی

برایِ نیل بدین مقصود بایستی رطوبت فضای داخلی تالار را در حد سفارش گردیده نگه‌داشت ، همینطور ، برای ارتقا دفع گرما بایستی سرعت جریانِ باد تالار را افزود( این رویه wind_chill cooling یا این که خنک شدن به کمک باد نام دارد) . برای بدست آوردن نتایج بهتر به کار گیری از شیوهء تهویهء طولیِ هوای تالار سفارش می گردد . در چهره استعمال از شیوه تهویهء طولی مقدار دفع گرما به طور محسوسی ارتقاء می‌یابد ، بدین ترتیب چه بسا در حالتی که دمای سالن بیش از اندازه ‘ دمای مطلقِ دماسنج ‘ که توصیه شده می‌باشد باشد ، باز مرغ‌ها تالار را نسبتا خنک‌ شم مینمایند . هنگام استعمال از روش تهویهء طولی ، متغیر دیگری نیز برای ارزیابی کیفیت دمای محفظه در دسترسمان قرار میگیرد . از آنجا که دمای مطلق دماسنج قادرنیست به مدت طولانی گزارش صحیحی از وضعیت دمای بدن مر‌غ‌ها بدهد لذا برای اطمینان از فرایند ظریف کارمان خوبتر هست از مجموعهء دو متغیرِ “ دمای مطلق دماسنج و سرعت باد در حالا جریان در تالار “ استفاده کنیم .روش‌های مختلفی برای بررسی شیوه‌های متفاوت دفع موءثر گرما وجود داراست .اما بایستی دانست اگر‌چه که این روش‌ها حاصل تحقیقاتِ دانشگاهی و تجربیاتِ فارمی می باشند ، اما ممکن هست تنها در حد تئوری بتوان از آن ‌ها سود برد، چون در فعالیت متغیرهای اکثری نظیرِ سن، جنس، شرایط جسمانی و یکپارچگی گله وجود دارند، که بایستی مد حیث قرار گیرند .بهترین شیوهء چک دما زیر لحاظ به دست آوردن خویش مرغ‌ها در موفق رفتارهایی مثل اندازه تحرک ، میل کردن و آشامیدن می باشد ( برای شعور بهتر این مسئله به ۱۰ نکتهء اشاره در نقطه پایان مقاله اعتنا کنید) . امروزه بیشترِ سالن‌های مرغداری مدرن که در بخشها گرمسیر قرار دارند برای خنک نگه‌داشتن طیور خویش علاوه بر تجهیزات ذکر گردیده ، از خنک کننده‌های تبخیر هوا نیز به کار گیری مینمایند . اضافه کردن دستگاه‌های مه‌پاش به سالن یا این که به کار گیری از سیستم تبخیر آب (بااستفاده از پد یا پوشال-م ) در جریان هوای سالن سبب ساز می‌شود دمای مطلق دماسنج زیر تر قرار گیرد ، جریان هوای تالار خنک‌تر شود و در غایت مرغ‌کمتر احساس گرما کند . با استفاده از این رویه و پایین موقعیت قابل قبولی چون پباده سازی مناسب تالار ، امکانات کار‌آمد، و به‌کارگیری سالن‌های طولی که با سیستم تبخیر آب خنک می گردند ، چه بسا مرغ‌های پرُ کرک و پر نیز سعی فراوان نیکی خواهند داشت گویی دمای سالن ۷۰s F (۲۰s C ) می‌باشد در حالی که دمای بیرون سالن به حدودِ ۱۰۰ F(۳۸ C) می‌رسد . امروزه صنعت مرغداری برای دستیابی به دمای ایده ال تالار با صرف میزان معقولی امکانات و امکانات ، به استفادهء هرچه‌ عمده از سیستمِ چرخه‌ا ی پدهای خنک‌کننده روی آورده می‌باشد . اسپری کردن آب به‌روی پدها و همچنین استفادهء هم‌زمان از سیستم‌های مه‌پاش در چهره اعمال پباده سازی ، مدیریت و نظارتٍِ صحیح نتایج مضاعف اثر گذار و خیر در پی خواهد داشت . واضح هست که بازده فارم در هوای گرم با موقعیت و سعی سالن و تجهیزات آن بستگی قریبی داراست لذا نظارت ظریف بر امکانات جهتِ به وقوع پیوستن توصیه‌های کارشناسان و فراهم نمودنِ تالار و تجهیزات برای فصل گرما از اهمیت خاصی برخوردار است . در انتهای مطلب ۱۰ نکتهء اساسی در باب مدیریت و پیروزی در تهویهء هوای گرم ذکر گردیده هست ، مطالعهء این نکات برای اتخاذ سیاست و مدیریتِ صحیحِ سالن در فصل فصل تابستان خالی از بهره نیست . 

۱) 

رسیدگی به فن‌ها و تسمه‌های آنان پیش از فرا رسیدن فصل گرما فن‌ها مثلِ پمپ‌های تخلیهء گرما کار می‌کنند، از این رو در شرای با حداکثر ظرفیت کار نکنند ، توان آن‌ها در تغییرِ شرایط نامساعدِ محیط تقلیل می‌یابد .تیغه‌ها و پوشش توری فن‌ها را پاک نمائید و از سفت بودن تسمه‌ها اطمینان حاصل کنید . تسمه‌ء گشاد موجب می‌گردد تیغه‌ها با حداکثر به دور (rpm ) نچرخند ، همینطور قرقره (فولی-م) هم به سرعت فرسوده می شود . تحقیقات‌ِ مکرراً نشان داده‌اند پوشش‌های توری کثیف اندازه جریان هوا را تا ۳۰% کاهش می دهند . تسمه‌ها را بایستی به طور معمول هر ساله ردوبدل کرد .تسمهء کهنه‌ای که به به دور فولی موتور هرز می‌چرخد را بایستی مطلقا جایگزین نمود .تسمه‌های کهنه به کنار فولی رانده می‌شوند، یا این که نازک‌تر شده و روی فولی پایینتر می‌ایستند، که با حادث شدن ‌آن از مقدار دورِ رشته کاسته می‌شود ، صحیح مثل این‌که از فولی کوچکتری به کار گیری کرده باشیم . باید با خبر باشید که با سفت کردنِ تسمه نقص‌ حل نمیشود . طی تحقیقا‌تی که در ایالاتِ جرجیا ، کارولینای ِ شمالی ، و آلاباما به عمل آمد معلوم شد در اکثری از فارم‌ها تسمه‌های کهنه‌ را سفت‌تر می‌بندند البته به‌خاطرِ فرسوده بودنِ تسمه و فولی دور چرخشِ فن نقصان آشکاری داشت . لذ اندرز میکرد بایستی تسمه و فولی‌های کهنه را حتما ردوبدل فرمایید . فقط شیوهء آزمودن میزان چرخش صحیحِ فن آنالیز نتایج کارِ آن با به کارگیری از تاکومتر (وسیلهء اندازه‌گیری جرخش-م) هست . ، مدل جدیدتری از تسمه‌هاست که عملکردِ بهتری دارد و علاوه بر آن محافظت کمتری هم طلب می نماید . پس از ۱۰۰ ساعت کارِ مداوم فقط حتمی می باشد یکی از دانه‌های زنجیر را از آن قطع تولید و هیچ‌گونه تنظیمی یا جایگزینی زنجیر قضیه نیاز نیست . فن‌هایی که در آن ها از تسمه‌زنجیر استفاده میشود احتیاجی به مکانیزم تهیه و تنظیم سفتیِ تسمه ندارند . 

۲) 

رسیدگی به سیستم‌های خنک‌کنندهء تبخیری استعمال از جریان مناسبِ باد در سیستم‌های خنک‌کنندهء جریانِ‌هوا در سالن‌های طویل دوچندان کلیدی می‌باشد، البته بایستی دانست در بخشها زیاد گرم سرعت جریانِ هوا به تنها‌یی کاری از پیش نمی‌برد . در صورتی که دمای مازاد تن مرغ‌ها به حد کافی دفع نشود، باید به تفکر استفاده از رویه مطمئنی برای حصول نتیجهء مطلوب بود . استفاده از خنک‌کننده‌ه‌های تبخیری در سالن، به منظورِ افزایشِ سطح مرطوب در پیش‌رو جریانِ باد هست ، تا به این وسیله فرایندِ خنک‌کردن خوبتر صورت پذیرد . با تبخیرِ آب و تبدیل آن به بخار دمای هوا کاهش می‌یابد . در سیستم‌های چرخهای( که آب به رخ چرخه ای از روی پدها می‌گذرد –م) استقرار به طور کامل عمودیِ پدها ـ پنجره‌های پوشال‌دارـ و توزیع ِ صحیحِ سوراخ‌های آب جهت رسیدن ‌‌آب به همهء نقاطِ پد اهمیت ویژه‌إی دارااست . برای حصولِ بهترین فیض بایستی پد‌ها به‌طور کامل خیس بشوند همینطور شیارهای روی پد هم بایستی تماما باز باشند تا عبورِ هوا تسهیل گردد . برای اطمینان از نتیجهء کا ر باید تا حد ممکن این شیارها را تحلیل فرمایید و شیارهایِ مسدود را گشوده نمایید . یک عدد از بهترین شیوه‌ها برای این کار استعمال از آب در حجمِ دوچندان بافشارِ معمولی می‌باشد ، چه استفاده از آب با فشارِ مضاعف ممکن است باعثِ خرابی یا این که گسستگیِ پد شود . تولیدها بسیاری به بازار عرضه گردیده که میتوانند کارِ شما را در نرم کردنِ آلودگی‌های درونِ پدها تسهیل نمایند . اغلب می‌توان این ترکیبات را با استفاده از یک سمپاش باغبانی بروی پدها پاشید و آن‌گاه آنان را رها کرد تا به قدر کافی تر یخورند . در نهایت می‌توان این آلودگی‌ها را که قابل انعطاف شده‌اند را با جریان آب به آسانی جارو کرد . هیچوقت از موادِ پاک‌کننده و نرم‌کننده‌أی که حاوی کلر هستند به کارگیری نکنید .اعتنا کنید این مواد به طبع ویژهء عمل شما ساخته شده باشند . در صورتی که در تالار از سیستمِ افشانهء آب و پد به کار گیری می‌کنید مراقب باشید تا در صورتِ خرابی یا این که گرفتگیِ سر افشانهِ‌ها ، آن‌ها راتعویض یا تمیز فرمائید . وجود نقاط خشک بر روی پد ورودِ هوای گرم را در پی داراست که فرایندِ خنک کردن را دچارِ نقصان می‌سازد .همچنین در شرای شما از سیستمِ مه‌پاش به کارگیری می کنید نیز می بایست همواره مراقبِ صحتِ کارِ افشانه‌ها و گرفتگی ِ آن‌ها باشید . میزانِ فشارِ مناسب و مقدارِ صحیحِ پوششِ مه را تا حدِ قابلیت تحتِ‌ نظر داشته باشید . در حالتی که سیستمِ خنک‌کنندهء تبخیری شما مجهز به فیلتر است، رسیدگی ، پاک کردن و جایگزینیِ مداومِ ترکیباتِ موجود در آنها حتمی است چون حتی درصورتی که بخشی از فیلتر مسدود باشد ظرفیت خنک‌کنند‌گی سیستم در گیر ضعف می‌شود .۳) 

عایق نگه‌داشتنِ سالن در مقابلِ عبورِ هوا همانقدر که عایق بودنِ سالن در هوای سرد حائز اهمیت میباشد عایق بودنِ آن در وضعیت گرم نیز حیاتی است . بخش اعظمی برای پیشگیری از هر نوع نفوذ هوای سرد و برای صرفه‌جویی در هزینهء سوخت به داخلِ تالار بیرون از آن فعالیت مینمایند . با نفوذِ هوای گرم به داخلِ تالار ، سیستم خنک‌کنندهء تبخیری به طورِ مستقیم تحتِ تاثیر قرار گرفته و دجار نقصان می گردد ، در نتیجه هزینهء سیستمِ تهویه ، بالا میرود . سالن‌های بسیاری می باشند که مجهز به پرده نیستند ویا پردهء موردِ استفادهء آنها به حدِ کافی عایق نمیباشد تا بتواند در دمای ۵ F(۲ .۷ C ) و یا این که فراتر به‌طورِ کارآمد عمل کند . آزمایشِ عایق بودنِ کامل تالار رامی‌توان با‌اندازه‌گیری فشارِ استاتیکِ (ایستا ) سالن پس از روشن کردنِ یک فنِ ۴۸ inch (۱۲۲-cm ) و بستنِ همهء درها ، خروجی‌ها و پرده‌ها انجام داد . نتجهء قابل‌قبول در آزمایشِ فشارِ ایستا برابر با ۰ .۱۵ inch ستونِ آب می‌باشد . اگر نتیجهء آزمایش کمتر از ۰ .۱۰ inch ستونِ آب باشد ، واجب هست کارهایی رخ گیرد . یکی از کارهای موثری که می‌توان برای عایق شدنِ سالن انجام بخشید قرار دادنِ پرده‌ها به روی دیوارهای جانبی می باشد . اما در حالتی که با به کار گیری از این شیوه و آزمونِ فشارِ ایستا نتایج دلخواه حاصل نشد می‌توان به کمک آزمونِ بمبِ رنگی (که دودِ رنگی ساخت می کند) محل نشتِ هوا را شناسایی کرد . 

۴)استفاده 

از فنس‌های ضدِ جابجایی اکثر اوقات تلاش‌های بخش اعظمی در پیروز پباده سازی سالن و اعمالِ روش‌های ویژه برای یکسان نگه‌داشتن دمای ورودیِ و دمای محیطِ داخلیِ پشتِ‌ رشته چهره می پذیرد ولی به هر فیس همواره یک اختلافِ جزئی فی مابین دمای محل ورود و دمای محیطِ منتهی به فن وجود دارااست . مرغ‌ها نیز به خاطرِ این اختلاف جزئی ، اکثر زمان ها در پیش‌رو ورودی یا دریچهء هوا که اندکی خنک‌تر از انتهای تالار میباشد تجمع می‌نمایند . می بایست دانست در صورتِ عدمِ نصب فنس‌ و عدمِ خودداری از جابجایی مرغ‌ها با ضعفِ تلاش ( یعنی کاهش وزن ، ارتقاء ضریب تبدیل غذاو زیان های دیگر) روبرو خواهیم بود . فنس‌ها می بایست همواره پاک و عاری از هرگونه انسداد باشند تا جریان هوا به سادگی از میانِ آنان عبور کند . استفاده از فنس‌های حجیم و مضاعف سفت اکیدا پیشنهاد نمیشود . نصبِ فنس‌ها باید تا حد قابلیت به موقع و پر سرعت فیس بگیرد . در صورتی که بخواهید در خصوص رفصل گرما در تهویهء هوای سالن فیض ای موفقیت آمیز بدست آورید ، مدیریت و استفاده از این فنس‌ها فراوان حساس و حساس می باشد . 

۵) 

مهیا نگه داشتن سیستم‌های اضطراری مواردی پیش می‌آید که عملکردِ گله و یا حتی حیات آن عمیقاً به عملکردِ صحیح تجهیزات بستگی پیدا مینماید . باید همواره در پیش‌روی هر دسته ضعف یا جدا برق مهیا بود . برای به وقوع پیوستن این هدف ; استعمال از ترموستات‌های حمایت کننده ، بازرسی و آنالیز بر پرده‌های عایق و جلوگیری از افتادنِ آنان ، فراهم نگه‌داشتن ژنراتورها و سیستم‌های الکتریکی الزامی می‌باشد . به اعتقادِ ما خوب تر می‌باشد ، همواره تمامِ سیستم‌های الکتریکی و سیم‌کشی گردیده را با احتمال هر جور خرابی بازرسی کرد تا مدام مدارشکن‌های یدک در دسترس داشته باشیم . همچنین می بایست مدار شکن‌ها را در دست گرفتن کرد ، تا داغ نشوند . مرقب باشید هیچوقت سیم‌های عریان را به طور بی واسطه لمس نکنید .مدارشکن‌های با اهمیت را به طور مداوم پایین حیث داشته و به حافظه داشته باشید در صورتی که یک مدار شکن مضاعف داغ شود ، ممکن است به زودی می‌سوزد . ضروری می باشد همیشه یک ژنراتور اضطراری فراهم داشته باشیم ، زیرا در یک روز گرم با جدا برق تلفاتِ شدیدی متحمل خوا‌هیم شد ، مگر آنکه ژنراتور به موقع به یاریمان برسد . ژنراتور می بایست به یک سیستمِ انتقال نیرویِ مداد مجهز باشد و همواره آماده‌‌ به‌کار باشد . ژنراتورِ خالی از سوخت یا این که ژنراتوری که به هر علتی ممکن می باشد عمل نکند ، قابل اطمینان نیست . همهء ژنراتور‌ها بایستی هر هفته یک‌بار به برهه زمانی ۳۰ دقیقه تست شوند . عملکرد فرمایید از کارکردِ صحیح زنگ‌های خطر داخلی و خارج از ساختمان مطمئن شوید .صنعت رشد طیور امروز مفتخر به داشتن طیوری با راندمان بالا است، در این راستا تکنولوژی نقش مهمی در بالا بودن بازده گله‌ها داشته هست .رویش دهندگانی که مدام تالار و تجهیزاتشان را آماده نگه داشته اند سرنوشت متوجه نتایج مثبت عملشان خواهند شد . 

۱۰ 

نکتهء دارای اهمیت در رئیس چیره تهویهء طولی سالن‌های مرغداری ۱)از 

راه و روش تهویهء طولی صرفا هنگامی به کار گیری فرمایید که انگیزه تقلیل دمای بدنِ طیور است به کارگیری از راه و روش تهویهء طولی در صورتی که هوا به حد کافی گرم نباشد و یا پرندگانِ ما کوچک باشند سبب ساز به سرماخوردن و نقصانِ راندمان میگردد . یک عدد از اشتباهاتِ فاحش ادامهء تهویهء هوا به این راه و روش به هنگام غروب و تاریک شدن هواست . 

۲) 

مدام براساس سن طیور تعداد قابل قبولی از فن‌ها را روشن کنید جریانِ هوای شدیدتر ، برودتِ عمده و جریانِ هوای کم‌تر ، دمای بیشتر(گرم‌تر)را به همپا دارا هستند . باید جریان شدیدتر را به پرنده ها کوچک‌تر و جریان کند‌تر را به پرنده ها بالغ‌ اختصاص داد . همچنین اندازه دمای مفید هم می بایست تقریب زده شود . قوانینِ کاربردیِ و منش محاسبهء عملیِ بضاعت و توان ارتقا برودت هوا با به کارگیری از یک فنِ ۴۸inch (۱۲۲-cm) در زیر آورده شده است: برای جوجه‌ها - تعداد هفته سنِ جوجه‌ها به علاوهء عدد یک برابر می باشد با تعداد فن‌هایی ( منظور حرفه ۴۸inch میباشد ) که قادرند ۱۰ F(۵ .۵ C) برودتِ بادیِ موردِ نیاز را ساخت کنند . مثال: جوجه‌های ۳ هفتهای ۴= ۱+۳ تعداد ۴ فن می تواند ۱۰ F(۵ .۵ C) برودت بادیِ موردِ نیاز را تولید نمایند . مرغ‌های بزرگ‌تر واجدِ پوششِ کاملِ پر- با استفاده از هر فنِ ۴۸ inch(۱۲۲-cm) می‌توان ۱ تا ۱ .۵ F (۰ .۵ C) برودت ایجاد کرد( یعنی هرچه طیور بزرگ‌تر باشند بایستی از تعدادِ کمتری فن استفاده کرد) . 

۳)برای اطمینان از عملکردِ صحیحتان فقط به دیدنِ دماسنج‌ها اکتفا نکنید، بلکه کردار پرنده‌ها را هم مد نظر قرار دهید . دمایی که پرنده‌ها شم می نمایند مدام همان دمایی نمیباشد که دماسنج‌ها نشان می‌دهند لذا می بایست علاوه بر تحلیل بر دماسنج‌ها خلق و خوی پرنده‌ها را هم همواره مد نظر قرار دهید در صورتی که مر‌غ‌ها رفتاری اثبات و کند داشته و اکثریت آن ها به‌روی زمین افتاده باشند احتمالا دلیلِ بر جریانِ بیش از حد هوا است( البته افتادگی مرغ‌ها به یاد شدتِ گرما نیز قادر است باشد) . تنفس شدید و بلند کردنِ بال‌ها بعلاوه کاهش اشتها از نشانه ها وجود گرمای شدید هست . تفاوت رفتاری در طول سالن نیز موید جریان ناکافی هوا می‌باشد . 

۴)در صورتی که عشق و علاقه مند میباشید حتما از رویکرد تهویهء طولی استفاده فرمایید هیچ گاه بیش از نصف تعدادِ فن‌های نصب گردیده را خاموش نکنید . استفاده از کمتر از ۵۰% از ظرفیت فن‌ها در رویکرد تهویهء طولی سبب ساز ارتقاء دما در طولِ تالار به میزانِ ۱۰ F (۵ .۵ C) خواهد شد . لذا در صورتیکه می خواهید گرمای سالن را با نصف ظرفیت هواکش‌های خود تخلیه کنید، به طور موقتا گرما را از طریقِ دریچه‌های دیوارهای جانبی و سقف خارج کنید . 

۵) مهم ترین فاکتور در هوای گرم مقدار جریان هوا میباشد ،پس همیشه کانون توجه‌ها باید معطوف به آن باشد . دریچه‌های محل ورود هوا ، واقع در انتهای سالن، می بایست همیشه تماما باز باشند .باید دانست بستنِ قسمتی از دریچه‌ها هیچ گاه شدت باد را زیاد نمی کند بلکه تنها به جریان باد لطمه می‌زند . همواره فن‌ها و پوششِ توری آن‌ها راتمیز نگه‌دارید ، مراقب ریلکس شدن تسمه‌ها باشید و تمام درها ، روزنه‌ها و سوراخ‌ها را بپوشانید تا هوا فقط از روش دریچه‌های انتهای تالار وارد شود . 

۶)در صورتی که از سیستم تبخیرِ آب و پد استعمال می‌کنید،اندازه‌گیری فشار ایستا را هیچ زمان از یاد نبرید . دامنهء مناسب فشارِ ایستا برابرِ ۰ .۱۰ تا ۰ .۰۵ اینچ ستون آب میباشد . در سالن‌هایی که از پدهای تبخیرِ آب به کار گیری میشود درصورتی که فشارِ ایستای سالن بیش از ۰ .۱۰ اینج ستون آب باشد شاید تراز پدهای موردِ استعمال ،کافی نبوده ویا پدها به نحوی مسدود شده‌اند که در سود تخلیهء هوا ، سرعتِ باد و میزانِ برودت دستخوش نقصان میگردد .در صورتیکه به چنین موردی برخوردید با مسئول سالن مشورت کردن کنید . 

۷) در فیس به کارگیری از پدهای تبخیرِ آب در خنک‌کردن تالار ، منتظرِ کاهشِ دمای تالار به میزانِ ۱۰ تا ۱۲ F(۵ .۵ … ۶ C) در روزهای بسیار گرم باشید . ولی درصورتی که چنین نشد نکات درج شده در مواردِ ۵ و ۶ را مرور کنید . 

مراقب باشید هر شکافی که ذیل پوشش پدها قرار ندارد به خیر مسدود گردد،چنین شکاف‌هایی می تواند مشتمل بر مواردِ پایین گردد: دریچه‌های تهویه، خروجی‌های سقف، روزنه‌ها ،‌ پرده‌های دیوارهای جانبی، بام‌های مسقف با پد و درهای جانبی وانتهای سالن مراقب باشید پدها به طور کامل تر باشند ،زیرا هوا از شیارهای کم آب با سرعت بیشتری عبور می کندِ و باعثِ تبخیرکمتر و نقصانِ برودت می شوند . 

فشار پمپ‌های کمکی می بایست دست کم ۱۸۰_۲۰۰ PSL باشد(مورد کاربرد تنها در راه استعمال از پد و اسپری آب) ۸) در صورتی‌که رغبت به به کارگیری از مه‌پاش دارید ، آن ها راتنها زمانی به عمل ببرید که تمام فن‌ها شفاف هستندو دمای هوای سالن یا این که دو سرِ آن ۵ F( ۲ .۷ C) ارتقا نشان می دهد . هر ردیف مه‌پاش بایستی مجهز به شیرهای جداگانهء آب باشد . اگر زمین یا مرغ‌ها خیس شدند می‌توان ردیف‌های فرد را بست . 

۹) تمهیداتِ ضروری را برای قطع احتمالی برق یا این که نقص سیستمِ تهویه پیش‌بینی نمایید . 

در صورتِ قطعِ برق میزانِ گرما و رطوبت محیط با توجه به سنِ پرنده‌ها ظرف ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به حد بحرانی و مرگبار می‌رسد .به این ترتیب همیشه به وضعیتِ پرده‌ها و زنگِ اخبارِ رطوبت دقت یگانه داشته باشید . همواره به ژنراتورهای اضطراری رسیدگی فرمایید و قطعات یدکی نظیر( تسمه و مدار شکن ) در دسترس داشته باشید . 

۱۰) تا وقتی که مرغ‌ها هنوز در تمامِ سالن پراکنده‌اند اقدام به نصب فنس‌های ضدجابجایی فرمایید . 

مرغ‌هایی که در ارتفاع سالن تکان مینمایند ودر پیش‌رو ورودی هوا در انتهای تالار تجمع می‌نمایند سبب کاهش راندمان و سعی سالن می شوند . با پیدایش ایراد تجمع از مزایا ی سالن‌هایی که به شیوهء طولی تهویه می گردند کاسته می شود .فنس‌ها را پیش از ۲۱ روزگی جوجه‌ها نصب کنید . 

طریقه دادن واکسن آشامیدنی طیورآماده سازی قبل از واکسیناسیون

1-طیور را از آب محروم نمائید تا تشنه شود . بسته به سن طیور و وضعیت آبو هوایی عصر محرومیت از آب دربین 3 تا 5/1 ساعت متغییر می‌باشد . 
2-مخزن 
آبی و آبخوری ها را تخلیه کرده و بدمن به کارگیری از مواد ضدعفونی کننده هر یک را به طور کامل شسته و تمیز نمایید 3-آب تمیز ، خنک و با کیفیت مناسب بایستی موضوع استعمال قرار گیرد . 
ph آب بایستی در میان 5/5 تا 5/7 باشد 4-آب عاری از کلر( برای خنثی کردن کلر از 16 میلی گرم تیوسولفات سدیم یا این که 5/2 گرم شیر خشک بون چربی یا این که قرص سوامیون استعمال می گردد ) یا سایر مواد ضدعفونی کننده یا این که هر دسته یون فلزی ( بویژه یون آهن ) باشد زیرا این مواد میتوانند ویروس واکسن های زنده را غیر فعال نمایند . 
5- هنگام ادغام کردن از هم زن غیر فلزی به کار گیری فرمایید و متاع ظروف آب خوری غیر فلزی و پلاستیکی باشد . 
6-واکسن مهیا هر چه سریعتر باید مصرف شود . نکته : از تماس واکسن رقیق نشده با هوا جلوو گیری شود بنابرابن پس از برداشتن رمز پوش فلزی ، درب ویال واکسن را در زیر مرحله آب گشوده نمایید . 
7-مقدار آب مسئله نیاز بر حسب تعداد طیور و گرماییآب و هوا حساب و کتاب می‌گردد . 
8-محلول واکسن می بایست دستکم 5/1 ساعت در دسترس طیور قرار گیرد . 
که بخش اعظم از 3 ساعت مجاز نمیباشد آنگاه 
از واکسن 9-بعد واکسن آب باقی مانده در مخزن و لوله ها با آب خنثیو زیاد شستشو گردد . 
10- تا روز بهد از واکسیناسیون از پمپ کلر به کار گیری نشود و فیلتر ذغال فعال گردیده برداشته نشود . 
قرص 
جوشان سوامیون قرص آبی‌رنگ رنگ جوشان که در واکسیناسیون از شیوه آب آشامیدنی استفاده میگردد . 
خصوصیات 
1-سوامیون در برهه زمانی 5 دقیقه در آب 20 رتبه حل می‌شود و در پهنا 10 دقیقه قدر به خنثی سازی بی نقص کلر آب میباشد . 
2-سوامیون رنگ محلول واکسن را آبی می کند و در اختیار گرفتن توزیع واکسن را در تراز گله مقدور میسازد در حالی که بر خواص دارویی واکسن تاثیر منفی نمیگذارد . 
3-زبان و چینه دان به بازه 2 ساعت زیر تاثیر رنگ آبی می‌باشد که از اخذ واکسن توسط جوجه ها میتوان از این نحوه مطمئن شد . 
4-در مواردیکه احتمال خطرخنثی سازی ویروس واکسن بوسیله کلر آب وجود دارد میتوان سپس از واکسیناسیون مجددا سوامیون را در آب مصرفی طیور به کارگیری کرد . 
میتوان در انتهای واکسیناسیون اندازه توزیع و اخذ واکسن را به رویکرد زیر در دست گرفتن کرد . 
1-100 پرنده را به فیس ذیل گزینش کرده و رنگی بودن گویش و چینه دان آن‌ها را محاسبه فرمایید . 
رشد 
در بستر : 4 گروه 25 تایی از نقاط مختلف سالن را چک کنید رشد در قفس : 10 پرنده از 10 قفس در نقاط مختلف سالن را نظارت فرمائید . 
در صورتی‌که 
درصد مواد رنگی مشاهده شده بالاتر از 90% باشد ، توزیع واکسن مناسب بوده می باشد

ایزولاسیون حرارتی سالن های مرغداری

 بطور کلی مواد عایق به موادی گفته می شود که انتقال حرارت را ازمحلی به محلی دیگر به تاخیر انداخته و یا این که متوقف سازند . بدین ترتیب مواد عایق منجر کاهش تلفات حرارتی در تالار های مرغداری می شود . در این مدل سالن ها، حرارتی که یا از نحوه جوجه ها و یا از طریق سیستم گرمایی ایجاد می‌گردد تلف نشده و صرف گرم نگه داشتن جوجه شده و به پرندگان اذن میدهد که از غذایی که خورده گردیده و به پرنده ها اجازه می دهد که از غذایی که خورده شده برای پرورش خود به کار گیری بکنند . در آب و هوای سرد هوای داخل تالار بوسیله تبادل حرارتی از نحوه دیوار و سقف کاهش می یابد . 
به تیتر مثال در یک سالن بدون عایق بندی در شرای درجه حرارت خارج 40 رتبه فارنهایت (22درجه سانتیگراد) سردتر از دمای مناسب سالن باشد، کاهش دما از روش تبادل حرارتی 27 BTU در هر ساعت در فوت مربع از سطح سالن(370 کیلو ژول در ساعت در متر مربع) می باشد . در همین تالار با بیشتر کردن عایق مطلوب مثل 2 اینچ (5 سانتیمتر) از فوم هایی با محصول پلی اورتان، این اتلاف حرارتی به 3/3 BTU در ساعت بر متر مربع یا 37/5 کیلوژول در ساعت بر متر مربع تقلیل می یابد . 
محاسبات زیادی که در تالار های متفاوت ایجاد شده می‌باشد بیان کنده آن می باشد که 50 درصد اتلاف حرارتی در سالن های مرغداری از دیوارها و 27 درصد ازسقف ها به هدر می رود . برای محاسبه اتلاف حرارتی در سالن ها از یک رابطه کاربردی میتوان به کارگیری نمود . 
مساحت 
بر حسب فوت مربع =اختلاف دمای بیرون وداخل سالن کاهش 
دما بر پایه BTU در ساعت گزینش 
مواد عایق: مهمترین معیار برای مواد عایق و عمل عایق بندی ضریب R می باشد . این مقیاس برای تعیین اندازه مقاومت مواد به انتقال گرما بار برده میشود . این ضریب بر مبنا BTU گرمایی که در هر ساعت در هر فوت مربع از مرحله آم ماده انتقال می یابد، محاسبه می شود . این میزان نیز از نحوه اختلاف درجه حرارت بر حسب فارنهایت در دو طرف ماده عایق بدست می آید، بطوریکه در ضریب R بالا کاهش گرما و یا این که بعبارتی انتقال حرارت کمتر واقعه می افتد و این مدل مواد با ضریب R های بالا گران بها می باشد اما در این یان موادی که به لحاظ ماده عایق نیستند، قیمت عایق بندی دارند . بطور نمونه 2 اینچ (5 سانتیمتر ) الوار چوب تقریبا دارای ضریب R2 می باشد . 
بطور 
کلی 4 جور ماده عایق که در سالن های مرغداری مسئله استفاده قرار می گیرد، که به شرح تحت می باشد: • برگه های موج دار از متاع پلی استرین . هر اینچ (ضخامت)دارای ضریبR ،2/3 می باشد . 
• پشم شیشه . هر اینچ (ضخامت) دارای ضریب R، 2/3 می باشد . 
• فوم از جنس پلی اورتان . هر اینچ ( ضخامت )دارای ضریب R ، 6 می باشد . 
بطور کلی از مواد عایق ذکر شده، موارد 2و4 مقبولیت بیشتری داشته البته به علت این‌که پشم شیشه به مرور مقطع اخذ رطوبت خواص عایق بودن خویش را از دست می دهد، در حال حاضر از فوم های پلی اورتان در سطح وسیعی در کشورهای متفاوت استعمال می شود . 
سفارش 
های عایق بندی: نکته حیاتی در خصوص عایق ها این میباشد که فقط در حالتی که کاملا کم آب باشند، می توانند در برابر عبور حرارت مقاومت نشان دهند ودر صورتیکه مرطوب شوند به راحتی حرارت را منتقل می‌کنند . براین اساس به همین ادله اضطراری می‌باشد عایق ها را به چهره لایه ای میانی و دور از اثرات محیطی و رطوبت در لحاظ می گیرند . در منطقه های سردسیر بیش از بخشها گرمسیر نیاز به عایق بندی هست و در این خصوص تاثیر سقف برای هدر رفتن حرارت از دیوارها عمده میباشد . در صورتیکه از چند ماده متعدد جهت عایق بندی سالن استعمال شود میزان مقاومت هر جزء از آن را با توجه به ضخامت آن گزینش و با هم عده می نمایند . 
پیشنهاد می شود حداقل ضریب R در مناطقی که دارنده آب و هوای سرد می باشد در حدود 8 باشد . به تیتر مثال برای گزینش این ضریب می بضاعت و توان از کاغذ های پلی اورتان به ضخامت 5/1 اینچ (4 سانتیمتر) استفاده کرد . بطور کلی در تالار های مرغداری، عایق بندی سقف با ضریب R 12 به دور دیوار ها با ضریب R 8 توصیه می شود . 
مزایای عایق کاری تالار های مرغداری صرفا اختصاصی ماه های سرد سال نمی باشد بلکه در ماه های دیگر سال نیز موءثر می باشد . 
بطور نمونه در تابستان مواد عایق از ورود گرما از سقف و دیوارها دوری می نماید . در آب و هوای گرم، دمای هوا در ذیل سقف سالن های مردای به 140 رتبه فارنهایت هم می رسد و این گرما بصورت گرمای تابشی به پرنده ها منعکس می شود . . این گرما باعث تشدید گرما در سالن و تولید استرس گرمایی و کاهش بازدهی می گردد . ولی با عایق کاری سقف تالار این دما به دمای مناسب سالن کاهش می یابد(40 الی 60 فارنهایت) . 
سناریو 
سالن های مرغداری با عایق بندی های گوناگون و صرفه جویی در سوخت در این مدل سالن ها بر اساس گالن گاز مصرفی تذکر: 
درتمام این سالن ها دمای مطلوب 80 جایگاه فارنهایت و دمای بیرون 10 مرتبه فارنهایت می باشد . (اختلاف دما 70 فارنهایت می باشد) . ابعاد سالن های مرغداری بر حسب فوت ذکر گردیده میباشد . 
(طول 150 متر و پهنا 12 متر و ارتفاع 2/4 متر) تالار 
شماره یک: در این تالار در دیوارهای جانبی از پرده و چوب به ترتیب با ضریب های R 1/5 و 2 استفاده شده است . درب انتهایی تالار با عایق بندی R 2 و سقف با ضریب R 11 می باشد . بطور کلی در این سالن اتلاف حرارتی 96/499 BTU/hr می باشد و برای تامین دمای مطلوب تالار و نگهداری آن به 6/5 گالن گاز در هر ساعت نیاز می باشد . 
سالن 
شماره دو: این سالن همانند سالن شماره یک بوده ولی ضریب R 19 برای عایق بندی سقف در حیث گرفته شده میباشد . در این تالار اتلاف حرارتی 701/443 BTU/hr می باشد و برای تامین دمای مطاوب تالار و حفظ آن به 9/4 گالن گاز در هر ساعت نیاز می باشد که نسبت به تالار شماره یک، 7/0 گالن گاز در ساعت صرفه جویی گردیده هست . 
سالن 
شماره سه: همانند تالار شماره دو می باشد البته دیواره ی جانبی شمالی، بطور کلی از چوب با ضریب R 2 عایق کاری شده می‌باشد در این سالن اتلاف حرارتی 534/414 BTU/hr می باشد و نسبت به تالار شماره یک، یک گالن گاز در ساعت صرفه جویی شده میباشد . 
سالن 
شماره چهار: همانند سالن شماره سه ولی دیواره ی جانبی شمالی و درب انتهایی با ضریب R 11 عایق بندی شده میباشد و قسمت پرده ای دیواره ی جانبی جنوبی به 3 فوت کاهش یافته می باشد . در این تالار اتلاف حرارتی 821/193 BTU/hr می باشد و نسبت به تالار شماره یک، 4/3 گالن گاز در ساعت صرفه جویی شده می‌باشد . 
تالار 
شماره پنج: همانند سالن شماره چهار ولی تمام قسمت های عایق بندی شده به قسمتی از سقف دارنده ضریب R 11 می باشند . در این سالن اتلاف حرارتی 366/133 BTU/hr می باشد و نسبت به سالن شماره یک، 1/4 گالن گاز در ساعت صرفه جویی شده است .