دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

تزریق اسیدهای آمینه به تخم مرغ مادر ها گوشتی و اثر آن بر درصد جوجه درآوری


مرغ های بزرگتر جنین های بزرگتری نسبت به تخم مرغ های کوچک دارا‌هستند یک گرم تفاوت وزن تخم مرغ باعث به ایجاد 10 گرم اختلاف وزن در 56 روزگی می شود هم بستگی فی مابین وزن تخم مرغ و جوجه وجود دارد .

دستگاه جوجه کشی

تخم مرغهای حاصله از مادران گوشتی به استدلال وزن کم تخم مرغ درابتدای ایجاد جوجه هایی با وزن پایین ساخت می کنند همینطور نتایج ازمایشات متفاوت نشان می دهد که تخم مرغ های حاصله از گله های مادر پیر تر سنگین تر می باشند و لذا دارای در صد بیشتری زرده می باشند شبیه با آن نسبت بیشتری آلبومین و پوسته درمقایسه با تخم مرغ های حاصله از گله های مامان جوان داشتند جوجه هایی که از تخم مرغ های بزرگتر حاصل می شوند بزرگتر بوده و ذخایر غذایی بیشتری به یاور داراست اثبات گردیده می باشد که وزن تخم مرغ و وزن جوجه راجع‌به رهنگام درآمدن ازتخم رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند ولی مقدار جنین پیشین و طی جوجه درآوری ممکن می باشد پایین تاثیر وزن تخم مرغ وشرایط انکوباسیون تغییر‌و تحول نماید نسبت در میان وزن جوجه های از تخم در آمده و میزان تخم مرغ ها از 615/0 تا 760/0 تغییر و تحول پیدا میکند این نسبت به دو علت درتخم مرغهایی باوزن عمده بزرگتر می باشد : الف – در طول دوران انکوباسیون مقدار از دست دادن آب کاهش می یابد . 

ب- دومی علت مربوط به اثر پوسته می باشد زیرا نسبت تراز پوسته به حجم تخم مرغ های گران قدر کاهش می یابد . با این اکنون تاثیر وزن تخم مرغ تا زمان عرضه به بازار هم کماکان باقی می ماند به طوری که هر گرم بیشتر وزن جوجه ها در هنگام خروج از تخم باعث می شود که وزن جوجه در سن 6 هفتگی 2 تا 13 گرم سنگین وزن تر باشد از آن جا که پرورش مرغ ها کمتر از پرورش خروس ها است تاثیروزن تخم مرغ بر وزن مرغ ها هم به اندازه خروس ها نمیباشد به طور متوسط هر تخم مرغ از 5/58 درصد سفیده و 31 درصد زرده و 5/10 درصد پوسته تشکیل شده است البته این نسبت ها ثابت نبوده بلکه بسته سن مرغ و موضوع ژنتیکی قابل تغییر می باشد وزن تخم مرغ با افزایش سن مرغ مضاعف گردیده این قضیه باعث ارتقا نسبت زرده به سفیده می‌شود همینطور تفاوت های ژنتیکی در مرغ ها می تواند در نسبت میان زرده ، سفیده و پوسته تغییراتی تولید نماید آب بیشترین در صد محتویات تخم مرغ را تشکیل می دهد سفیده دربردارنده بیشترین اندازه آب 8/88 درصد ، زرده 5/47 درصد وپوسته 1 درصد آب دارا می باشد بیشترین مقدار پروتئین تخم مرغ درسفیده قرار گرفته در حالیکه چربی ها تقریبا به طور بی نقص در زرده یافتمی شوند حداکثر اندازه کربنات کلیسم در پوسته یافت می شود . سفیده دربرگیرنده تعدادی پروتئین می‌باشد وبیش از 90/0 ماده کم آب آن را تشکیل میدهد که شامل پروتئین های ساده می‌باشند .اووگلوبولین ها و لیزوزیم ها که در ساختمان خویش ئیدارت کربن هم دارا‌هستند به ترتیب 8 و 5/3 درصد باقی ما‌نده را تشکیل ارائه میکنند ماده کم آب زرده مشتمل بر پروتئین و چربی تقریبا به نسبت 2 به 1 می باشد و بیشتر ماده کم آب مشتمل بر یک لیپوپروتئین با چگالی زیاد قلیل هست که باعث آبکی شدن زرده می شود این لیپوپروتئین عمدتا ً درکبد ایجاد گردیده و مقدار یه خرده از منشاء روده ای دارااست فسفوویتین دومین یپوپروتئین حیاتی زرده می‌باشد که در حدود 11 درصد وزنش را فسفر تشکیل می دهد چربی های زرده دربرگیرنده 5/72 درصد تری گلیسرید ، 4/24 درصد فسفولیپید و 95/3 درصد کلسترول می باشد اکسید اسیون این اسیدهای چرب مبداء بزرگی برای تامین انرژی موضوع نیاز جنین محسوب می گردد ولی اکثر زمان ها فسفولیپید به خصوص لستین ممکن می‌باشد در طول رشد و تکامل جنین سوای تغییر تحول باقی بماند . 

در آزمایشاتی که صورت گرفته گزارش گردیده می باشد که تفاوت های حاصله از سن گله مادر به دلیل تاثیری که بر روی مقدار مواد مغذی جان دار در زرده می گذارد می تواند دارای اهمیت باشد زیرا جوجه های حاصله از گله های خیلی جوان دارای مرگ ومیر بخش اعظم و سعی با اهمیت کمتری بدلیل کمبود مواد مغذی زرده می باشند ادله مرگ و میر دوچندان جنینی در جوجه های حاصل از مرغ های جوان با کاهش متابولیسم چربی های زرده در سن 19 روزگی جنینی همبستگی نشان داده می باشد این دستور تکامل جنین را طی هفته انتها انکوباسیون کاهش می دهد ثابت شده است که زرده تخم مرغ های حاصل از مرغ هایی با سن 41 هفته فسفولیپید و کلسترول کمتری نسبت به تخم مرغ های حاصله از گله مامان با سن 25 هفتگی دارااست چون در سن بالا چربی ها عمده به رخ تری گلسیرید می باشد . 

تزریق 

اسید آمینه به تخم مرغ : Al-Murrani اعلام کرد که تزریق مخلوطی از اسیدهای آمینه به جنین های در درحال حاضر رشد سبب ساز افزایش وزن اکثر جوجه ها در هنگام خروج از تخم و همینطور در 56 روزگی می شود صنعت طیور ایالت متحده ایالات متحده تزریق واکسن به داخل تخم مرغ را تایید کرده می‌باشد و این مورد که آیا میتوان بقیه مواد مغذی را به درون تخم مرغ تزریق کرد نیاز به تحقیقات و محاسبه های بیشتری دارد . OHTa در سال 1999 آزمایشی بر روی تخم مرغ های حاصله از نژاد Cobb انجام داد جنین تخم مرغ هایی که طی 24 ساعت عده آوری گردیده بودند در سکو حرارت 8/37 و رطوبت نسبی 60% مراقبت شدند . 

تست نخستین : ارزیابی انتقال مواد مغذی از تخم مرغ به جنین در روزهای متفاوت جوجه کشی می پردازد .100 تخم مرغ به طور تصادفی انتخاب و به 4 مجموعه 25 تایی تقسیم شدند میانگین وزن هر تخم مرغ 3/0 گرم بود و در روزهای 0و 7و14و19 جوجه کشی ،20 تخم مرغ از هر گروه وزن شدند و محتویات تخم مرغ و جنین عده آوری شد جنین ها از مایع آمنیوتیک عده آوری و کیسه زرده آن‌ها جدا شد سپس محتویات 5 جنین با هم مخلوط و مثال ها فریز شد وبرای پروتئین نپخته و چربی خام ورطوبت و اسید آمینه انالیز شدند پروتئین خام تخم مرغ و جنین توسط منش میکروکلدال میزان گیری و چربی ناپخته بوسیله شیوه عصاره گیری گزینش شد رطوبت هم بوسیله روش A0Ac که مواد در 105 سانتی گراد به زمان 24 ساعت خشک وتعیین شد همگی اسیدهای آمینه به جز متیونین و سیستین اندازه گیری شد متیونین و سیستئین قبلی از تعیین بوسیله اسید پرفرمیک هیدرولیز شدند . 

در تست دوم : محلول 5/0 میلی لیتر اسید آمینه که کاملا هم خوانی با الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ بود به 9 کیسه زرده یا این که اتاقک هوایی 15 تخم مرغی که متوسط وزنی آنان 8/3 گرم بود در روز 0 و 7 جوجه کشی تزریق شده Al-Murrani گفته بود که تفاوت در خصوص رمحتوای پروتئین تخم مرغ ها در روز هفتم جوجه کشی بر رویش جنین موءثر می باشد . 

Elaouss و همیاران پیش ساز ویتامین D را در روز اول جوجه کشی به تخم مرغ بلدرچین ژاپنی تزریق کردند در صورتی‌که امکان تزریق اسید آمینه به تخم مرغ قبل از قرار دادن تخم مرغ در خودرو جوجه کشی ممکن باشد این عمل خوبتر و مطمئن خیس خواهد بود . 

در همگی این آزمایشها : اسیدهای آمینه در روزهای 0 و 7 جوجه کشی از از انتهای گران قدر تخم مرغ به داخل تخم مرغ تزریق شدند تخم مرغ ها پیشین از تزریق با اتانل 70/0 استرلیزه گردیده بودند محلول تزریقی شامل ml 5/0 از اسید آمینه و ml 5/0 آب استریل بود . مقدار تریپتوفان هم از نسبت تریپتوفان به لیزین تخم مرغ محاسبه شد . تزریق ml 5/0 از محلول فوق به بازه زمانی 5 توشه در طی 24 ساعت رخ گرفت و هر توشه ml1/0 محلول به اتاقک هوایی تزریق شد زیرا اتاقک هوایی کوچکتر از آن می باشد که کلیه ml 5/0 محلول مورد نظر به درون آن تزریق شود در روز صفر انکوباسیون محل تزریق در پوسته فورا به وسیله پارافین پوشانده شد و بعد تخم مرغ ها در اتومبیل جوجه کشی قرارگرفتند . 

کاهش وزن پوسته آن گاه از روز هفتم جوجه کشی اکثر نمایانگر می باشد مجموع وزن جنین تخم مرغ و پوسته تا 88 درصد وزن اولیه در روز 19 جوجه کشی کاهش می یابد . با ارتقاء مدت جوجه کشی میزان پروتئین خام وچربی نپخته ورطوبت تخم مرغ کاهش وبه به عبارتی نسبت مقدار پروتئین نپخته وچربی نپخته و رطوبت جنین ارتقاء می یابد تغییرات پروتئین با ارتقا مدت جوجه کشی رطوبت تا 90 درصد کاهش می یابد و چربی نپخته نیز روبه پایین برابر با 60 درصد در تخم مرغ را نشان می دهد . میزان انتقال پروتئین نپخته و چربی خام ورطوبت به جنین در روز 19 انکوباسیون به ترتیب 58 و 29 و 64 درصد تخم مرغ بود که کمترین انتقال برای چربی ناپخته می‌باشد به این دلیل که چربی خام به تیتر منشاء انرژی بوسیله جنین قضیه به کارگیری قرار می گیرد الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ در ارتفاع برهه زمانی انکوباسیون ثابت می باشد اسیدهای آمینه آلبومین تخم مرغ با یک نسبت مشابه به جنین منتقل می شوند آلبومین جذب کیسه زرده می گردد و اسیدهای آمینه آلبومین و زرده در یک نسبت ثابتی ممکن هست مصرف شود با ارتقاء مقطع مقطع انکوباسیون تمامی اسیدهای آمینه تخم مرغ هاو جنین ها به استثنا گلیسین و پرولین به طور مشابهی تغییر تحول می کنند واین مقاله بیان کنده این است که الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ یک الگوی ایده آل برای رشد جنین می باشد در صورتیکه چه نسبت گلیسین و پرولین ممکن است از بقیه اسیدهای آمینه در ارتفاع مدت انکوباسیون سنتز شوند پرولین از چندین اسید امینه سنتز می شود در حالیکه پیش ساز گلیسین فقط به ترئونین و سرین محدود می شود کل وزن مولکولی گلیسین ، سرین وترئونین در ارتفاع مراحل انکوباسیون ثابت می ماند و از این مقاله می توان سود گیری کرد که الگوی اسیدهای آمینه تزریقی به تخم مرغ می بایست مطابق الگوی اسید آمینه تخم مرغ گذشته از انکوباسیون باشد ولی تحقیقات اندکی در زمینه برهه زمانی ومحل مطلوب تزریق اسید آمینه به تخم مرغ انجام شد نتایج تست دوم معین کرد که تزریق محلول اسیدهای آمینه به درون زرده تخم مرغ ممکن میباشد به طور فزاینده ای منجر ارتقا میزان جوجه فارغ از کاهش درصد جوجه درآوری شود بهترین نتیجه زمانی حاصل می شود که تزریق اسید آمینه به زرده در روز هفتم انکوباسیون صورت گیرد علت تفاوت های ناشی از تزریق بهکیسه هوایی وزرده به این رخ می باشد که جنین مواد مغذی از غشا کیسه زرده جذب مینماید و اکسیژن زمینه نیاز را از کوریون اتاقک هوایی جذب میکند و اثبات گردیده است که غشا کوریون اتاقک هوایی نسبت به اسیدهای آمینه حساس می باشد و لذا میتوان تفاوت ها را به این صورت توجیه کرد اندازه اسیدهای آمینه تخم مرغ به طور مفهوم داری بر درصد جوجه دراوری اثر گذار میباشد . تزریق اسید آمینه باعث به ارتقاء مصرف اسید آمینه توسط جنین گردیده و از این رو بر روی افزایش وزن جوجه های از تخم خارج گردیده و وزن نقطه پایان رویش اثر گذار خواهد بود . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.