دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی چیست ؟

ستگاه 

جوجه کشی چیست ؟ در این مقاله عملکرد داریم تا بصورت خلاصه تاریخچه بروز دستگاه جوجه کشی و انواع آن از پیشین تا به روز جاری و هم چنین طرز کارکرد دستگاه های جوجه کشی را نظارت کنیم . به طور کلی خوا هیم پرداخت به قضیه دیدنی دستگاه جوجه کشی چیست ، لطفا با ما همراه باشید .

ابتدا همت می کنیم آشنایی مختصری با دستگاه جوجه کشی داشته باشیم و می خوا هیم شما را با معنا کلمه و واژه ” دستگاه جوجه کشی ” آشنا کنیم، دستگاه جوجه کشی به یک محفظه ایزوله و استاندارد گفته می گردد که درون آن قوانینی شبیه پرنده مامان تولید شده میباشد تا بتواند در بازه معین، تخم نطفه دار را به جوجه تبدیل نماید . 




دستگاه 

جوجه کشی چیست دستگاه 

جوجه کشی چیست 


تاریخچه 

بروز دستگاه جوجه کشی ارسطو ۴۰۰ سال قبلی از تولد مسیح تصویب کرده می باشد که زنان یونانی جهت گرم نگه داشتن تخم مرغ ها، آنان را پایین سینه های خویش نگه می داشتند . 

طی پیکار جهانی دوم یک روزنامه بریتانیایی خبر از ابتکار اولین دستگاه جوجه کشی می دهد ، که جزئیات آن دربرگیرنده یک جعبه چوبی، آب گرم و یک پرده بود، و منش فعالیت آن به این صورت بود که مقدمه مقداری آب گرم درون جعبه ریخته و آن گاه با قرار دادن یک پارچه با مقداری فاصله بر روی آب و گذاشتن تخم ها روی پارچه و بستن محیط عملیات جوجه کشی آغاز می شد . 




تاریخچه 

بروز دستگاه جوجه کشی تاریخچه 

پیدایش دستگاه جوجه کشی اصول و رویکرد فعالیت دستگاه های جوجه کشی از گذشته تا به امروز به همین صورت انجام می شود ، منتها در جزئییات و شیوه ساختار آن تفاوت هایی وجود دارد ، برای مثال مصریان باستان از سوزاندن کود حیوانی و چینی ها با سوزاندن پارافین، نفت و الکل جهت تامین گرمای مسئله نیاز دستگاه جوجه کشی استفاده می بردند . 

سازه براین دستگاه های جوجه کشی امروزی هم با تکیه برهمین اصول طراحی و ایجاد میشوند، علی رغم اینکه این دستگاه ها جهت تامین گرما و رطوبت قضیه نیاز از نیروی الکتریسیته فایده می جویند . بسته به نیاز مصرف کنندگان این دستگاه ها در میزان ها و امکانات متفاوت تولید و عرضه میگردد . 


یک 

دستگاه جوجه کشی چه گونه فعالیت می کند؟ هم اکنون که به رخ خلاصه با تاریخچه ماشین جوجه کشی اشنا شدید ، به قضیه اصلی یعنی دستگاه جوجه کشی چه چیزی است بپردازیم . در طبیعت پرنده مادر در دوران کرچ شدن یا این که خوابیدن بر روی تخم ها وضعیت مناسب دما، رطوبت و اکسیژن رسانی را انجام میدهد، و با استعمال از منقار خود تخم ها را می چرخاند . 

در 

دستگاه  جوجه کشی مدرن نیز همین وضعیت یگانه جهت تبدیل تخم های نطفه دار به جوجه اعمال می شود، که این حالت شامل موارد ذیل می شود : 


دمای کافی و یکنواخت 

رطوبت کافی و یکنواخت 

چرخاندن خودکار تخم ها 

تهویه مناسب درون دستگاه مراد 

از دمای کافی و یکنواخت چیست؟ حرارت واجب جهت گرم نگه داشتن دستگاه های جوجه کشی به شیوه های مختلفی تامین میشود، بی آلایش ترین آن استفاده از چراغ حبابی می باشد و در دستگاه های توسعه یافته از المنت های حرارتی جهت تامین گرمای مورد نیاز دستگاه به کار گیری می‌گردد . هر یک دارای معایب و مزیت هایی می باشد که در ادامه به ارزیابی آنها می پردازیم . 


مزایا 

و معایب به کار گیری از لامپ حبابی این خط مش مضاعف همگانی و مقرون به صرفه می باشد اما مشکل ها استعمال از چراغ های حبابی احتمال خرابی آن در قطع و وصل های مکرر و تاثیر رطوبت داخل محیط بر عمر اثر گذار چراغ می باشد . 


مزایا 

و معایب استفاده از المنت حرارتی این روش کاملا مطمئن می باشد چرا که دمای داخل محیط مکررا به وسیله ترموستات های تعبیه گردیده درون دستگاه در دست گرفتن می‌شود و احتمال سوختن دستگاه نیز مضاعف کم می‌باشد ، دستگاه هایی که از المنت های حرارتی جهت تامین گرمای درون دستگاه جوجه کشی سود می برند، قیمت بالاتری نسبت به سایر دستگاه ها دارا هستند . 


تا اینجا به طریق تامین گرما داخل دستگاه های جوجه کشی پرداختیم . ولی صرفا تامین گرما کافی نیست، حیاتی تر از تامین گرما تهیه و تنظیم گرما می باشد، چرا که کوچکترین تغییر‌و تحول در دمای درون محیط منجر تغییر‌و تحول در روند کار آوری جوجه ها خواهد شد . 

کنترل حرارت یک استدلال معمولی و در عین درحال حاضر دوچندان مهم در پروسه جوجه کشی محسوب می شود . حرارت واجب در ارتفاع عصر جوجه کشی ۳۵ -۴۰ درجه سانتی گراد می باشد، ولی به طور میانگین تلاش می شود دمای دورن محفظه در ۳۸ درجه سانتی گراد مراقبت شود، به طوریکه درصورتی که دما در حد زیر خویش یعنی ۳۵ سکو سانتیگراد قرار گیرد جوجه ها چندین روزی دیر خیس از تخم خارج می آیند و در شرای دما در حد بالای خویش یعنی ۴۰ جایگاه سانتی گراد باشد، جوجه ها چندین روز زود تر بیرون می آیند . 

بدین ترتیب دمای داخل دستگاه جوجه کشی می بایست به وسیله ترموستات مرتبا ارزیابی شود و هر جور تغییر‌و تحول دما سریعا کنترل شود، به این فرآیند اصطلاحا یکنواخت نگه داشتن دما گفته می شود . 


خواسته 

از رطوبت کافی و یکنواخت چیست؟ پوسته تخم دارای منافذی جهت رساندن اکسیژن به جوجه ها می باشد، و همین دستور باعث می شود تا رطوبت درون تخم در اثر گرمای ساخت شده درون دستگاه تبخیر شود، مقدار تبخیر آب درون تخم به رطوبت باطن دستگاه جوجه کشی بستگی دارد، به این چهره که درصورتی که رطوبت باطن دستگاه کمتر باشد منجر تبخیر عمده آب باطن تخم شده و همین فرمان سبب ساز بزرگتر شدن کیسه داخل تخم و در فیض نزدیکتر شدن نوک جوجه به دیواره تخم گردیده و نهایتا منجر می گردد که جوجه زود تر از تخم بیرون بیاید، برعکس همین مورد هم سبب دیر خارج وارد شدن جوجه از باطن تخم میشود، یعنی در صورتی‌که رطوبت باطن دستگاه بخش اعظم باشد مانع تبخیر ایده آل تخم شده و روند تبدیل تخم به جوجه بخش اعظم ارتفاع می کشد . بنابراین هر چه رطوبت باطن دستگاه بخش اعظم باشد، مقطع خروج جوجه ها از داخل تخم نیز اکثر خواهد بود . 

جهت تامین رطوبت درون دستگاه های جوجه کشی از خط مش های گوناگونی به کار گیری می شود . ابتدایی ترین منش قرار دادن یک ظرف آب داخل دستگاه می باشد . در این راه و روش هیچ گونه کنترلی بر روی مقدار رطوبت داخل دستگاه و شیوه در دست گرفتن آن وجود ندارد . در دستگاه های جوجه کشی پیشرفته از مه پاش ها و دستگاه های بخور جهت تامین رطوبت درون دستگاه استعمال می شود . اندازه توصیه گردیده رطوبت در ۱۸ روز اول ۶۰ درصد و در ۳ روز انتها ۷۰ الی ۷۵ درصد می باشد . 

رطوبت درون دستگاه به حرارت و سرعت تهویه باطن دستگاه بستگی دارد، پس جهت ساخت وضعیت بهینه، رطوبت دستگاه جوجه کشی می بایست مرتبا بررسی و در اختیار گرفتن شود و در یک مرحله یکنواخت قرار گیرد . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.