رنگ یکی از حساس ترین فاکتورها هست که در گزینش و نظارت مصرف کنندگان غذا، از گزاره مصرف کنندگان تخم مرغ، تاثیر می گذارد . سلامت مرغ برای تاثیر کاروتینوئیدها در رنگ زرده اضطراری می باشد .
گرفتن نتایج عالی از مرغی که روی تخم خوابیده بستگی متعددی به سالم و زیست پذیری مرغ داراست . بایستی برنامه بهداشتی خوبی، از جمله واکسیناسیون، برای طیور وجود داشته باشد تا شایسته ترین حفاظت را در ارتفاع سطح رشد داشته باشیم . پارامترهای زیست محیطی مرغداری هم می بایست به مراد ایجاد شایسته ترین شرایط برای آسایش مرغ ها مدیریت شود . با این وجود، گاه به علت وجود انگل ها(کوکسیدیوز )، کرمها، ویروس ها یا این که موجودات بیماری زا سالم مرغ های خوابیده روی تخم تهدید می شود که می تواند بر روی روده ها تاثیر ویژه ای بگذارد و در نتیجه جذب کاروتینوئیدها را مختل کند و زرده تخم مرغ را ناچیز رنگ کند .از این رو درخشندگی زرده تخم مرغ می تواند به عنوان آرم تندرست و عملکرد عالی کل طیور مرغداری تلقی شود .
اهمیت کاروتینوئیدها در تندرست طیور
در سال 1831، واکنردر، کاروتینوئید زرده واضح را، که بعدها کاروتن نامیده شد، از کاروتینوئید خانواده هویج جدا از هم نمود و در سال 1837برسلیوس از برگ درختانی که در فصل فصلپاییز رویش کرده بودند، کاروتینوئیدهای زردرنگ استخراج نمود و آن را زاتوفیل نامید . امروزه، 750 ترکیب از خانواده کاروتینوئید شناخته شده می باشد که رنگ های مختلفی را در برمی گیرد، از زرد روشن گرفته تا قرمز تیره . کاروتینوئیدها هنگامی که با پروتئین ها ترکیب می شوند می توانند رنگ های سبز و آبی رنگ به وجود آورند .
کاروتینوئیدها در ارتفاع مورخ به عامل ویژگی ها رنگ زرده تخم مرغ شناخته شده می باشند و پیش از این تصور می شد که نقش ویژه ای در رویش جنین طیور دارا هستند . امروزه، پژوهش ها نشان می دهد هنگامی که جور ویژه ای از کاروتینوئیدها نظیر کانتازانتین در رژیم غذایی قرار گیرند می توانند گنجایش آنتی اکسیدان تخم ها را ارتقاء دهند .
کاروتینوئیدها به کاروتن ها، کاروتینوئیدها، که اکسیژن را در مولکول ها مراقبت نمی کنند، و زانتوفیل ها یا اکسی کاروتنوئیدها تقسیم می شوند . کاروتن ها منابع بی نیاز ویتامین سروصدا میباشند . با این حال، صرفا کمتر از 10 درصد کاروتینوئیدهای شناخته شده می توانند به ویتامین جنجال تبدیل شوند . نقش کاروتینوئیدهایی که پروویتامین نیستند می بایست مشخص و معلوم شود، هر چند نقش و عملکردهای اصلی و با اهمیت آن از پاراگراف فعالیت های آنتی اکسیدانی، آرم دهی سلولی و تهیه و تنظیم استدلال رونوشت، ترقی تفاوت سلولی، تهیه تکثیر سلولی و خصوصیت های رنگ طبیعی معین شده هست .
تاثیرات جذب کاروتینوئید و جذب و ترکیب غذا
نقش
کاروتینوئیدها در ظاهر مالامال و پر و بال طیور
به حیث می رسد که ظاهر جالب و دفاع ایمنی می تواند به وسیله کاروتینوئیدها گزینش شود؛ این فرض وجود دارد که کاروتینوئیدها بر رنگ و ظواهر طیور نر و سلامت بیشتر آن ها اثر گذار باشند .
وجود کاروتینوئید در طیوران ماده غیر اهلی زیبایی پرهایشان را بخش اعظم کرده هست . در نتیجه فقط در طیور سلامت و مناسب میباشد که کاروتینوئید مستقیما بر پرها تاثیر می گذارد . هرگونه اختلال مانند انگل، استرس اکسیداتیو ونقص های رژیم غذایی می تواند مصرف کاروتینوئیدها برای تندرست طیور را کاهش دهد و برای حل بیماری به فعالیت گرفته شود و در فیض زیبایی پرها هم کاهش یابد .
جذب کاروتینوئید
هر چند که شناخت ما از جذب کاروتینوئید در گونه های طیور کافی نمی باشد البته به حیث می برسد که کاروتینوئید در تهی روده آن ها جذب می شود . صورت 1 شمایی کلی از جذب کاروتینوئیدها در روده را نشان می دهد . بعد از هضم غذا، کاروتینوئیدها از شیوه هضم آنزیم ها، از پاراگراف آنزیم لیپاز، از رحم خارج می آیند .