گزارشهای اکثری در ارتباط با شیوع بیماری آنفلوانزا ناشی از سویه های تیپ A و C در بلدرچینها موجود هست . دیدنی هست بدانید که تیپ C ویروس آنفلوانزا تنها در انسان ها وجود دارااست . تلفات ناشی از بیماری آنفلوانزای بلدرچین ها غالبا دوچندان و بین 10 تا 80 درصد متغیر هست . ولی بیماری آنفلوانزای بلدرچین در پرندگان برنا نسبت به پرنده ها مسن شدت بیشتری دارد . کالبد شکافی بلدرچین های تلف شده، تراکئو برونشیت کاتارال، رینوسینوزیت و پرخونی ریوی و تورم روده ای کاتارال مشاهده شده است .
تشخیص این بیماری در بلدرچین ها از نحوه تلقیح بافت آلوده و کثیف به خصوص نای و شش ها به درون حفره آلانتوئیک تخمهای جنین دار ماکیان چهره میگیرد . جنین ظرف 3 تا 4 روز تلف میشود و مایع آلانتوئیک آنها، گلبولهای قرمزرنگ خون ماکیان را منعقد میکند . ویروس آنفلوانزا به وسیلهی تست بر روی بلدرچین ها شناسایی میگردد . آزمایش های CFT و ELIDA روی سرم پرنده ها در گیر از بها مضاعف بالایی برخوردار بوده و در تشخیص دادن بیماری در طیوران واکسینه نشده کمک بسزایی می نماید .
آنالیز بر روی واکسنهای آنفلوانزا نشان می دهد ایجاد ایمنی اندازه قابل توجهی از تلفات را در طیوران کاهش میدهد . اما به برهان تعدد تیپها و زیر تیپهای آنتی ژنیک ویروس آنفلوانزا، ساخت ایمنی در پرندگان صرفا به رخ محدودی صورت می گیرد .