در این مطلب بهترین و جدیدترین راه تکثیر و پرورش فنچ نر وماده در خانه با بالاترین درصد پیروزی و تلاش نتیجه را به شما یادگرفتن می دهیم .
فنچ ها پرندگانی دوچندان قشنگ میباشند که می بضاعت آن ها را در منزل هم رویش اعطا کرد . اقتدار بدنی و مقاومت این پرنده زیاد بالاست و رشد آن مطلوب افرادی است که برای اولین توشه می خواهند این پرنده را رویش دهند .
محل تولد این پرنده ها استرالیا است و از بعضا کشورها نظیر مصر ، پاکستان و هند به ایران هم وارد کشور شده اند . این پرنده در طبیعت در دشت های سرسبز که دارای درختان و گیاهان باشد معاش می کند . هر یک سری که به راحتی با دخالت های بشر کنار آمده و می تواند در محیط هایی که آدم در آنجا وجود دارااست نیز معاش نماید .
بخش
اول– فیلم ۱-
مثال ای از رشد فنچ در قفس نمایشگر
ویدیو
00:00
05:07
۲-
سالن رویش فنچ نمایشگر
ویدیو
00:00
03:37
بخش
دوم– نکات مهم در رویش فنچ ۱-
اشکال پرورش فنچ به
طور کلی بسته به هدف از رشد فنچ و مکان نگه داری آن ها ، رویش فنچ ها به دو راه مهم تحت رخ می پذیرد :
۱- رشد فنچ به تیتر پرنده خانگی: در این راه یک جفت پرنده در یک قفس و یا این که حداکثر چند جفت پرنده در یک پرنده خانه در حیاط، پاسیو یا این که گلخانه منزل نگه داری و رویش می یابند .
۲- رشد فنچ و تکثیر اقتصادی آن به تیتر یک شغل سودآور: در این راه و روش به خواسته نشر انبوه فنچ ، تعداد زیادی فنچ در قالب گله های جداازهم به تیتر پرنده مولد در چند پرنده منزل که در یک سالن مطلوب تعبیه شده اند ، نگه داری می شوند .
که اما در هر دو خط مش با دقت به سایز تخم پرنده استفاده از دستگاه جوجه کشی قابلیت پذیر نمی باشد .
۲-
قفس فنچ صرف لحاظ از هدف و رویه نگه داری و رشد فنچ ، قفس یا این که پرنده خانه محل معاش و زیست گاه پرنده بوده و تمام فرآیند زندگی پرنده در داخل آن سپری می شود . از این رو رویش دهنده فنچ می بایست با ادراک نیازها و اصول نگه داری صحیح این پرندگان ، قفس یا پرنده منزل مطلوب را پباده سازی و اجرا نموده و شایسته ترین و مطلوب ترین وضعیت محیطی را برای رشد فنچ ها آماده نماید . بر مغایر طراحی قفس بلدرچین که می توانایی در ساخت آن از توری های مشبک با بعدها تعالی تر به کارگیری کرد در ایجاد قفس فنچ می بایست توری مطلوب تهیه و تنظیم شود به طوری که پرنده یا جوجه های آن نتوانند از قفس خارج شوند .
رشد
فنچ 1
هنگام رشد فنچ برای حس راحتی فنچ ها در قفس یا این که پرنده منزل می بایست حالت محفظه درون آن ها طوری پباده سازی و ساخته شود که راحتی و آرامش پرنده تامین شود . فنچ ها برخلاف طوطی سانان نمی توانند بر روی دیواره های قفس بخزند و بازی کنند . از این رو پرواز ، فقط وسیله ورزش موثر آن ها است . بنابراین طول قفس نگه داری فنچ ها می بایست چه بسا الامکان دوچندان باشد تا قابلیت و امکان پرواز مطلوب را برای آن ها مهیا کند .
شکل و بعد ها قفس یا پرنده خانه می بایست به نوع ای باشد که تمام جاهای آن در دسترس و قابل تمیز کاری باشد . درهای قفس می بایست به اندازه کافی گران قدر باشد که قابلیت وارد کردن دست و به دست آوردن پرنده ها آماده باشد و در حدی گران قدر نباشد که منجر گریز پرنده از قفس شود . در یک قفس به هیچ وجه نباید قلیل تر از یک جفت پرنده نگه داری شود و نگه داری تعداد بیشتر با رعایت تراکم مطلوب پرنده در واحد سطح ، امکان پذیر میباشد و بستگی به میزان بزرگی قفس دارد . در هر صورت خوبتر است در یک قفس بیش از سه جفت فنچ نگه داری نشود و برای رشد فنچ در تعداد بیشتر ( تا حداکثر ۴۰ جفت ) باید از پرنده منزل هایی با ابعاد مناسب ( حدودا ۸ متر مربع مساحت و با طول ۲ متر ) استفاده شود . در هنگام فراهم سازی قفس یا پرنده منزل برای فنچ ها تلاش شود تبارک ترین قفس ممکن تهیه و در رخ قابلیت و امکان پرنده خانه مطلوب ساخته شود .
در
ساخت قفس یا این که پرنده منزل رعایت موارد تحت الزامی است:
اجتناب از طراحی های تزئیناتی پیچیده و تولید فضاهایی که تمیز کاری آن ها سخت می باشد .
اجتناب از ساخت ساختارهای استوانه ای کوتاه یا این که بلند در قفس های کوچک .
ممانعت از وجود رخنه هایی که ممکن میباشد انگشتان پای پرنده در آن گیر نماید .
عدم
تعبیه وسایلی از متاع فلزات سمی مثل برنز یا این که مس عدم تعبیه وسایلی که رنگ آن ها در اکنون قطع شدن هست .
عدم
به کار گیری از چوب های سمی ( چوب بعضی گیاهان برای فنچ ها سمی است ) به تیتر چوب نشیمن مطلب
مشابه: بهترین راه تکثیر و رشد قناری نر و ماده با بیشترین بهره وری +فیلم
۳-
شایسته ترین طعام برای فنچ نمیتوان اظهار طعام های زمینه علاقه، به برهان این که بنچ ها به هیچ غذایی خیر نگفته و مصرف غذایی آنها بسار بالاست! از ماده سبزیجات و پوست میوه ها گرفته تا ارزن و فرمان روا دانه و حبوبات .همگی غذای فنچ محسوب می شود .
گردو
، بادام ، خیار و کاهو به رخ هفتگی ارزن
و شاهدانه و هفت تخم و سیب به صورت روزانه سبزیجات و پوست میوه ها مسلما شسته گردیده باشد و دچار پوسیدگی نباشند .
قابل ذکره میباشد که ارزن (ریز) غذای اساسی فنچ ها رو تشکیل میده و موارد دیگر صرفا یه موقعیت مکمل غذایی هستش و نباید بجای غذای حیاتی استفاده بشه . ولی تخم مرغ هم من پیشنهاد می کنم هر هفته یکبار به این . طریقه مصرف تخم مرغ هم بایستی نخستین آب پز کنین بعدش زردشو رنده کنین بدین به فنچ ها برای هر یک جفت فنچ نسبتاً ۱/۸ از زرده تخم مرغ بسه .یعنی یک نخم مرغ رو بعد از آن از رنده کردن به ۸ قسمت میکنین . به ویژه موقع تخم گذاری تخم مرغ رو فراموش نکنین .هفته ای یک بار .
رشد
فنچ 2
۳-
ایجاد مثل فنچ فنچ ها برای لانه سازی از چوب جارو و برگ درختان به کار گیری می کنند . فنچ ها دوست داراهستند آشیانه هایی را به اندازه سیب یا پرتقال برای خویش صحیح نمایند . لانه ای که فنچ ها می سازند بایستی در کنار ظرف غذا و چوبی که فنچ بر روی آن می نشیند باشد . در ارتفاع بازه تخم گذاری فنچ ها ترجیح می دهند که بالای لانه بنشینند .
فنچ ها در هر زمان تخم گذاری میان ۳ تا ۱۲ تخم می گذارند . جوجه ها به ترتیب تخم گذاری از تخم ها خارج می شوند . فنچ ها پدر و مادر بسیار خوبی برای جوجه ها میباشند . فنچ های نر و ماده به نوبت بر روی تخم ها می خوابند و به نوبت در کنار جوجه ها قرار می گیرند .
۴-
جوجه کشی فنچ ارتفاع مدت جوجه کشی از فنچ ۱۴ روز هست که ۱۱ روز آن مربوط به تراز ستر و ۳ روز آن مربوط به مرحله هچر میباشد . به این ترتیب می بایست از روز ۱۲ ام چرخاندن تخم ها را متوقف کرد . دمای مطلوب برای فرایند ستر و هچر ۳۷٫۵ و ۳۷٫۲ رتبه سانتی گراد و رطوبت مناسب نیز ۵۸ تا ۶۳ درصد هست .
برای جوجه کشی تصنعی از فنچ می بایست از دستگاه های جوجه کشی استفاده نمایید . این دستگاه ها با دقت به ظرفیتشان به دو نوع خانگی و صنعتی تقسیم می شوند . ظرفیت نوع خانگی معمولا کمتر از ۱۵۰ عدد تخم و ظرفیت مدل صنعتی بخش اعظم از ۱۵۰ عدد تخم میباشد . شما بایستی با اعتنا به محیط و بودجه ای که در اختیار دارید دستگاه مسئله نظرتان را خریداری نمائید .