دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

CRD در طیور ؟

بیماریهای ساخت شده توسط ویروسها ، باکتریها ، انگلها و ترکیبات توکسیک در طیور امری عادی و شایع است . به رغم آنکه بیماریهای کلینیکی به اندازه بیرون از کنترل ممکن می‌باشد که رخداد نیفتد ، سیستم ایمنی تن طیوران در اثر بیماری ضعیف گردیده و حساسیت آن به سایر بیماریها و حتی واکسنها سبب ناکامی واکسیناسیون و فیض ندادن آن در برابر بیماریهایی مثل نیوکاسل می شود . 

با وجود پیشرفت مضاعف در روش تشخیص ها ، واکسیناسیون و معالجه ، CRD یک عدد از مهمترین بیماریها در نواحی تولیدی طیور در دنیا می باشد . 

این بیماری مضاعف متغیر می باشد و پیشگیری از آن تحت موقعیت معمولی ایراد می‌باشد . 

مایکو پلاسما گالینا سپتیکوم و مایکوپلاسما سینوویا دو مدل با اهمیت و مالامال اهمیت در مبتلا کردن طیور می‌باشند . ادله ایجاد CRD نیز این دو بیماری می‌باشند . این بیماریها مسئول ایجاد خسارات گسترده می باشد که به آن اشاره خواهد شد . این گستردگی ضرروزیان زمانی بخش اعظم می گردد که این بیماریها در نواحی تولید بشود که بعنوان مثال یک مدل بیماری تنفسی ویروسی هم وجود داشته باشد . 

به رغم تمامی تلاشها و زحمات زیاد مضاعف برای در دست گرفتن و ریشه کنی مایکوپلاسموسیس این بیماری مورد ساز به وارد آوردن خسارتهای اقتصادی سنگین خویش در گله های طیور ادامه می دهد . 

CRD 

در وضعیتی که طیور به نوعی بیماری در گیر می‌باشند می تواند مشکل بخش اعظم ایی باشد زیرا : منجر پیدایش استرس واکسیناسیون در گله می گردد . 

سبب ساز بروز استرسهای ثانویه در گله میگردد . 

سبب ساز ورود باکتریهای مهاجم ثانویه می‌شود . 

و . . . 

علاوه بر آن زیان و زیانهای سالیانه نیز به علت ناچیز شدن محصولات گوشت و تخم مرغ و پائین بودن قابلیت هچ تخم مرغها به گله وارد می گردد . 

در صورت نجات یافتن طیوران و عدم مرگ آنان هزینه های درمانی ، این بیماری را به یکی از گرانترین و هزینه بر ترین بیماری پیش روی صنعت طیور تبدیل می کند . 

Commercial Broilers در بین هفته های سوم تا هفتم زندگی خویش به این عفونت دوچندان اصلی میباشند و با قطع بیماری در هفته پنجم تلفاتی را در میان دوازده تا بیست و یک درصد خواهند داشت .  دستگاه جوجه کشی

Commercial 

Layers نیز از هفته پنجم به بعد معاش خویش به این بیماری حیاتی میباشند و با قطع بیماری در میان هفته های شانزدهم و هجدهم و یا این که بین هفته های بیست و یکم تا بیست و سوم ، تلفاتی در حدود پنج تا شش درصد خواهند داشت ضایعات 

پاتولوژیکی و اقتصادی مایکوپلاسما : الف 

) ضایعات مستقیم : باعث مرگ پانزده تا بیست درصد جنینها میگردد . 

سبب تلفات آبادی تا پانزده درصدی در جوجه ها می گردد . 

سبب از دست رفتن قریه تا بیست درصدی وزن تن پرنده میشود . 

سبب ساز کم شدن روستا تا بیست درصدی تغذیه طیور میشود . 

منجر بالا رفتن افتادگی تخمها تا آبادی درصد می‌شود . 

ب 

) ضایعات غیر مستقیم : افزایش آلرژی به E .Coli و بقیه بیماریهای باکتریایی . 

توقف ایمنی بدن . 

شکست واکسیناسیون ، بخصوص بر مقابل بیماریهای نیوکاسل و IB . 

نحوه 

انتقال : مهمترین منش انتقال مایکو پلاسما ، بصورت عمودی از مرغ به تخم مرغ و آن گاه به گله برویلر است . تعداد و تکرار آلودگی مایکوپلاسما در تخم مرغها بستگی به رتبه آلودگی مرغ دارد . این قضیه نشان دهنده آن می باشد که مایکو پلاسما همگی تخم مرغهایی را که از طیور کثیف ساخت می‌شود را سرگرم عفونت نمی کند . این مورد به این علت می‌باشد که هر زرده ایی در تخم مرغها همگی میکرو ارگانیسمها را دریافت نمی کند . ولی در کل ، میزان آلودگی تخم مرغها به اندازه آلودگی طیوران بستگی دارااست و در واقع این اندازه میباشد که اقبال در گیر شدن تخم مرغ را تعیین می‌کند . 

انتقال پرنده به پرنده دو‌مین رویکرد مهم پخش مایکوپلاسما می‌باشد . مایکوپلاسما منجر پیدایش ضایعاتی در نصیب فوقانی دستگاه تنفس ، بینیها ، سینوسها و نای میشود . بطور کلی در این بیماری از هر حیطه ایی که مایکوپلاسما پیدایش می نماید ضایعه ایی هم بروز کرده و از آن نواحی سبب آلودگی بقیه پرنده ها می‌شود . 

مایکو پلاسما بضاعت و توان زنده ماندن و انتقال در قطره های آب را داراست . بیشترین احتمال انتقال بیماری بصورت منطقی از طرز تنفس جوجه ها می‌باشد . هرگونه سرفه یا عطسه که ناشی از ضایعات مایکوپلاسما در نواحی فوقانی سیستم تنفسی باشد ، می تواند سبب ساز پخش بیماری شود . پخش بیماری همچنین بر اثر آلودگی طعام و یا این که تجهیزات هم میتواند رخداد بیفتد . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.