در صورتیکه قرار باشد مساله دارای اهمیت تغذیه ای را که صنعت تخم مرغ با آن رو به رو هست ذکر کنیم، می توانیم بر 12 نکته ای متمرکز شویم که متخصصان تغذیه، شرکت های ژنتیک، کارخانه های آسیاب خوراک، دامپزشکان و، مسلما، دامپروران و کشاورزان نیز به آن ها اهمیت می دهند .
کلیه متخصص ها تغذیه که با تغذیه مرغ های تخم گذار راز و فعالیت دارند با مشکلاتی مواجه گردیده اند که در این مقاله به طور خلاصه به بیان آن ها می پردازیم . نه تنها این مشکل ها هر روز افزایش می یابند بلکه برای اکثری از آن ها منش حلی پیدا نشده میباشد .
1 .
کیفیت پوسته تخم مرغ: ایراد بیشتر همیشگی این مشکل یکسری فاکتور دارد که ریشه اصلی آن تغذیه مرغ تخم گذار از همان ابتدا میباشد . اختلال عمده این می باشد که وقتی مرغ پا به سن می گذارد و ناچار هست تخمی بلندمرتبه تولید کند، نمی تواند کلسیم بیش تر را ذخیره نماید و در فیض تخم مرغی با پوسته نازک ایجاد می کند . بدتر آن که کارایی وی برای جذب کلسیم طعام هم به طور چشمگیری افت پیدا می نماید . تنها با در دست گرفتن مقدار تخم مرغ، مراقبت و افزایش ظرفیت جذب کلسیم و همینطور مدیریت سطح کنونی کلسیم در غذا است که این خلل می تواند در دست گرفتن شود .
2 .
اندازه تخم مرغ، مشکلی دو سویه در بازارهای تخم مرغ تازه، تخم مرغ های گران قدر را ترجیح می دهند اما هر چه تخم بزرگتر باشد، پوسته نازک خیس میباشد و از ذخایر انرژی بدن مرغ و پروتئین استعمال می نماید تا تغذیه آن مناسب شود . بخش اعظمی از تولیدکنندگان ترجیح می دهند تا اندازه تخم مرغ بزرگتر باشد تا چرخه ای بزرگتر داشته باشند، ولی برخی دیگر ترجیح می دهند که کوچکتر البته سنگین تر باشند . حساس ترین هدف این است که تغذیه دارای پروتئین و به ویژه متیونین باشد
3 .
استرس گرمایی فصل تابستان هنوز حل نشده است در ارتفاع گرما، مرغ ها کمتر غذا می خورند و تخم مرغ های ناچیز تر و کوچک تری ایجاد می کنند . این ایراد از روش رئیس صحیح و تجهیزات مناسب قابل حل هست اما تغذیه نیز می تواند نقشی حساس ایفا کند . اولین توجه بایستی به توازن الکترولیت خوراک باشداما برخی کامل کننده ها به ویژه کامل کننده هایی که در آب به کار گیری می شوند، می توانند مدیریت شوند تا خلل کاهش پیدا نماید . دادن غذا در ارتفاع ساعت خنک خیس (شب ها) پیشنهادی کارآمد نیست چون در صورت گیری چرخه تخم مداخله می نماید .
4 .
دو راهی رژیم غذایی قبلی از تخم گذاری بسیاری از فارم ها گذشته از تخم گذاری،نوعی رژیم غذایی به مرغ می دهند که مقدار کلسیم بالایی داراست تا مطمئن شوند که ساخت زودرس تخم مرغ ذخایر انرژی مرغ را از میان نمی پیروزی . ولی بعضا فارم های دیگر این فعالیت را نمی کنند چون معتقدند که این کار به عامل به کارگیری بیش از حد کلسیم موجب نارسایی تمامی می شود . مصرف بالای کلسیم در رژیم غذایی پیش از تخم گذاری نیازمند مصرف آب بخش اعظم در ارتفاع چرخه تخم گذاری نیز می باشد که این فرمان برای مرغ های تخم گذاری که در لانه میباشند زیاد با اهمیت می باشد .
5 .
پلت، آرد یا کرامبل؟ این سوالی دوچندان اساسی می باشد و جواب واحدی جز این ندارد که باید هر کدام را امتحان کرد تا فهمید کدام یک با موقعیت فارم مطلوب می باشد . جیره آردی ارزانتر می باشد البته ممکن هست از نیز جداسازی شود . پلت برای نوع های اندک اشتها سفارش می شود ولی گرانتر میباشد . به نظر می برسد که کرامبل برای عمده وضعیت ها بهترین انتخاب باشد البته زیاد گرانتر از جیره آردی و پلت می باشد .
6 .
خاک چسبنده، تر یا خشک؟ مصرف بیش از حد آب به همپا غلات چسبنده می تواند موجب چسبنده شدن مدفوع شود که آب آن نیز از شیوه بخار شدن از بین نمی رود . این مسئله در مرغ های تخم گذار درون قفس قضیه ای دارای اهمیت نمیباشد اما برای آن گونه از مرغ هایی که در خاک تخم گذاری می کنند موضوع ای بسیار حیاتی میباشد که بر سلامت و رفاه مرغ تاثیرگذار هست و موجب می شود تا تخم آلوده و کثیف شود . پی بردن این که چرا مرغ ها بخش اعظم از آن چه که نیاز داراهستند آب مصرف می کنند (توازن الکترولیت طعام و پروتئین اصلی ترین مساله می باشند) و به نظر می رسد که مدیر چسبندگی غذا این اختلال را حل کند وگرنه بیماری های دوچندان مهمی از آن ناشی می شود .
7 .
داشتن شایسته ترین رنگ زرده زرده کدر و مات در بازار تخم مرغ طرفدار متعددی ندارد و زرده مایل به قرمزرنگ هم خیلی زمینه پسند نمیباشد . یافتن بهترین نقطه ای که توازن فی مابین رنگدانه های ارگانیک و مصنوعی را مراقبت کند تهی دست تجربه کافی میباشد . رنگدانه های مصنوعی ترجیح داده نمی شوند و رنگدانه های طبیعی نیز می تواند نماد مواد نخستین ناکافی باشد .
8 .
لبریز کنی این نقص برای مرغ های تخم گذار باطن قفس همیشه وجود دارد، به ویژه درصورتیکه گله مبتلا خستگی باشد یا این که فضای کافی وجود نداشته باشد . ولی این ایراد می تواند در مرغ های کیج فری نیز صورت بدهد و این در صورتی می باشد که رژیم غذایی آن ها میزان پاره ای پروتئین یا آمینواسید داشته باشد . ارزیابی شرایط مواد معدنی و آمینواسید مو جود در رژیم غذایی خیلی زود نشان می دهد که پرکنی ریشه در ایراد تغذیه ای طیور داراست یا این که دارای ارتباط با مدیر میباشد . بعضا از مکمل ها تنها تا حدی می توانند این ایراد را حل نمایند .