دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

غذا جوجه ها در هنگام پرورش


غذا 
جوجه ها 
- تغذیه جوجه پس از خروج از تخم تاثیر متعددی برعملکرد آن در نقطه پایان دوره رشد دارد ، آزمایشات متفاوت اثبات کرده می‌باشد که وزن جوجه ها در پایان دوره ارتباط مستقیمی با وزن آنها در هفته نخستین پرورش دارد . به عبارت دیگر در شرای استارت رشد گله ایی با تغذیه مطلوب وصحیح توام شود نه تنها گله ایی یکنواخت از لحاظ وزنی تولید می گردد بلکه همت آن از نظر ضریب تبدیل غذایی ، تقویت سیستم ایمنی و میزان تلفات نیز با صرفه خواهد شد لذا برای پیروزی در این امر ، رعایت اصول تغذیه و مدیر به ویژه در هفته نخستین از اهمیت ویژه ایی برخوردارگردیده میباشد . 
- سیستم ایمنی جوجه های جدید متولد شده برای رویش و تکامل نیازمند مصرف مواد مغذی می باشد . مصرف خوراک مطلوب و با کیفیت، مواد مغذی واجب جهت رشد و نمو اندامهای لمفاوی ثانویه که در برهه زمانی ولادت جوجه ها وجود نداشته یا این که نا بالغ می‌باشند را فراهم می نماید . 
- عدم دسترسی به دان و مواد مغذی کیفیت خوب بازدارنده از پاسخ مناسب سیستم ایمنی به واکسیناسیون در اولِ معاش پرنده ها می گردد ، نبود مواد مغذی ویا پاسخهای هورمونی به گرسنگی، سیستم ایمنی را برای بازه زمانی طولانی متاثر می کند ، گرسنگی اول جوجه ها می تواند بر مقاومت پرنده نسبت به بیماریها در تمام ارتفاع زمان پرورش تاثیر گذارد . 
- کلیه جوجه ها فورا آنگاه از قرار دریافت کردن در تالار می بایست به دان سرشار از مواد مغذی و با کیفیت دسترسی داشته باشند ، این عمل منجر خواهد شد زرده ما‌نده به سرعت در دستگاه گوارش مورد به کارگیری قرار گرفته وسیستم ایمنی هرچه سریعتر تکامل یابد . 
آنالیز 
مقدار مالامال بودن چینه دان پرنده ها در ابتدای زمان رشد ترازو قابل قبولی برای میزان فعالیت پرندگان در مصرف خوراک می باشد بطوریکه نسبتاً 24 ساعت پس از جوجه ریزی ” - برای تحریک رشد و ارتقاء درصد ماندگاری ، ساعتها و شدت نوروفروغ در هفته اولیه از اهمیت ویژه ایی برخوردارند . 
“ درحدود 80 درصد، 48 ساعت بعد از آن حدود 90 درصد و 72 ساعت حدود 100 درصد جوجه ها باید دارای چینه دان لبریز باشند در غیراینصورت می بایست ارزیابی شود که چه علتی باعث عدم مصرف کافی دان توسط جوجه ها گردیده میباشد . 
- عدم دسترسی به دان بی نیاز از مواد مغذی در روزهای نخستین آنگاه از خروج از تخم بر روی رشد عضلات ، پرورش پرزهای روده ، سیستم ایمنی و ماندگاری جوجه ها تاثیر منفی می گذارد . 
- مکانیسم تشنگی در جوجه های نو از تخم خارج شده تماما توسعه و گسترش یافته نمی باشد وتا زمانیکه پرنده ها غذا مصرف نکرده اند تشنگی تحریک نمی شود ، این بدان مفهوم می‌باشد که تشنگی با مصرف مواد مغذی و انرژی زا تحریک می گردد ، لذا دسترسی جوجه ها به خوراک در ساعات اول برای رسیدن به رشد مناسب مضاعف با اهمیت هست . 
- فراهم نمودن فضای کافی دانخوری عامل مهمی برای به دست آوردن درصد ماندگاری ، رشد و راندمان غذایی مطلوب می باشد . 
تعداد پرنده ها به ازای هرنوع دانخوری : - بشقابی : یک دانخوری با قطر 33 سانتیمتر به ازای هر 65 پرنده . 
- استوانه ایی : یک دانخوری با قطر 38 سانتیمتر به ازای هر 70 پرنده . 
- زنجیری : دانخوری با قطر 5/2 سانتیمتر به ازای هر پرنده ویا 80 پرنده به ازای هر متر دانخوری . 
* معیار قابل قبول جهت تشخیص مقدار فضای مطلوب دانخوری و آبخوری این میباشد که جوجه ها در مواقع تناول کردن و آشامیدن در انتظار صرف دان و آب نمانند . 
- دانخوری ها بایستی طوری تنظیم شوند که مقدار هدر روی دان اندک بوده و پرنده ها به سهولت به دان دسترسی داشته باشند، به‌این خواسته ضروری می‌باشد مرحله دان در دانخوریها پاﺌین باشد ( در صورتی که 3/2 دانخوریها از دان لبریز باشد میزان هدر روی غذا در حدود 10 درصد است ، در حالتی که 2/1 دانخوریها پر باشد این میزان به 3 درصد می برسد و وقتی که کمتر از 2/1 دانخوریها مالامال باشد این رقم به 1 درصد خواهد رسید) همچنین بایستی حاشیه دانخوریها به طرف درون پاره ای خم شده باشد که این شرایط سبب ساز کاهش چشمگیر اتلاف دان خواهد شد . 
* نکته حاﺌز اهمیت این که می بایست همت نمود تا حد قابلیت تراز بیشتری از دانخوری برای جوجه مهیا آمده و دان کمتر البته به دفعات بیشتردر دانخوریها توزیع شود . 
- تهیه و تنظیم غیرمناسب دانخوری ها سبب ساز ارتقا ضایعات دان می شود ، در این حالت ضریب تبدیل غذایی بالا رفته و در چهره مصرف دان دربردارنده اجرام بیماریزا به وسیله جوجه های گوشتی احتمال خطرآلودگی باکتریایی بیشتر خواهد شد . 
- دان می بایست به صورت یکنواخت در دانخوریها قرار گیرد ، توزیع غیر یکنواخت دان منجر به افت تلاش و فزونی ضایعات خراشیدگی ناشی از رقابت بر روی دانخوریها می شود . 
به طور کلی جیره با کیفیت و مطلوب در هفته اول باید وضعیت تحت را دارا باشد : 1- به میزان کافی دارنده انرژی بوده و دربردارنده میزان کافی پروتئین قابل هضم و اسیدآمینه های حتمی باشد . 
2- ویتامین های ضروری را برای بدن طیور داشته و دربردارنده مقادیر کافی و متعادلی از مواد معدنی باشد . 
3- فاقد عناصر مضر و سمی برای طیوربوده و مطابق با اصول بهداشت تهیه و تنظیم شده وعاری از آلودگی و سلامت باشد . 
4- از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد . 
5- در هنگام استعمال از دان استارتر توجه کامل به سایز یا این که میزان ذرات دان فیس گیرد . 
- استفاده از دان پلت ، منجر نتیجه گیری بهتری در نقطه پایان دوره می گردد بنابراین برای جوجه ها در هفته نخستین دان پلت ( کرامبل ) جهت مصرف توصیه می شود . 
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.