دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

کاهش ضایعات جوجه کشی درآب و هوای گرم

 مدیریت کارخانه جوجه کشی به دلیل آلرژی تخم مرغ ، جنین ، انکوباسیون ، چک بر محفظه و تجهیزات کارخانه جوجه کشی عمل مضاعف اساسی محسوب می شود با وجودی که عملکرد کارخانه های جوجه کشی در بخشها مختلف از محلی به محل دیگر فرق می نماید اما در کشورهای در حال توسعه ای که در مناطق آب و هوای گرم واقع گردیده اند به طور مکرر با ضایعات سنگین غیر قابل توقع و غیر ارگانیک مواجه می شویم . 
در اکثری از موردها میانگین ضایعات جوجه کشی به علت مرگ و میر جنین در طول روند متفاوت انکوباسیون از 10 درصد تجاوز می کند درباره ی رحالی که در اروپا و آمریکا متوسط آن معمولا 5 تا 6 درصد یا این که کمتر می باشد 15-10 درصد دیگر از تلفات جنینی هم به عدم باروری مربوط می باشد و نسبتاً 2-1 درصد تخم مرغ های قابل جوجه کشی به خصوص در طی فصل‌تابستان به عنوان تخم مرغ انفجاری از دست می فرایند درنتیجه 25-20 درصد مجموع تخم مرغهای چیده گردیده در دستگاه به جوجه تبدیل نمی شوند . با ادامه افزایش بها خوراک دام و سایر هزینه ها ، بخش اعظمی از جوجه کشیهای کوچک که درامد زیادی ندارند عاقبت تعطیل می شوند نتایج جوجه کشی هم غالبا در زمستان با تابستان مختلف هست میانگین هچ تخم مرغهای چیده شده در یک زمان داوزده ماهه به طور متوسط 75-70 درصد خواهد بود در حالی که مقدار هچ تخم مرغهای تولید شده در طول معاش یک مرغ در بین 65-60 درصد تغییر و تحول می کند با اعتنا به پژوهش ها دائمی آبادی سال پیشین بر روی گله های مادر گوشتی ، درصد هچ تخم مرغهای جوجه کشی 6-5 درصد ارتقاء یافته میباشد که این ترقی به منجر بهبود رئیس و بکارگیری تکنیکهای مثل کنترل نور و روشنایی و تغذیه جداگانه مرغ و خروس بدست آمده می‌باشد که سبب ساز غلبه بر مشکلاتی مانند ارتقا وزن ، بلوغ زودرس و خروسهای فاقد سعی گردیده هست . 
متاسفانه در کشورهای در اکنون گسترش مسائلی مثل نامطلوب بودن پوسته تخم مرغ ، باروری ضعیف ، ایجاد تخم مرغهای کوچک ، بلوغ زود رس و مشکلات پا در خروسها به استدلال ارتقاء وزن ، منافع جوجه کشیها را به خطر می اندازند علی رغم این امر که تغذیه غیروابسته خروسها با جیره مخصوص سبب ارتقاء ایجاد 6-5 جوجه به از این مقدار هرمرغ می شود البته این موضوع هنوز در بسیاری از کشورها اجرا نمی شود کنترل فروغ نیز هنوز به تیتر یک اختلال مطرح هست زیرا در سالنهای گشوده در فصل فصل تابستان در مقابل اشعه خورشید ، فقط پرده ها قرار دارند که برای پرهیز از نفوذ نور کافی نیستند گزارش می شود که عدم باروری به سب تنبلی خروسها در طی فصل تابستان و یا این که مشکلات پا ناشی از ارتقاء بیش از حد وزن بدن خروسها ، علت 50-40 درصد ضایعات جوجه کشی به ازاین‌مقدار کل تخم مرغهای چیده گردیده می باشد خلل ها پا در خروسها به منجر تنوسینوویت ، تورم مفصل استافیلوکوکی ، آبسه کف پا و سایر جراحات ، عدم باروری را تشدید می نماید با داروهای سولفامیدی عارضه ها کلی برای پایین بودن جوجه درآوری می باشند در یک جوجه کشی غالب ، متوسط کل تلفات جنینی در طی 8-7 روز اولیه زندگی جنینی نباید از 5-4 درصد تخم مرغهای چیده شده تجاوز نماید .نظارت 
منظم تخم مرغهایی که هچ نشده اند به ماکمک می نماید که دیابیم این مرگ و میر در چه سنی و به چه دلیل فیس گرفته می‌باشد مرگ و میر جنینی ممکن هست مسول عدم هچ 50% تخم مرغها و به همین میزان ضایعات ناشی از عدم باروری باشد ازآن جایی که جنین در طی مقطع معاش خود در معرض موقعیت نامساعد گوناگون قرار می گیرد می تواند در پروسه اول رشد ذیل تاثیر برخی از عامل ها از فی مابین برود رشد نخستین جنین دربدن مرغ رخداد می افتد در نتیجه تحت تاثیر سلامت و سکو حرارت بدن مرغ قرار می گیرد چون بلاستودیسک / بلا ستودرم قبل از گذاشتن تخم تشکیل گردیده است تست تعدادی از تخم مرغ های جدید گذشته از انکوباسیون می تواند به معلوم کردن حالت ظریف بلاستودیسک تخم مرغ نطفه دار از نظر ظواهر و میزان به منظور تشخیص باروری و مقدار هچ موضوع توقع کمک نماید . مرگ ومیر اولیه جنین ممکن هست طی فرآیند اول انکوباسیون رخ دهد که تقریبا 60-50 درص کل ضایعات را مشتمل بر می شود سرمای فصل‌زمستان جایگاه حرارت نامناسب اتاق نگهداری و گرمای بیش از حد فصل‌تابستان در طی حمل و نقل تخم مرغها ، اکثر زمان ها منجر این مرگ ومیر ها می شود دود دادن خطا ، اثرات سو تغذیه ف بیماریها ، کرچی ، توده آوری هم زمان تخم مرغهای قابل جوجه کشی و تخم مرغهای آلوده و کثیف روی بستر دلایل دیگری برای مرگ و میر اولیه جنینی هستند آشیانه های آلوده و وضعیت بد بستر آشیانه ها اکثر اوقات باعث به الودگی میکروبی بیش از حد تخم مرغهای قابل جوجه کشی و در سود ارتقا مرگ و میر نخستین جنینی و یا این که جوجه های هچ نشده می شوند مشکل‌ها مکانیکی مثل چرخش اشتباه درستر ، کنار گذاشتن خوردگی پوسته ها را ارتقاء می دهد و منجر دهیدراتاسیون جنین زنده باطن تخم مرغ می شود ضمن این که جایگاه حرارت بیش از حد و رطوبت پایین هم چنین تاثیری دارا‌هستند . 
در جوجه کشیهای دارنده سترهای چند سنی که درآنها تخم مرغها هر هفته یا این که هر دوهفته یک بار در دستگاه چیده می شوند و دود دادن تخم مرغها اغلب پیشین از چیدن تخم مرغها انجام می پذیرد چنانچه تخم مرغها بیش از حد در معرض فرمالدئید قرار گیرند سبب به مرگ ومیر زود رس جنینی هم در تخم مرغهای تازه و نیز در تخم مرغهایی می شود که پیش از این چیده گردیده اند در چنین شرایطی جنینهای غیر ارگانیک به صورت ساخت جراحاتی در ناحیه سرجنین ها مشاهده می شوند درکشورهای در حال توسعه ، فرمالدئید هنوز به مراد دود دادن استفاده وسیعی داراست زیرا مواد تمیز کننده و ضد عفونی کننده کلره درغلظتهای بالا سرطانزا می باشند میان باروری مرگ ومیر اولیه جنینی تخم مرغها رابطه وجود دارااست باروری تحت تخم مرغها همواره با تلفات جنینی بخش اعظم یاور هست و باروری بالای تخم مرغها باعث به جوجه دراوری عمده به عامل مرگ و میر جنینی کمتر می شود . چنین مسائلی معمولا بعد از پیک ایجاد پیک نطفه داری و پیک جوجه درآوری گله مشاهده میشود در برخی مورد ها هنگامی گله درارتباط با خروسهای تنبل و پیر ایراد داشته باشد در چهره دسترسی به خروسهای جوان آنان را جایگزین خروسهای کهن سال و فاقد سعی می کنند درمورد هر جور ارتقا مرگ ومیر نخستین جنینی نباید افلاتوکسینها و داروهایی را که در دان مصرف می شوند نادیده گرفت مرگ و میرهای جنینی سپس از هفته اول انکوباسیون درمناطق با اب و هوای گرم اکثر زمان ها از 3/1 درصد تجاوز می نماید در حالی که در اروپا و ایالات متحده این اندازه 1-5/0 درصد گزارش گردیده است 13 درصد کل تلفات جنینی مربوط به این دوره می باشد و معمولا به وسیله عواملی ایجاد می شود که درارتباط با ارتقاء آلودگی میکروبی تخم مرغها و انکوباتورها میباشند و به عامل ضدعفونی غیر صحیح آن‌ها و کیفیت بد آب موضوع به کار گیری در جوجه کشی بروز می کند این گونه آبها غالبا حاوی تراکم بالایی از میکروبهای آن دوست می باشند . 
عوامل تغذیه ای و ژنتیکی هم در بعضا مورد ها نقش دارا هستند البته معمولا اعتقاد و باور بر این هست که نامطلوب بودن درجه حرارت ، هندلینگ و چرخش تخم مرغ ها در انکوباتور اهمیت ویژه ای در ارتقا مرگ و میر دراین مرحله از انکوباسیون دارا هستند در نقطه پایان این عصر رمز جنین به طرف انتهای پهن تخم مرغ می چرخد ازان جایی که جنین برای تامین اکسیژن قضیه نیاز خویش ، به جریان هوا در ستر وهچر احتیاج مبرم داراست و از طرفی افزایش دی اکسید کربن و دیگر گازهای سمی منجر به مسمومیت می شوند بنابراین در مورد ها نظارت مرگ و میر وسط زمان جنینی یا حتی هفته پایان انکوباسیون تهویه نا مناسب ستر و هچر نباید نادیده گرفته شوند غالبا فرسودگی تسمه ها و پولی های هواکشها جریان بی نقص هوا را در ستر محدود می‌کند مسدود شدن سیستم حیاتی خروجی هوای هچری با کرک پرها و دیگر ضایعات نیز می تواند سبب اختلال درتبادل گازها گردد برای حل این خلل ها مقدار گیری میزان دی اکسید کربن درهوای ستر و سرعت هواکشها موثر خواهد بود درکشورهای در حال گسترش که اغلب گله ها آلوده به مایکوپلاسماگالی سپتیکم می باشند مایکوپلاسماها خسارات متعددی را به صنعت طیور وارد می کند ضایعات حاصل در جنینها و جوجه ها را می توانایی به سادگی در کالبد کشایی جنین و با با کمک تکنیکهای ازمایشگاهی تشخیص بخشید . 
بیشترین موارد تخم مرغهایی که هچ نشده اند عبارتند از تخم مرغهای نوک زده ای که جنین توانا به خروج از انها نمی‌باشد مرگ در پوسته ، تخم مرغهایی که مقدار آلبومن باقی ما‌نده آنان زیاد می‌باشد نابجایی و بد قرار به دست آوردن جنین ، جوجه های بدشکل ، جوجه های ضعیف و لاغر یا این که جوجه های قابل انعطاف و وازده های بارز . سایر حالات غیر ارگانیک دربرگیرنده نوک طوطی ، نوک متقاطع ، کوری ، سرلرزان ، جوجه های با پاهای باز ، پنجه های پیچیده ومشکلات ناف می باشند علت ظریف چنین ضایعاتی را صرفا به وسیله آزمایشهای عصر ای سیستماتیک بر روی تخم مرغ های قابل جوجه کشی در طی انکوباسیون و همینطور آنالیز ضایعات جوجه کشی و اعتنا به مشکلات تغذیه ای و تندستی گله می بضاعت گزینش نمود با در لحاظ تصاحب کردن چنین نزولی در اندازه قابلیت و امکان جوجه درآوری ، در جوجه کشی ها و گله های مادری که 30 تا 33 درصد تخم مرغ های آنان گذشته از تبدیل به جوجه درجه یک از دست می فرایند نیاز مبرم و واضحی به بهبود استانداردهای مدیریت احساس می شود 10 درصد تخم مرغهای تولید شده در مزارع مرغ مادر ، غیر قابل جوجه کشی می‌باشند که این تخم مرغها اکثر وقت ها به علت ضعیف بودن پوسته ، پوسته های دارای نقص‌ و فرج ، پوسته های بدشکل ، کوچک بودن و دیگر موردها غیر ارگانیک حذف می شوند این موردها در طی تابستان و یا این که در هنگام پیدایش بیماریهایی مثل نیوکاسل ، برونشیت عفونی ، کریزا ، بیماری مزمن تنفسی و رئو ویروس ها افزایش می یابند . از نظر بازده کلی تولیدات یک مرغ در طول زندگی ، در بخشها آب و هوایی گرم ، 10 درصد دیگر ضایعات تخم مرغ های قابل جوجه کشی به علت اختلال فاقد نطفه بودن حقیقی و واقعی می باشد که حائز اهمیت می باشد . رابطه دادن تمام خلل ها به حالت محیطی اشتباده می باشد و به خواسته بهبود بازدهی باید تجزیه و ارزیابی مرتبی از نتیاج چهره پذیرد برای ارتقاء استانداردهای مدیر مزارع مامان و جوجه کشی ها جهت بهبود نتیایج جوجه کشی در آب و هوای گرم فعالیت وسیعی می بضاعت انجام داد البته همت یک سری از جوجه کشی ها نیز مطابق پتانسیل زنتیکی نژادی می‌باشد که برروی آن کار می نمایند اما تعداد آن ها نایاب است . 
مطالعه 
مقایسه‌ای انواع مکملها در جیره طیور در رویش صنعتی طیور، مواد مغذی قضیه نیاز طیور با معرف دانه ها یا کنجاله‌های متفاوت بطور کامل تأمین نمی شود و باید ترکیبی از اقلام که بعضاً مواد خالص می‌باشند به تیتر مکمل معرف شوند تا جیره از حیث مغذیه تکمیل گردد که این مکملها انواع گوناگون از جمله مکملهای ویتامینی، مکملهای معدنی و مکملهای پورتئینی دارااست که البته یاور با اینها مواد دیگری پایین تیتر افزودنی‌ها (Additives) در جیره طپور وارد می شود . 
الف) 
مکملهای ویتامینه ویتامین‌ها گروهی از ترکیبات آلی پیچیده می باشند که به اندازه دوچندان کم در مواد خوراکی وجود دارا‌هستند و برای هضم و جذب دوران مواد خوراکی دیگر زمینه نیاز می باشند و نبود هر یک از آن ها موجب اختلالی یگانه در مراحل مراقبت و رویش طیور می گردد بسیاری از ویتامینها توسط بدن پرنده ساخته می شود و گهگاه اتفاق می افتد که اندازه ساخته شدن ویتامین در بدن کفاف نیاز را نمی‌کند و بایستی درجیره خوراکی ویتامین به صورت مکمل وجود داشته باشد تا نیاز تأمین شود . طبقه بندی ویتامینها: ویتامین ها به دو تیم تقسیم می شود: ۱)محلول در آب ۲) محلول در چربی ویتامین E .K .D .A ازجمله ویتامینهای محلول در چربی می‌باشند و قابلیت و امکان ذخیره شدن در تن را دارا‌هستند و در کبد ذخیره می گردند . ویتامینهای C . B۱۲ . B۶ . B۵ . B۳ . B۲ . B۱ و کولین از جمله ویتامینهای محلول در آب می باشند و امکان ذخیره شدن را ندارند و باید به مقدار کافی به تن رسد ویتامینها اصولاً بوسیله گیاهان و میکروب ها ساخته می شوند و در بافت های جانوری نیز در فیض معرف گیاهان یافت می شوند . 
●ویتامین 
های محلول در چربی: ویتامین A: پیش ساز ویتامین A ماده ای هست به نام کاروتن که در گیاهان سبز به وفور یافت می شود ذخیره طولانی زمان مکمل ها منجر کاهش A می گردد و می بایست درجای خنک و به دور از مراقبت باشد . 
وظایف: در بینایی دخالت دارد و سبب ساز بیماری گزر و منتالمی می گردد و هم چنین در حفظ بافت پوششی نقش دارااست و کمبود آن باعث اسهال، نارسایی کلیوی، کاهش تخم گذاری و قلیل شدن درصد جوجه درآوری می شود و در رویش اسکلت تن و تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر هست . 
اندازه نیاز: جوجه های گوشتی ۱۵۰۰ و مرغهای تخم گذار و مادر ۴۰۰۰ واحد فی مابین المللی به ازاء هر کیلو جیره احتیاج دارند و مازاد آن سبب ساز مسمومیت ویتامین A می گردد . 
●ویتامین 
D: به ویتامین خورشید معروف هست چون تابیدن آن به پوست سبب ساخته شدن آن می شود یکی از منابع دارای اهمیت دربردارنده ویتامین D روغن ماهی می باشد و از لحاظ شیمیایی از کلسترول ساخته می شود . 
وظایف: در گله های طیور که از آفتاب به بدور میباشند D یک ویتامین کاملاً حتمی محسوب می شود و مهم ترین وظیفه آن دخالت در جذب کلسیم و فسفر و تقویت اسکلت تن می باشد درجوجه های گوشتی کمبود آن مشکلات حرکتی رابوجود می آورد و در گله هایتخم گذار ارتقا تخم مرغ های کناره در سود فقدان این ویتامین می باشد ساخت تخم مرغ و مقدار جوجه درآوری در واحدهای مرغ مامان نیز وابسته به این ویتامین می‌باشد و یک یا نرمی استخوان اصلی ترین عارضه کمبود این ویتامین می باشد . 
میزان نیاز: جوجه های گوشتی و پولت ها ۲۰۰ واحد بین المللی مرغ تخم گذار و مامان ۵۰۰ واحد بین المللی به ازاء هر کیلو گرم جیره به این ویتامین نیاز دارند و مازاد آن باعث کاهش وزن می باشد . 
●ویتامین 
E: زیاد واجب می باشد و حساس ترین ویژگی این ویتامین خواص ضد فساداکسیداتیو آن میباشد و وجود در جیره باعث دوری از تخریب دیگر اقلام جیره می باشد . این ویتامین نقش خنثی کردن رادیکال آزاد را دارااست . دخالت درسوخت و ساز چربی ها و ارتقاء مقاومت در پیش‌روی بیماری ها از اثرات آن می باشد و برای ایجاد مانند و جوجه درآوری در گله های مامان حتمی هست . 
کمبود این ویتامین درگله های مامان سبب محاسبه بیضه ها در خروس ها شده ودرجوجه درآوری را کاهش می دهد و نیز چنین نبود آن در ظهور سبب ساز آب آوردگی ذیل پوست، چک عضلانی، خون ریزی در بافت عصبی می شود و منجر عدم تعادل جوجه های گوشتی در هفته های ۲-۶ می شود و فقدان آن در گله های مامان منجر عقیم شدن گله می شود . 
مقدار مصرف: جوجه گوشتی ۱۰ واحد در بین المللی و تخم گذار ۵ واحد در میان المللی ویتامین به ازاء کیلوگرم جیره نیاز دارند وقتی که از روغن های غیر اشباع مانند روغن ذرت و آفتابگردان در جیوه خوراکی مرغ استفاده می گردد اندازه نیاز به این ویتامین هم افزایش می یابد زیرا این روغن ها به سادگی در معرض فساد و اکسیداتیو قرار می گیرند . 
●ویتامین 
K: این ویتامین ادله ضد خون‌ریزی می باشد و صرفا نقش در مکانیسم عمل انعقاد دارد . 
وظایف: این ویتامین عامل اساسی منعقد خون می باشد و در فیس نبود آن بازه لخته شدن خون ارتقاء می یابد . 
اندازه مصرف: همگی طیور ۵/۰ میلی گرم به ازاء هر کیلو گرم جیوه غذایی به این ویتامین نیاز دارا‌هستند . 
جذب ویتامینهای در چربی به وجود چربی درجیوه متعلق میباشد و به کار گیری از چربیها و روغن ها جذب آنان را ارتقاء می دهد . 
● 
ویتامین های محلول در آب: این گونه از ویتامینها دربرگیرنده ویتامین B۱ (ویتامین)، B۲ (ریبوفلاوین)، B۳ (نیاسین)، B۵ (اسید پانتوتنیک)، B۶ (پریدوکسین)، B۱۲ (کوبالامین) می باشد . 
تیم در سوخت و ساز تن به فعالیت برده می شود و مهم ترین نقش آن نقش کوانزیی میباشد . و کاهش آن باعث کاهش اشتها و آشفتگی ظاهری در گله می شود لذا این گونه برای رشد مناسب و هضم و جذب خوبتر مواد خوراکی مورد توجه قرار می گیرند .●ویتامین 
H: به بیوتین پر اسم و رسم است و یکی از عامل ها در رفتگی و تر پا محسوب می شود و در هضم و جذب مواد مغذی نقش حیاتی دارااست و نبود آن سبب ساز کاهش بازده تغذیه ای می شود سفیده تخم مرغ دارای ماده ای به نام آویدین میباشد که بیوتین را خنثی می کند . 
ویتامین کولین: در تنظیم بعضا قراینه های خاص نقش داراست . پرهیز از تجمع چربی تنظیم سوخت وساز چربی در کبد و ایجاد استیل کولین وظیفه‌های آن می باشد . جوجه های گوشتی تا هفته سوم ۱۳۰۰ گرم و هفته های سپس ۵۰۰ میلی گرم در هر کیلوگرم خوراک به این ویتامین نیاز دارا هستند ومرغ تخم گذار ۹۰۰ میلی گرم احتیاج دارااست . 
●ویتامین 
C: این ویتامین خواص ضد فساد اکسیداتیو دارد ودر ایجاد بافتهای Proبدن که دربردارنده کلاژن باشد نقش کلیدی دارد و در بازه زمانی فقدان بافت تولید گردیده آسیب پذیر هست ودرجذب آهن و جلوگیری از کم خونی مؤثر میباشد اضافه کردن این ویتامین در زمانهایی که حالت محفظه استرس می باشد پیشنهاد می شود نیاز روزمره برای طیور ۵-۶ میلی گرم در کیلو گرم طعام می باشد . 
●مکملهای 
پروتئینی و اسیدهای آمینه پروتئین ترکیبات آلی با وزن مولکولی فراوان میباشد و در همه آنان ازت و گوگرد جانور می باشد پروتئین ها عموماً دارنده خواص کلوئیدی می‌باشند . Pro در دو گروه بی آلایش و مرکب جای می گیرند Por فیبری در بیشتر بافتها دارای نقش ساختمانی می‌باشند کنجاله بذرها غنی از Por بوده و غذای لبریز ارزشی برای حیوان به شمار می آید قیمت Por دانه روغنی از Por دانه غلات بیشتر هست ولی Por گیاهی را نمی توانایی به خیر و خوبی Por حیوانی نشانداد زیرا اکثراً از یک اسید آمینه فقیرند کنجاله سویا کنجاله بذر پنبه و پودر ماهی بی نیاز از Por هست و برای تغذیه طیور به کار گیری یم شود کنجاله سویا بی نیاز از Por میباشد و حاوی نام اسید آمینه اضطراری می‌باشد و نیز چنین حاوی مقداری ازمواد سمی، محرک و ضد تغذیه ای می باشد تغذیه دانه ناپخته سویا رویش حیوان را به تأخیر می اندازد . Por حیوانی با وجودمقدار دوچندان Por البته قلیل به مصرف می برسد وآن به خاطر قرنها به صرف نبودن از نظر اقتصادی می باشد . 
اسیدآمینه برای افزایش اندازه رویش بهبود ضریب تبدیل غذایی و بالا بردن کیفیت لاشه ضروری است و اسیدآمینه های لازم موضوع نیاز بدن می‌باشند زیرا تن نمی تواند آن ها را بسازد میزاناسید آمینه بایستی هم به نیاز طیور نزدیک باشد هم مقرون به صرفه باشد درجه اندازه Por قلیل باشد میزان اسید آمینه قابل هضم ناچیز میباشد برای تنظیم ویتامین اسید آمینه اضطراری بایستی یک‌سری Por متفاوت را با هم توأم کرد تا جیوه از تار اسید آمینه بی نقص شود نبود اسید آمینه اثراتی مانند کاهش رشد، کاهش مصرف دان، کاهش تولید تخم مرغ، کوچک شدن تخم مرغ و ظرافت پوسته آن واز دست دادن خون در پرنده ها بالغ می شود . 
●مکملهای 
معدنی: بعضی از موادسازنده به تیتر معدنی لازم می باشند که در بدن نقش دارا‌هستند که در اینجا به تعدادی مثال با اهمیت آن اشاره می شود . 
▪کلسیم: فراوانترین عنصر معدنی جان دار در تن میباشد و جزء کلیدی اسکلت بدن می باشد و کمبود آن منجر بیماری ر یکتیز می شود منقار واستخوانها نرم، پرورش قلیل و انحناء در پاها از نماد های نبود آن می‌باشد شیر و تولیدات سبز و مالامال برگ منشاء عالی کلسیم می باشد و از مکملهای معدنی برای مرغهای تخم گذار می توان پودر استخوان، دی اکسید فسفات و آهک را اسم پیروزی . 
فسفربدن در استخوان ودندان قرار داراست و کمبود آن سبب پیدایش ریکت و پیکا می شود و همینطور ضعف ماهیچه ای و اندوه مفصلی تولید می شود و منجر کاهش بارآوری می شود . دانه غلات، پودر ماهی و تولیدها مایعات دامی دربردارنده استخوان منابع عالی فسفر میباشند . پتاسیم، سدیم و کلر در تعادل اسید وباز و در تهیه و تنظیم فشار اسمزی مایعات تن نقش مهمی دارند کمبود پتاسیم در جوجه باعث رشد کم، ضعف و تشنج عضلات می شود سدیم در انتقال علائم عصبی و جذب اسیدهای آمینه از دستگاه گوارشی نقش دارد کمبود سدیم باعث از دست رفتن آب تن می شود و بر میزان تخم گذاری متأثر میباشد نمک طعام معمول ترین مکمل معدنی هست نبود کلر سبب ساز تأخیر در پرورش می شود و مبداء کلیدی این عنصر نمک صعام می‌باشد گوگرد ومنیزیم نیز از موادسازنده لازم می باشد از عنصرها قلیل یاب می توانایی به آهن، مس، کبالت، ید، منگنز، روی، مولیبدن، سلنیوم و غیره اشاره کرد . 
●افزودنیها 
و مواد ضد تغذیه ای در جیره: امروزه موادی مثل پروبیوتیک ها، انتی اکسیدانها، اسید کننده ها، داروهای ضد کوکسیدوز، هورمونها و غیره در جیره طیور وارد گردیده اند که از این مدل مواد ذیل عنوان افزودنی ها اسم برده می‌شود و بخش اعظم به خواسته تحریک رشد، مصرف می شوند و نقش حفاظتی جیره را بر عهده دارا‌هستند و جزء مکملهای کلیدی جیره طیور شناخته نمیشوند در جیره طیور علاوه بر مواد مغذی مواد دیگری نیز وجود دارا هستند که زیر کارداران ضد تغذیه ای و دست اندرکاران باز دارای شهره می شوند که به برخی از آنها اشاره میشود . آنزیم تریسپین در سویاها سبب ساز بالا رفتن بها غذایی آنان نسبت به سویاهای عادی دیگر می شود لکنین نیز یک ادله بازدارنده در کنجاله سویا است و منجر کاهش قابلیت هضم و جذب می گردد کنجاله سویا به عامل داشتن Por بالا، داشتن میزان زیادی اسید آمینه ضروری و متعادل بودن آن قضیه استفاده قرار می گیرد ولی محدودیت هایی نیز مانند داشتن دست اندرکاران بازدارنده در آن وجود دارد . 
ال فعالیت نیتین یک ماده مغذی شبه ویتامین می‌باشد و برای متابولسیم و حرکت اسدیهای چرب درداخل سلول ضروری هست و اعمال و اقتدار زیاد آن موجب جلب دقت زیاد شده هست و اضافه آن باعث اندازه گشتواری در گله های گوشتی می شود و چربی شکم را به اندازه بسیار کاهش می دهد . امروزه در اکثری از کشورها استفاده زا انتی بیوتیک ها و مواد شیمیایی منع گردیده واستفاده از میکروارگانیسم رو به افزای هست . به کارگیری از میکروارگانیسم درجیوه طیور باعث کاهش باکتری گرم منفی بیماری زا می باشد که یاور با فن اقتصادی ناشی از ارتقا وزن تن کاهش تلفات و بهبود ضریب تبدیل غذایی بوده می باشد و تأثیرات مطلوبی داشته است . 
●بحث 
و فیض گیری: در دنیای امروزه برای محافظت و ایجاد و عرضه خوبتر طیور، و جنس های آن بایداطلاعات کافی درباره خود طیور، جیره، نیاز و همچنین جنبه اقتصادی داشت تا بتوان با هزینه اقتصادی کمتر و جیوه خوب تر طیور عالی یداشت و این فعالیت مستلزم برآوردن نیازهای طیور باحرفه اقتصادی هست که می توان از گونه های مواد مغذی، تکمیل کننده افزودنیها و غیره این کار را انجام بخشید . اما بایستی درنظر گرفت که همگی این مواد موضوع نیاز طیور هست و استعمال هر کدام از آنها به تهایی همهه نیاز طیور را برآورده نمی کند و نیز چنین بستگی به جور طیور و محیط و چگونگی تغذیه دارااست که اینها را می بایست در مورد ها خاص موضوع تست قرار داد فهمید که نیاز یک طیور دریک دوره مختص ومحیط های متفاوت چه گونه هست که البته برای این کار آزمایش رخ گرفته و نتایج آن وجود و در دست ارزیابی عمده قرار دارد . 
نواع 
وسایل گرمازا در مرغداری و طرز بکارگیری آنها حرارت در سنین متعدد ، نقش مهمی در سلامت و ساخت مرغ دارد؛ بخصوص در اوایل معاش جوجه ها این مسائل از اهمیت فراوانی برخوردار می‌باشد . 
برای تامین گرمای مورد نیاز سالن، از وسایل گوناگونی به شرح زیر استفاده می شود : بخاری 
ساده ترین وسیله گرما زا محسوب شده و با دقت به فضای تالار و ارتفاع و پهنا و ارتفاع آن ، یک یا این که تعدادی بخاری در فواصل متساوی در داخل تالار نصب می گردد و به وسیله دستگاه تهیه کننده آن ، حرارت را در داخل سالن قلیل یا این که زیاد می نمایند . 
برای کنترل دما بایستی چند دماسنج دقیق در نقاط متعدد سالن نصب شود؛ ولی در هر چهره کنترل دقیق دما مشکل می باشد و نیاز به طغیان و فعالیت بیشتری داراست . علاوه بر این ، همیشه اندازه متعددی از حرارت تولید شده ، در سالن تلف شده و از حیث آلودگی هوا هم مشکلاتی ساخت می شود . 
شایان ذکر است که بخاری می بایست حتماً لوله دار باشد و بدور آنها هم با دیواره ای توری محدود گردد تا جوجه ها خیلی به منبع حرارت نزدیک نشوند . 
هیتر 
استفاده از این وسیله امروزه به طور گسترده ای متداول گردیده می‌باشد . ساختمان عمل این وسیله مشابه به شوفاژ منازل هست و مبداء تولید حرارت یا این که هیتر در خارج از تالار قرار دارد که هوا را گرم کرده و با بادبزنهای قادر توسط کانالهای تعبیه شده به باطن تالار می فرستند . این کانالها در طول تالار کشیده شده و در فواصل معینی دارنده دریچه ای میباشند که از آنها هوای گرم وارد تالار شده و به‌این ترتیب دمای سالن یکنواخت می گردد . 
برای تثبیت دما در حد دلخواه ، می توان از دستگاه ترموستات که در داخل سالن نصب می شود استعمال نمود . سوخت این دستگاهها از گازوئیل یا این که نفت و یا این که حتی گاز تامین می شود . این روش هر یک سری از نظر هزینه های اولیه به سرمایه گذاری بیشتر نیاز دارااست ؛ البته از نظر مخارج سرازیر ، همینطور بهداشتی بودن و صرفه جویی در نیروی عمل ، برای مرغداریهای گرانقدر مقرون به صرفه بوده و پیشنهاد می شود . بخصوص در مرغداریهایی که از خط مش قفس به کار گیری می شود ، این خط مش کاملا اقتصادی میباشد . 
دستگاههای 
مادر مصنوعی از این دستگاهها برای رشد جوجه تا هشت هفتگی در خط مش بستر استفاده می شود . 
این دستگاهها از یک منشاء ایجاد حرارت و سرپوش فلزی چتر مانند تشکیل گردیده هست که بر روی شالوده هایی قرار گرفته و ممکن می‌باشد آن را روی زمین نیز قرار داده و یا این که به وسیله تسمه ای به سقف معلق نموده و جوجه ها را معمولا در تحت سرپوش قرار می دهند . 
انواع 
دستگاه مامان مصنوعی انواع 
متفاوت مامان تصنعی و مصنوعی که در رویش طیور مورد استعمال قرار می گیرند ، عبارتند از : الف) 
مادر تصنعی و مصنوعی نفتی و یا این که گازی از این وسیله ، بخصوص برای پرورش جوجه های گوشتی استعمال می شود ، زیرا تامین منبع سوخت آن ها در تمامی جا راحت و قابلیت و امکان پذیر می‌باشد . از هر مادر تصنعی نفتی برای حفظ ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ جوجه استعمال می شود مادر مصنوعی گازی معمولا کوچکتر بوده و برای حفظ ۵۰۰ تا ۸۰۰ جوجه قضیه به کار گیری قرار می گیرد . هر دستگاه مامان ممکن است دارای یک مخزن نفت و یا این که گاز باشد و یا این که این‌که هر یک‌سری دستگاه مادر یک مخزن مشترک سوخت داشته باشند ، مخزن سوخت ممکن می‌باشد در درون تالار یا بیرون از آن قرار گرفته باشد . 
ب) 
مامان تصنعی و مصنوعی برقی و مادون قرمز چنانچه دسترسی به برق وجود داشته باشد ، بی آلایش ترین گونه مادر تصنعی و مصنوعی انواع الکتریکی (برقی) آن است . به کارگیری از مادرهای الکتریکی زمانی سفارش می شود که هزینه برق ارزان بوده و در مجموع مقرون به صرفه باشد . این مادرهای تصنعی معمولا از یک منبع ایجاد حرارت برقی و سرپوش چتر مانند تشکیل گردیده می باشد و به کارگیری از این وسایل گرمازا ، اولاً به جهت به کار گیری از ترموستات برای تنظیم رتبه حرارت دلخواه ، موجب سهولت امور می شود . 
ثانیاً استعمال از این مدل مادر تصنعی و مصنوعی ، از گونه های دیگر بهداشتی تر بوده و تولید دود و حزن نکرده و هوا را آلوده نمی کند . 
به 
طور کلی این دستگاهها یک‌سری عیب دارا‌هستند : ۱) هزینه های آنان بالاست . 
۲) در بخشها خیلی سرد گرمای لازم را نمی توانند ایجاد نمایند از این رو ، به دستگاههای بخش اعظم و یا این که استفاده از گونه های دیگر مادر تصنعی نیاز پیدا می شود . 
۳) انقطاع برق مشکلاتی در این موضوع به وجود می آورد که لازم میباشد در این خصوص پیش بینی های ضروری به عمل آید . 
ج) 
مامان تصنعی و مصنوعی مادون قرمز این مامان تصنعی و مصنوعی بجای استعمال از مقاومتهای الکتریکی ، منشا حرارت آن از یک یا این که یک‌سری چراغ مادون قرمز‌رنگ تشکیل گردیده می باشد که حرارت مطلوب بوسیله آنها تامین می شود . می بایست توجه نمود که دستگاههای مادر مصنوعی الکتریکی فاقد شالوده بوده و به وسیله تسمه یا زنجیر به سقف آویزان می گردند و طول آنها را از زمین به آسانی می توان اندک یا این که مضاعف نمود . معمولا از هر دستگاه مامان تصنعی الکتریکی برای رشد ۵۰۰ تا ۸۰۰ جوجه تا شش هفتگی استفاده می شود . 
د) 
مادرهای تصنعی و مصنوعی با حرارت مرکزی این جور دستگاهها در بعضا کشورهای سردسیر مانند انگلستان زمینه استعمال قرار می گیرد و در کشور‌ایران کمتر مرسوم هست . 
این مدل مادرهای تصنعی و مصنوعی مشابه به شوفاژهای آبی‌رنگ هستند . به‌این ترتیب در کنار تالار ، آب مورد نیاز به وسیله منبع حرارتی گرم گردیده و به وسیله لوله هایی به باطن سالن نبی می شود . معمولا ۵ تا ۶ ردیف لوله آب گرم ،‌به قطر ۱/۳ تا ۸/۳ سانتیمتر برای این فعالیت در حیث گرفته می شود که از طول ۳۰ الی ۴۵ سانتیمتری تراز زمین و در ارتفاع تالار می گذرد . در بالای لوله های مذکور یک سرپوش یا سقف حلبی تعبیه گردیده می‌باشد که موجب سوق دهی حرارت لوله ها به طرف زمین و در فیض جوجه ها می گردد . برای خودداری از اتلاف حرارت ، سقف نام برده را به وسیله لایه ای از پوشال و یا این که بقایای نجاری می پوشانند . 
جوجه ها در ذیل سرپوش سرتاسری مراقبت می شوند و با استفاده از ترموستات و دستگاه تهیه و تنظیم کننده ، حرارت را در حد دلخواه نگاه می دارا‌هستند . سرپوش ها به نحوی نصب می گردند که ارتفاع آنان با اعتنا به سن جوجه ها قلیل یا این که فراوان شود . 
می بایست توجه داشت که این رویه معمولا در سالنهای بزرگی که تعداد زیادی جوجه در آن ها رشد داده می شود، قابل به کار گیری هست ؛ چون اتلاف حرارت در این راه و روش ، کمتر از روشهای دیگر می‌باشد . به علاوه این شیوه بهداشتی تر بوده و از حیث اقتصادی نیز چون در میزان گرانقدر به عمل می رود ، مقرون به صرفه می باشد . 
تنها عیب این راه ، نیاز به سرمایه گذاری بسیار در ابتدای عمل و احتیاج به افراد کارشناس برای نگهداری تاسیسات مربوطه می باشد . در این خط مش برای هر جوجه ۵/۵۵ سانتی مترمربع جا در زیر سرپوش باید در حیث گرفته شود . در نقطه پایان این قسمت از دعوا ، بایستی به این نکته اساسی اعتنا داشت که هیچیک از روشهای شرح داده گردیده در بندهای الف ، ب ، ج و در مورد را نمی توانایی بر بقیه روشها ترجیح اعطا کرد ، چرا که اصل حساس در این کار ، امکانات مرغدار و به کارگیری صحیح از وسایل و رویه انتخاب گردیده می باشد . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.