دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

تزریق اسیدهای آمینه به تخم مرغ مادر‌ها گوشتی و اثر آن بر درصد جوجه درآوری

مرغ های بزرگتر جنین های بزرگتری نسبت به تخم مرغ های کوچک دارا‌هستند یک گرم تفاوت وزن تخم مرغ سبب ساز به ساخت 10 گرم اختلاف وزن در 56 روزگی می شود یک صدایی در میان وزن تخم مرغ و جوجه وجود دارااست تخم مرغهای حاصله از مادر ها گوشتی به ادله وزن اندک تخم مرغ درابتدای ساخت جوجه هایی با وزن زیر تولید می کنند همچنین نتایج ازمایشات مختلف نشان می دهد که تخم مرغ های حاصله از گله های مامان کهن سال خیس سنگین خیس می‌باشند و لذا دارنده در صد بیشتری زرده می باشند مشابه با آن نسبت بیشتری آلبومین و پوسته درمقایسه با تخم مرغ های حاصله از گله های مادر جوان داشتند جوجه هایی که از تخم مرغ های بزرگتر حاصل می شوند بزرگتر بوده و ذخایر غذایی بیشتری به هم پا داراست اثبات گردیده میباشد که وزن تخم مرغ و وزن جوجه د رهنگام درآمدن ازتخم رابطه نزدیکی با یکدیگر دارا هستند البته میزان جنین پیشین و طی جوجه درآوری ممکن می باشد پایین تاثیر وزن تخم مرغ وشرایط انکوباسیون تغییر نماید نسبت فی مابین وزن جوجه های از تخم در آمده و میزان تخم مرغ ها از 615/0 تا 760/0 تغییر و تحول پیدا میکند این نسبت به دو علت درتخم مرغهایی باوزن عمده بزرگتر میباشد : الف – در طول مقطع انکوباسیون اندازه از دست دادن آب کاهش می یابد . 

دستگاه جوجه کشی

ب- دومی علت مربوط به اثر پوسته می باشد چون نسبت سطح پوسته به حجم تخم مرغ های تعالی کاهش می یابد . با این حالا تاثیر وزن تخم مرغ تا بازه عرضه به بازار نیز همچنان باقی می ماند به طوری که هر گرم بیش تر وزن جوجه ها در هنگام خروج از تخم سبب می شود که وزن جوجه در سن 6 هفتگی 2 تا 13 گرم سنگین وزن خیس باشد از آن جا که رشد مرغ ها کمتر از رشد خروس ها هست تاثیروزن تخم مرغ بر وزن مرغ ها نیز به اندازه خروس ها نمیباشد به طور میانگین هر تخم مرغ از 5/58 درصد سفیده و 31 درصد زرده و 5/10 درصد پوسته تشکیل شده هست اما این نسبت ها اثبات نبوده بلکه بسته سن مرغ و مسئله ژنتیکی قابل تغییر‌و تحول می باشد وزن تخم مرغ با ارتقاء سن مرغ دوچندان گردیده این موضوع منجر ارتقاء نسبت زرده به سفیده میگردد همینطور تفاوت های ژنتیکی در مرغ ها می تواند در نسبت در بین زرده ، سفیده و پوسته تغییراتی ایجاد کند آب بیشترین در صد محتویات تخم مرغ را تشکیل می دهد سفیده دربردارنده بیشترین میزان آب 8/88 درصد ، زرده 5/47 درصد وپوسته 1 درصد آب دارا می باشد بیشترین میزان پروتئین تخم مرغ درسفیده قرار گرفته در حالیکه چربی ها تقریبا به طور بدون نقص در زرده یافتمی شوند حداکثر مقدار کربنات کلیسم در پوسته یافت می شود . سفیده شامل تعدادی پروتئین است وبیش از 90/0 ماده کم آب آن را تشکیل می دهد که دربرگیرنده پروتئین های معمولی میباشند .اووگلوبولین ها و لیزوزیم ها که در ساختمان خویش ئیدارت کربن هم دارا هستند به ترتیب 8 و 5/3 درصد باقی ما‌نده را تشکیل می دهند ماده کم آب زرده شامل پروتئین و چربی نسبتاً به نسبت 2 به 1 می باشد و اکثر ماده کم آب مشتمل بر یک لیپوپروتئین با چگالی دوچندان کم می‌باشد که منجر آبکی شدن زرده می شود این لیپوپروتئین عمدتا ً درکبد ایجاد شده و مقدار کمی از منشا روده ای دارااست فسفوویتین دومی یپوپروتئین مهم زرده هست که در حدود 11 درصد وزنش را فسفر تشکیل می دهد چربی های زرده دربرگیرنده 5/72 درصد تری گلیسرید ، 4/24 درصد فسفولیپید و 95/3 درصد کلسترول می باشد اکسید اسیون این اسیدهای چرب منشاء بزرگی برای تامین انرژی قضیه نیاز جنین محسوب می گردد ولی اکثر اوقات فسفولیپید به خصوص لستین ممکن است در طول پرورش و تکامل جنین فارغ از تغییر باقی بماند . 

در آزمایشاتی که فیس گرفته گزارش شده هست که تفاوت های حاصله از سن گله مامان به عامل تاثیری که بر روی مقدار مواد مغذی جان دار در زرده می گذارد می تواند با اهمیت باشد چون جوجه های حاصله از گله های خیلی برنا دارای مرگ ومیر بیشتر و تلاش دارای اهمیت کمتری بدلیل کمبود مواد مغذی زرده می باشند ادله مرگ و میر زیاد جنینی در جوجه های حاصل از مرغ های جوان با کاهش متابولیسم چربی های زرده در سن 19 روزگی جنینی همبستگی نشان داده هست این امر تکامل جنین را طی هفته آخر انکوباسیون کاهش می دهد ثابت گردیده می‌باشد که زرده تخم مرغ های حاصل از مرغ هایی با سن 41 هفته فسفولیپید و کلسترول کمتری نسبت به تخم مرغ های حاصله از گله مادر با سن 25 هفتگی دارد زیرا در سن بالا چربی ها عمده به رخ تری گلسیرید می باشد . 

تزریق 

اسید آمینه به تخم مرغ : Al-Murrani اعلام کرد که تزریق مخلوطی از اسیدهای آمینه به جنین های در حال پرورش منجر افزایش وزن بخش اعظم جوجه ها در هنگام خروج از تخم و همچنین در 56 روزگی می شود صنعت طیور ایالت متحده ایالات متحده تزریق واکسن به داخل تخم مرغ را تایید کرده میباشد و این موضوع که آیا میتوان سایر مواد مغذی را به داخل تخم مرغ تزریق کرد نیاز به تحقیقات و ارزیابی های بیشتری دارااست . OHTa در سال 1999 آزمایشی بر روی تخم مرغ های حاصله از نژاد Cobb انجام بخشید جنین تخم مرغ هایی که طی 24 ساعت عده آوری شده بودند در مرتبه حرارت 8/37 و رطوبت نسبی 60% مراقبت شدند . 

تست اولیه : چک انتقال مواد مغذی از تخم مرغ به جنین در روزهای متعدد جوجه کشی می پردازد .100 تخم مرغ به طور تصادفی انتخاب و به 4 تیم 25 تایی تقسیم شدند میانگین وزن هر تخم مرغ 3/0 گرم بود و در روزهای 0و 7و14و19 جوجه کشی ،20 تخم مرغ از هر گروه وزن شدند و محتویات تخم مرغ و جنین توده آوری شد جنین ها از مایع آمنیوتیک عده آوری و کیسه زرده آنها جدا شد بعد از آن محتویات 5 جنین با نیز ترکیب و نمونه ها فریز شد وبرای پروتئین نپخته و چربی ناپخته ورطوبت و اسید آمینه انالیز شدند پروتئین خام تخم مرغ و جنین توسط رویه میکروکلدال مقدار گیری و چربی خام به وسیله راه و روش عصاره گیری گزینش شد رطوبت هم بوسیله خط مش A0Ac که مواد در 105 سانتی گراد به مقطع 24 ساعت کم آب وتعیین شد تمامی اسیدهای آمینه به جز متیونین و سیستین اندازه گیری شد متیونین و سیستئین گذشته از تعیین بوسیله اسید پرفرمیک هیدرولیز شدند . 

در آزمایش دوم : محلول 5/0 میلی لیتر اسید آمینه که تماما همخوانی با الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ بود به 9 کیسه زرده یا این که اتاقک هوایی 15 تخم مرغی که میانگین وزنی آن‌ها 8/3 گرم بود در روز 0 و 7 جوجه کشی تزریق گردیده Al-Murrani گفته بود که تفاوت در مورد رمحتوای پروتئین تخم مرغ ها در روز هفتم جوجه کشی بر رویش جنین موثر هست . 

Elaouss و همکاران پیش ساز ویتامین D را در روز نخستین جوجه کشی به تخم مرغ بلدرچین ژاپنی تزریق کردند درصورتی که امکان تزریق اسید آمینه به تخم مرغ قبلی از قرار دادن تخم مرغ در ماشین جوجه کشی ممکن باشد این کار خوب تر و مطمئن خیس خواهد بود . 

در همه این آزمایشها : اسیدهای آمینه در روزهای 0 و 7 جوجه کشی از از انتهای بزرگ تخم مرغ به داخل تخم مرغ تزریق شدند تخم مرغ ها پیشین از تزریق با اتانل 70/0 استرلیزه شده بودند محلول تزریقی مشتمل بر ml 5/0 از اسید آمینه و ml 5/0 آب استریل بود . اندازه تریپتوفان نیز از نسبت تریپتوفان به لیزین تخم مرغ محاسبه شد . تزریق ml 5/0 از محلول فوق به دوران 5 بار در طی 24 ساعت صورت گرفت و هر بار ml1/0 محلول به اتاقک هوایی تزریق شد زیرا اتاقک هوایی کوچکتر از آن میباشد که همه ml 5/0 محلول مورد نظر به باطن آن تزریق شود در روز صفر انکوباسیون محل تزریق در پوسته فورا توسط پارافین پوشانده شد و آن گاه تخم مرغ ها در خودرو جوجه کشی قرارگرفتند . 

کاهش وزن پوسته سپس از روز هفتم جوجه کشی اکثر نمایانگر می باشد مجموع وزن جنین تخم مرغ و پوسته تا 88 درصد وزن اول در روز 19 جوجه کشی کاهش می یابد . با ارتقاء دوران جوجه کشی اندازه پروتئین ناپخته وچربی خام ورطوبت تخم مرغ کاهش وبه به عبارتی نسبت مقدار پروتئین خام وچربی ناپخته و رطوبت جنین ارتقا می یابد تغییرات پروتئین با ارتقا مقطع جوجه کشی رطوبت تا 90 درصد کاهش می یابد و چربی نپخته نیز روبه پایین برابر با 60 درصد در تخم مرغ را نشان می دهد . مقدار انتقال پروتئین خام و چربی ناپخته ورطوبت به جنین در روز 19 انکوباسیون به ترتیب 58 و 29 و 64 درصد تخم مرغ بود که کمترین انتقال برای چربی نپخته می‌باشد به این استدلال که چربی خام به تیتر منشا انرژی بوسیله جنین مسئله به کارگیری قرار می گیرد الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ در طول بازه انکوباسیون ثابت می باشد اسیدهای آمینه آلبومین تخم مرغ با یک نسبت مشابه به جنین منتقل می شوند آلبومین جذب کیسه زرده می گردد و اسیدهای آمینه آلبومین و زرده در یک نسبت ثابتی ممکن است مصرف شود با افزایش بازه مقطع انکوباسیون همه اسیدهای آمینه تخم مرغ هاو جنین ها به استثنا گلیسین و پرولین به طور مشابهی تغییر‌و تحول می نمایند واین مقاله بیان‌کننده این است که الگوی اسیدهای آمینه تخم مرغ یک الگوی ایده آل برای رشد جنین می باشد در‌صورتی‌که چه نسبت گلیسین و پرولین ممکن است از بقیه اسیدهای آمینه در ارتفاع بازه زمانی انکوباسیون سنتز شوند پرولین از یکسری اسید امینه سنتز می شود در حالیکه پیش ساز گلیسین صرفا به ترئونین و سرین محدود می شود کل وزن مولکولی گلیسین ، سرین وترئونین در ارتفاع پروسه انکوباسیون ثابت می ماند و از این مقاله می بضاعت فیض گیری کرد که الگوی اسیدهای آمینه تزریقی به تخم مرغ می بایست مطابق الگوی اسید آمینه تخم مرغ قبلی از انکوباسیون باشد ولی پژوهش ها اندکی در قضیه بازه زمانی ومحل مناسب تزریق اسید آمینه به تخم مرغ انجام شد نتایج تست دوم معین کرد که تزریق محلول اسیدهای آمینه به باطن زرده تخم مرغ ممکن می‌باشد به طور فزاینده ای منجر ارتقاء مقدار جوجه فارغ از کاهش درصد جوجه درآوری شود شایسته ترین نتیجه هنگامی حاصل می شود که تزریق اسید آمینه به زرده در روز هفتم انکوباسیون صورت گیرد علت تفاوت های ناشی از تزریق بهکیسه هوایی وزرده به این رخ می باشد که جنین مواد مغذی از غشا کیسه زرده جذب مینماید و اکسیژن قضیه نیاز را از کوریون اتاقک هوایی جذب می‌کند و ثابت گردیده می‌باشد که غشا کوریون اتاقک هوایی نسبت به اسیدهای آمینه اصلی می باشد و لذا میتوان تفاوت ها را به این شکل توجیه کرد اندازه اسیدهای آمینه تخم مرغ به طور معنا داری بر درصد جوجه دراوری اثرگذار است . تزریق اسید آمینه منجر به ارتقا مصرف اسید آمینه به وسیله جنین گردیده و از این رو بر روی افزایش وزن جوجه های از تخم بیرون گردیده و وزن نقطه نهایی پرورش اثر گذار خواهد بود . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.