دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

اصول بهسازى وضد عفونى در مرغدارى

 عفونت و بیمارى همیشه یکى از مشکل ها دارای اهمیت در صنعت مرغدارى بوده میباشد خوشبختانه آلودگیهاى میکروبى را مى توان با رعایت اصول پیشگیرى و کاربرد معیارهاى مدیریتى کنترل نمود .بطور معمول ضد عفونى(Disinfection)به معنی نابودى عوامل بیماریزا در محیط می باشد در صورتیکه بهسازى (Sanitation)کیفیت پاکسازى محیط مى باشد . 

دستگاه جوجه کشی

کاهش بار عوامل بیماریزا در محفظه مرغدارى موجب کاهش خطر بیمارى مى شود .مواد ضد عفونى عوامل شیمیایى هستند که مى توانند به هنگام تماس موجب نابودى میکرو ارگانیسمها شوند .پاکسازى قبل از انجام عمل ضد عفونى موجب خوبتر در معرض قرار به چنگ آوردن میکروبها در برابر مواد ضدعفونى گردیده و موجب نابودى سریعتر آنان مى گردد . 

رعایت 

نکات تحت در انجام پاکسازى و ضد عفونى مضاعف حائز اهمیت می باشد : الف)پاکسازى 

: ۱ . همگی وسایل قابل انتقال را به خارج از سالن منتقل کنیید . 

۲ . تمامى غذا , بستر و کود باقى باقی مانده از عصر قبلى را از تالار خارج نمائید . 

۳ . گرد و غبار و تمامى مواد باقى باقیمانده در تالار با به کار گیری از جارو تمیز کنیید . 

۴ . با استفاده از آب و مواد منزه کننده تمامى سطح های را شستشو نمایید در این موضوع استفاده از اسپرى فشار قوى مى تواند موثر واقع شود . 

۵ . تمامى مواد تمیز و باقى باقی‌مانده مواد آلى را از سطح های قضیه نظر آبکشى فرمائید . 

ب)ضد 

عفونى ۱ . سالن را با یک راه مقتضى از قبیل اسپرى , پاشیدن وغیره با استعمال از ماده مناسب ضد عفونى کنیید . 

۲ . اذن دهید ماده ضد عفونى مورد استعمال کاملا کم آب شود . 

۳ . جهت حصول نتیجه مطلوب, مجدداً از ماده ضد عفونى را به کارگیری کرده و براى دومین توشه اجازه دهید کم آب شود . 

۴ . به منظور ممانعت از تولید مقاومت میکروبى خوبتر هست در دفعات متوالى از مواد ضد عفونى مختلف استعمال گردد . 

۵ . بستر را که از مواد مرغوب تهییه شده می‌باشد در تالار پهن فرمایید . 

۶ . آبخورى, دانخورى و بقیه امکانات زمینه نیاز را که قبلا در بیرون از تالار تماما تمیز, ضد عفونى , آبکشى و کم آب گردیده اند وارد تالار نمایید . 

۷ . با استفاده از گاز فرمالدئید تالار را کاملا دود داده و پس از ۲۴ ساعت گاز را کاملا تخلیه نمایید . 

نکات 

حائز اهمیت در تعیین مواد ضد عفونى اثر کشنده مواد ضد عفونى براى عامل ها بیماریزاى متفاوت از قبیل باکتریها, ویروس ها, قارچها و تک یاخته گوناگون بوده و بستگى به ادغام شیمیایى ماده ضد عفونى و ساختار میکروارگانیسم دارد . به هنگام تهیه و تنظیم مواد ضد عفونى نکاتى از قبیل قیمت, طیف اثر, مقدار عمل در حضور مواد آلى, سمیت, ماندگارى, اثر خورندگى, حلالیت, مدت و دماى اثر گذارى را در انتخاب خود حیث فرمائید . 

اهمیت نسبى این ویژگیها بستگى به موقعیت و موقعیت موضوع به کار گیری دارااست البته طیف اثر و میزان سمیت از فاکتورهاى مضاعف با اهمیت در تعیین مواد ضد عفونى میباشند .به یاد داشته باشید هیچ ماده ضد عفونى فورا فعالیت نمى نماید و تمامى این مواد جهت بر جاى گذاشتن تاثیر حتمی نیاز به مقادیر معلوم و مقطع ضروری دارا هستند .دما و غلظت مواد ضدعفونى در اندازه نابودى میکروارگانیسم ها اثرگذار هستند .به کارگیری از غلظت توصیه گردیده ماده ضد عفونى بسیار اساسی بوده و همینطور ثابت شده می‌باشد با ارتقاء دما تاثیر مواد ضد عفونى ارتقا مى یابد . 

تمامى مواد ضد عفونى در حضور مواد آلى اثر خویش را به میزان زیادى از دست عرضه میکنند و این دستور به این معنى میباشد نباید سطح ها آلوده و کثیف را ضد عفونى نمود .مواد آلى از طرز تولید پوشش در دور و اطراف عامل ها بیماریزا و جلو گیرى از تماس ماده ضد عفونى, تشکیل پیوند هاى شیمیایى با مواد ضد عفونى و غیر فعال کردن آن‌ها درمقابل میکروب و یا این که انجام برخورد شیمیایى و خنثى کردن ماده ضد عفونى ,موجب کم اثر شدن یا این که بى اثر شدن مواد ضد عفونى مى شوند .سازه براین مجددا یادآورى مى شود پاکسازى تالار مرغدارى پیش از به کارگیری از دست اندرکاران ضد عفونى یک اصل ضرورى است . 


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.