دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

سیستم های گرم کننده سالنهای مرغداری

مقایسه مزیتها و معایب سیستم های گرم کننده تالار های مرغداری - سیستمهای حرارتی : یکی از فاکتورهای زیاد کلیدی رشد و مراقبت انبوه پرنده ها تأمین احتیاجات حرارتی محفظه رشد و مراقبت آن‌ها در حالت سنی متفاوت می‌باشد . 

دستگاه جوجه کشی

2- موقعیت کلی مولدهای حرارتی در سالنهای مرغداری و اماکن دارای ارتباط با صنعت مرغداری: 1) یک منبع حرارتی مناسب و مطمئن بایستی کارکشته به مقایسه مزیتها و معایب سیستم های گرم کننده سالنهای مرغداری - سیستمهای حرارتی : یکی از فاکتورهای فراوان دارای اهمیت رشد و نگهداری انبوه طیوران تأمین احتیاجات حرارتی محفظه رشد و حفظ آنها در شرایط سنی گوناگون می باشد . 2- موقعیت کلی مولدهای حرارتی در سالنهای مرغداری و اماکن مرتبط با صنعت مرغداری: 1) یک مبداء حرارتی مناسب و مطمئن بایستی توانا به تولید گرمای یکنواخت باشد و نیاز به حفظ بسیار و همچنین سرویسهای روزانه – هفتگی – ماهانه و سالانه نداشته باشد و به سادگی قابل شیوه اندازی باشد، تکنسین های مختص ملزم به تعمیرات کلیدی و جزئی آن را نداشته باشند و از تکنسین های عادی بتوان جهت سرویس و حفظ آن‌ها به کار گیری نمود . 2) بها آنان با دقت به هزینه استهلاک ، هزینه تعمیرات و هزینه های نخستین و اثبات و ثانویه مناسب باشد و سال ها متمادی بتوان از این تجهیزات به کارگیری نمود . 3) باید قابل انطباق با حالت سالن بوده و فضای متعددی را اشغال نکند . کارگران به راحتی در تالار فعالیت نمایند و سیستم تهویه سالن مرغداری را در گیر مخاطره نکند، حرارت ایجاد گردیده را به راحتی از نحوه سیستم تهویه سالن مرغداری هدر ندهد . حرارت تولید گردیده در پرندگان اغلب از روی مقدار اکسیژن مصرفی آن ها محاسبه می گردد، در‌صورتی‌که پرنده در حالا استراحت بوده پرورش نکرده و یا این که چربی در تن خویش ذخیره ننمایند، درنتیجه یک ارتباط بی واسطه فی مابین اکسیژنی که توسط پرنده مصرف شده با اندازه حرارتی که ایجاد گردیده وجود دارااست . احتیاجات طیور و متابولیزم پرنده ها بسیار بالا می باشد و اندازه هوای زمینه نیاز آنها در واحد وزن نسبت به بقیه دامها زیادتر است، بطور نمونه طیور پنج برابر آدم در وزن معادل احتیاج به اکسیژن دارند، میزان هوای مورد نیاز برای جوجه ها به ازای هر کیلوگرم وزن زنده تن حدود 2 فوت مکعب در دقیقه می باشد، با رویش جوجه ها مقدار نیاز آنها به اکسیژن بیشتر می باشد و تهویه اهمیت بیشتری می یابد که میزان قابل ملاحظه ای از هوای گرم گردیده در تالار مرغداری به وسیله هواکشها از تالار بیرون می شود . 3- گونه های مولدهای حرارتی در سالنهای مرغداری : - چهارشاخ وفر - اشکال بخاریها - هیترهای عادی - دمنده های هوای گرم - مادرهای تصنعی - سیستم های تابشی - سیستم گرمایش از کف ( کف خواب ) ( floor heating ) 4- موارد به کارگیری از مولد های حرارتی : بر حسب روش رویش و جور عمل در سالنهای رویش طیور استعمال از مولدهای متعدد و دستگاه های گرم کننده دو دسته میباشد : جور نخستین – مولدهای حرارتی ویژه رشد روی بستر گونه دوم _ مولدهای حرارتی ویژه پرورش در قفس مولدهای حرارتی مدل اولیه : شامل گونه های بیداد می کرد چهار شاخ ، مادرهای تصنعی و مصنوعی ، گونه های دمنده های گرم ، رادیانت هیترها، سیستم گرمایش از کف ( حرارت مرکزی ) مولدهای حرارتی گونه دوم : این مولدها بخش اعظم ویژه رویش طیور در قفس می باشد و عبارتند از: 1) سیستم دمنده هوای گرم 2) سیستم حرارت مرکزی . 1- سیستم دمنده هوای گرم در پرورش در قفس به طور کلی مردود می باشد . چون این سالنها به دلیل داشتن ارتفاع و عرض زیاد دوچندان و ارتفاع بالای سالن مقدار سوخت مصرفی مضاعف بالا می باشد . 2- سیستم آب گرم ( حرارت مرکزی ) که گرمای اضطراری از روش جهت دهی آب گرم در لوله های مخصوص تأمین می شود، این قفسها می توانند یکسری طبقه باشند و در تمام طبقات آن‌ها سیستم گرمایی خاطره شده حرارت واجب را به جوجه ها می رساند . این جور سیستم در روش رویش در قفس اکثر متداول می باشد . مقایسه سیستمهای حرارتی در سالنهای مرغداری : 1- سیستم داد میزد و شاخ : این سیستم به استدلال مصرف بالای سوخت و نقص در احتراق و همچنین اشغال فضای زیادی از تالار مرغداری و خطر حریق سوزی به طور کلی مردود می باشد و همینطور فضایی در حدود 300 الی 400 متر مربع از تراز تالار مرغداری را اشغال می کند . 2- سیستم دمنده هوای گرم مرکزی ( هیترهای مرکزی ) : این سیستم با اعتنا به مصرف سرانه سوخت بالا و همچنین بازده حرارتی زیر در فرآیند مختلف تولید حرارت مسئله تأیید نمی باشد، چون در این سیستم فضایی به اسم هیترخانه در حیث گرفته می شود که پاره ای از حرارت تولید گردیده در هیتر جهت گرم کردن هوای باطن هیتر صرف می شود . کمی از حرارت ساخت شده توسط دودکش ( اگزوز) جانور در هیتر به بیرون از محوطه هیتر منزل و سالن مرغداری انتقال می یابد . این سیستم به عامل این که در یکی از انتهای سالن در محیطی به اسم هیترخانه قرار می گیرد، کمی از حرارت از روش دریچه انتقال حرارت هیترخانه به لوله دارای اهمیت دمنده هوای گرم انتقال پیدا کرده و اندازه زیادی از حرارت در این قسمت یعنی فضای در بین هیترخانه و تالار مرغداری از میان می رود . به عامل وجود کانالی برای انتقال هوای گرم گردیده در تالار مرغداری مقدار قابل توجهی ازحرارت تولیدی صرف گرم کردن شبکه هوای گرم در سالن مرغداری می شود و به استدلال ارتفاع بسیار تالار مرغداری در حدود 100 متر، هیتر مرغداری نمی تواند به خیر و خوبی درجه حرارت یکنواختی را در تالار ساخت نماید، که این عمل باعث می شود تا ابتدای تالار مرغداری دارنده سکو حرارت فراتر از حد نیاز طیور باشد و میانه سالن حرارت تقریبا" مناسب و انتهای سالن هوای سردتر از احتیاج بدن طیور را داشته باشد و به حافظه این که در حدود 2/1 از تالار مرغداری مدام سکو حرارت ذیل تر از احتیاجات طیور را دارد، مدام هیتر به رخ یکنواخت عمل می کند که خویش سوخت بالایی را مصرف می نماید . 3- سیستم دمنده هوای گرم در سالن مرغداری : در سیستم گرمایش از شیوه جابه جایی هوای گرم حرارت اکثر در پایین سقف متمرکز می گردد و سطوح نزدیکتر به کف و محل رشد طیور از دمای مطلوب برخوردار نخواهد شد و اتلاف حرارت از نحوه سقف بسیار دوچندان هست . اتلاف حرارتی به علت حرکت هوای گرم و خروج آن از جداره ها، درها، پنجره ها و هواکشها در سیستم جابجایی فراوان فراوان می‌باشد و به علت آنکه در شیوه رشد بر روی بستر دربین سنین ( 2- 0 ) هفتگی سالن مرغداری را به وسیله پرده های پلاستیکی تقسیم بندی می نمایند، هوای گرم از طرز دریچه های مو جود در دور و اطراف پرده پلاستیکی به قسمتهای خالی از جوجه تالار مرغداری انتقال می یابد . گرمایش به رویه جابجایی بستگی به حرکت هوای گرم دارد، در صنعت مرغداری این گردو غبار ایجاد شده از قدمت مفید دستگاه دمنده هوای گرم در تالار مرغداری می کاهد و همینطور منجر تولید اکثری از بیماری های دستگاه تنفسی طیور می گردد . از گزاره آن‌ها می بضاعت و توان به بیماری مزمن دستگاه تنفس( CRD ) اشاره نمود . سیستم گرمایش از کف ( کف خواب ) FLOOR HEATING حرارت در سیستم گرمایش کفی اکثر از روش کف تالار منتقل می شود، لذا قابلیت و امکان جهت دادن به مسیر گرمایش وجود داشته و حرارت اکثر در فضای کف و سایر مکانهای زمینه نیاز متمرکز می گردد که طبق قانون Foavier در وقتی که دمای محیط و دمای تن پرنده یکسان است جریان حرارت از یک سو به سویی دیگر وجود ندارد . سیستم گرمایش کفی در رشد این امکان را به مدیریت واحدهای رویش طیور می دهد که با تقسیم بندی و کنترل حوزه‌ ای و قابلیت گرمایش در مناطق انتخابی طبق نیاز طیوران طراحی شود . سیستم گرمایش از کف سبب ساز چرخش هوا نمی شود، در سود آلودگی مواد آویزان و غبار جانور در هوا به شدت کاهش یافته و اثرات مثبت در بهداشت واحدهای پرورش طیور را دارااست . حرارت ایجاد گردیده در کف سالنهای مرغداری مستقیما" به تن پرندگان و تجهیزات و ادوات تالار حرارت مرغداری واقع شده منتقل می گردد بدون این که نیازی به گرم شدن کل محفظه رشد باشد، در سود حرارت تولیدی محیط را سریعتر گرم می نماید . کوتاه شدن بازه گرمایش صرفه جویی متعددی در انرژی و وقت در برداشته و نیازی به گرم کردن سالنهای مرغداری قبلی از ورود جوجه نمی باشد که این دوران در حدود 24 ساعت تا 48 ساعت از لحاظ وقت و هزینه در سیستم گرمایش کفی صرفه جویی به کار می آید . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.