دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی

رشد بلدرچین و فروش جوجه یکروزه بلدرچین


رشد بلدرچین و فروش جوجه یکروزه بلدرچین
بلدرچین با داشتن بسیاری ویژگی های مطلوب مانند: جثه کوچک، رویش سریع، بلوغ زود رس، تولید بالای تخم، مسافت نسلی کوتاه، کمترین نیاز به محیط پرورشی از لحاظ مساحت، طعام نادر، مقاومت به شوری جیره، زمان کوتاه جوجه کشی، مقاومت بالا نسبت به بسیاری از بیماریهای متداول، کیفیت بالای گوشت و تخم، هزینه نادر تغذیه و معالجه و برگشت سرمایه سریع، نیاز به سرمایه گذاری نادر در بخش هزینه های اثبات و جاری، بهای مطلوب گوشت و تخم در بازار، افزایش میزان تقاضا جهت محصول ها و مواردی نظیر اینها، بعنوان پرنده ای گران بها و اقتصادی شناخته گردیده و حال در بسیاری از کشورهای دنیا رویش داده می شود. بویژه اینکه در سالیان اخیر و پیامد پرورش فکری عموم جامعه درباره ی کیفیت تغذیه شاهد افزایش تقاضا جهت گوشت و تخم این پرنده می باشیم و رشد دهندگانی که توانسته اند با بکارگیری روشهای علمی و فنی نوین به کمیت و کیفیت مناسب در تولید دست پیدا نمایند دارای فایده تضمین گردیده در بازار می باشند.
پس همانگونه گفته شد بهترین موقعیت جهت رشد این پرنده و تضمین منفعت در آینده به کار گیری از خط بی نقص رویش مشتمل بر: رشد مادر ها، جوجه کشی، پروار و کشتار می باشد و در این میان به کار گیری از علم فنی جهت تولید و ساز و طراحی علمی سالنهای رشد، به کارگیری از خطوط کشتار و بسته بندی امروزی که با توجه و کیفیت بالا مبادرت به کشتار و بسته بندی جنازه می نمایند و همچنین فایده گیری از اصول نوین علمی جهت تهیه جیره هائی که در عین ارزان خیس بودن بهترین بازدهی را در پرورش و تولید داشته باشند، متضمن تداوم عمل سودآوری بیشتر خواهند بود.



آشنایی بلدرچین در مقام بندی جانوری ( جان دار شناسی ) :
بلدرچین را در لهجه فارسی کرک یا بد بده نیز می نامند
مجمع پرنده شناسان آمریکا ( 1983) و شین وایتوا (1994) بلدرچین را به شرح زیر طبقه بندی می کنند :
سلسله : جانوری
شاخه : مهره داران
مقام : طیوران‌
راسته : مرغان
خانواده : قرقاول سانان یا ماکیان ها
زیر خانواده : مرغان مزرعه یا زیر تیم کبک سانان
متاع : بلدرچین
و به یکی ازگونه های زیر وابستگی داراست :
1- Coturnix .coturnix(common quail) : اروپا ، اسیا ، آفریقا
2-Coturnix japonica (Japanese guail) : مانگولیا ، ساخالین ، ژاپن
3-Coturnix coromandelica (black-breast –guail ) : هند ، سیلان ، برمه
4- coturnix delegorguei (harleguin guail) : آفریقا و ایالات متحده عربی
5-coturnix pectoralis (pectoral guail) : استرالیا
تا کنون 6 نژاد و 60 لاین بلدرچین تثبیت شده‌است که 34 لاین را لاینهای موتاسیونی تشکیل می دهند . پنج سویه بلدرچین ژاپنی که مبتنی بر رنگ تن طبقه بندی می شوند مبنی بر زیر وجود دارا هستند.
1-Pharach ( گونه وحشی) :
این نژاد دارای بیشترین جمعیت در دنیا می باشد و نامهای مختلفی برای آن تیتر شده‌است . این سویه رنگ های لبریز ترکیب داشته همپا با رنگ های سیاه و سایه های گوناگون که ترکیب رنگ قهوه ای را دارای می باشد .
2-Tuxedo :
این سویه از مدل بلدرچین دو رنگ می‌باشد . سطح شکم ،گردن و چهره سفید و بقیه قسمتهای تن قهوه ای رنگ می باشد .
3- Panda :
نوعی بلدرچین با پرهای سفید که نصیب هایی از آن تیره می باشد .
4- Manchurian golden :
این سویه پرنده هایی به رنگ طلایی یا رنگ گندمی می باشد. این سویه با گونه وحشی ( Pharach ) شباهت زیادی دارااست .
5- British Range :
در این سویه رنگ تن قهوه ای تیره می باشد بطوریکه برخی از اشخاص آن ها را با اسم بلدرچین قهوه ای می شناسند در حالی که به کار گیری از این اسم خطا میباشد زیرا بلدرچین قهوه ای اسم یک بلدرچین نژاد استرالیایی می باشد که از حیث جثه بزرگتر و از حیث رنگ متمایل به خاکستری می باشد .
به صورت کلی دو سیرتکامل بلدرچین ژاپنی و اروپایی بسیار آیتم اعتنا میباشند که میان این دو سیرتکامل ارتباط بسیار نزدیکی موجود هست . بلدرچینی های ژاپنی بیشتر در جزایر ژاپن پراکنده میباشند و جور وحشی این پرنده به حالت جفت در فصل‌تابستان در نواحی شمال و در فصل زمستان در نواحی جنوبی جزیره زندگی میکنند . در حالیکه بلدرچین های اروپایی ازگسترش وسیعی در اروپا ، سیبری ، ایران ، ترکیه ومصر بر خوردارهستند . با این هم اکنون شباهت های بسیاری بین بلدرچین ژاپنی و اروپایی موجود هست وتنها تفاوت آن‌ها در اندازه تن و جثه می باشد به سیرتکامل ای که بلدرچین اروپایی دارای ارتفاع تن 18 سانتی متر و بلدرچین ژاپنی دارای ارتفاع تن 15 سانت می باشد .

در کشور ایران هنوز جایی که روی نزادا عمل کنن یا این که تشخیص نزاد خالص تن وجود نداره به هیچ عنوان نراد خالص یا این که خالص سازی صفات مرغوب یا این که تصحیح ژتیکی انجام نشده اون نژادایم که بودن اونقدر جفتگیریهای هم خونی زیاد گردیده که حال حاضر نقصهای جوجه ویا اختلاف وزنگیری و یک دست نبودن گله اشکال اقسام رنگها جثهها و... تو گله ۱۰۰۰۰ اینجانب قابل مشاهدست زیرا مسافت میان نسلها کمه این عمل شدنی و راحته که انشاالله در فرمان فعالیت مسئولین قرار میگیره مسئول طرحم اینجانب میشم.

ژنتیک بلدرچین :
تعداد کروموزوم های بلدرچین 78 عدد می باشد . ( 78=n 2) بلدرچین ژاپنی به همخونی بسیار حساس می باشد با روری پایینی در سویه های خویش جفت ممکن هست سبب ساز کاهش تولید تخم در ماده ها و تولید اسپرم ضعیف یا کاهش میزان جفتگیری در نر ها شود

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.